Guide: Sådan får du råd til at klæde dig moderigtigt på gymnasiet

Det er ofte dyrt at klæde sig fashionabelt, men ikke desto mindre er der mulighed for det, selvom du går på gymnasiet, hvor du formentlig lever på et sparsomt budget. Det handler blot om at træffe de rigtige beslutninger, så du bruger dine penge fornuftigt. Her får du en række gode råd til at klæde dig moderigtigt på SU.

#1: Tag et studiejob

Hvis du vil gå i modetøj, kræver det, at du har penge på kontoen. Det er dyrt at købe fashionabelt tøj, og derfor kan det være en god idé at tage et studiejob, som du kan supplere din SU med. Det kræver, at du er villig til at ofre din fritid på det, men til gengæld kan du købe nyt tøj for de penge, du tjener på dit studiejob.

 

Det giver dig mulighed for at få flere penge på kontoen – og dem kan du bruge på at købe nyt modetøj. Herudover gør det bare studietiden mere spændende, når du har flere penge mellem hænderne, ligesom det også giver dig relevant erhvervserfaring, som er guld værd, når du engang skal videre fra gymnasiet.

#2: Følg med i undervisningen

Det er vigtigt, at du følger med i undervisningen, hvis du ikke skal være stresset og udkørt under din gymnasietid. Du får med andre ord mere overskud til at varetage et studiejob ved siden af, hvis du rent faktisk følger med i undervisningen og sørger for at tage noter.

 

Du kan også hente analyser, noter og rapporter, som du kan supplere undervisningen med, hvis dit studiejob ender med at opsluge for meget af din fritid, så du måske ikke altid kan nå at læse lektier. Læs mere her.

#3: Køb brugt tøj

Du behøver ikke nødvendigvis at købe det nyeste tøj for at gå moderigtigt klædt. Du kan spare mange penge på at købe brugt tøj – og det betyder ikke, at du skal gå i genbrugsen, hver gang din garderobe skal opdateres. I stedet kan du kigge på DBA, Facebook Marketplace, Trendsales og lignende sider, hvor du kan finde brugt modetøj til en fornuftig pris.

 

Herudover er der altid mulighed for at bytte tøj med andre, der også lever på et sparsomt budget. Hvis du bare vil have opdateret din garderobe en gang imellem, kan det være en god idé at bytte tøj med andre, der er i samme situation som dig.