Sådan arrangerer du den perfekte gymnasiefest

Gymnasiet er ikke kun læring, lektier og eksamensforberedelse. En stor (og vigtig del) af gymnasietiden udgøres også af festerne. Når du går på gymnasiet, vil du hurtigt opleve, at der er langt flere fester, end du er vant til fra folkeskolen. Skal du arrangere den næste gymnasiefest, følger her en række gode råd til, hvordan du stabler den perfekte fest på benene.

Gymnasiefesterne er en essentiel del af gymnasietiden, og typisk skiftes man til at afholde fester. Der er både festudvalg, fredagsbarer og privatfester. Uanset, hvilken af delene, du skal være med til at arrangere, er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt – og det får du en række gode råd til herunder.

Du bør ikke holde nogen udenfor

Det kan være fristende udelukkende at invitere dem, du hænger mest ud med, når du skal afholde gymnasiefest. Det er dog ikke nogen god idé, for gymnasiet handler på mange måder om at være inkluderende – og derfor bør du ikke holde nogen udenfor.

Sørg for at invitere alle i din klasse, når du skal holde gymnasiefest. Hvis det ikke udelukkende er en fest for din klasse, bør du sørge for at invitere så mange som muligt, så ingen føler sig udenfor.

Læg gymnasiefesterne om fredagen

Det er vigtigt, at I er friske, når I møder op om mandagen – og derfor er det altid en god idé at arrangere gymnasiefesterne om fredagen, så der er lidt tid til at komme sig. Husk på, at det primære formål med gymnasiet er at komme godt igennem eksaminerne. Læs mere her.

Hvis det er umuligt at nå at arrangere festen om fredagen, kan det være en god idé at afholde den så tidligt som muligt om lørdagen. Det gør, at festen nok ikke varer hele natten, så I kan møde friske og veludhvilede op mandag.

Temafester er altid et hit til gymnasiefester

Det er altid sjovt at afholde temafester, hvor man skal møde op iført en form for udklædning. Der er frit spil i forhold til, hvilket tema der skal være omdrejningspunkt for gymnasiefesten, men det er en god idé at vælge noget, som er forholdsvist nemt at klæde sig ud som.

Temaet kunne eksempelvis være:

  • 80’erne
  • Sørøvere
  • Superhelte
  • Cowboys og indianere

Mulighederne er mange, men uanset hvilke tema du vælger, skal du være opmærksom på, at alle skal kunne være med. Det handler om at skabe god stemning og være inkluderende, og derfor bør du vælge temaet med omhu, så alle føler sig trygge ved det.