Sådan vælger du den rigtige påklædning til eksamen

Det er vigtigt, at du klæder dig ordentligt, når du skal til eksamen. Selvom det ikke burde tælle med i karakteren, så påvirker din fysiske fremtoning din karakter – og derfor er det en god idé at vælge den rigtige påklædning. Her kan du blive klogere på, hvordan du skal klæde dig, hvis du vil have den bedst mulige karakter til eksamen.

Din påklædning tæller kun ved mundtlig eksamen

Først og fremmest er det vigtigt at påpege, at din påklædning udelukkende påvirker din karakter, hvis du skal til mundtlig eksamen. Skal du til skriftlig eksamen, kan du derfor iføre dig det, du har lyst til – og her er det vigtigt, at tøjet er komfortabelt.

Når du er til skriftlig eksamen, skal du sidde ned i lang tid ad gangen, og derfor er det vigtigt, at du har tøj på, som du kan holde ud at have på i mange timer, når du sidder ned. Det kan sagtens være joggingtøj eller noget andet, der er behageligt at have på.

Komfort og fremtoning skal gå hånd i hånd

Når du skal til mundtlig eksamen, er situationen en anden. Her bliver du først og fremmest vurderet på, hvad du kan, og hvor godt inde i stoffet du er. Det er dog ikke det eneste, da din fremtoning også har en stor indflydelse på din karakter.

Alligevel betyder det ikke, at du skal iføre dig blazer og slips, når du skal til eksamen. I stedet bør du vælge et outfit, som du føler dig tilpas i, men som samtidig ser godt ud – og det må samtidig gerne være komfortabelt, så du ikke tænker over, at du har det på.

Påklædningen er ikke alt

Selvom påklædningen er vigtig, når du er til eksamen, er det vigtigt at påpege, at det ikke er alt. Det er naturligvis mest vigtigt, at du er inde i det fag, du skal til eksamen i. Her kan det være en god idé hente noter, rapporter og lignende, så du er så godt forberedt som muligt – også selvom du har taget noter i undervisningen. Du kan finde noter på Inspos.fi.

Herudover bør du sørge for at øve dig på eksamen, før du tager afsted. Forbered dig grundigt, så du er sikker på, at du fremstår selvsikker og som om, du har styr på det, du taler om. Det kan redde dig, selvom du trækker et emne, der ikke er dit yndlings.