Mænd og deres indkøb af herretøj?

Vi har alle vores helt egen måde at købe tøj på. Nogle vælger at gå i butikken, andre handler på nettet, og så er der de mænd, som slet ikke køber deres tøj selv. Herunder kan du læse lidt om de typiske måder mænd køber tøj på fra ung til midaldrende.

De første år med tøjkøb

Vi kender det nok alle sammen, mor har besluttet sig for at der skal nyt tøj til. Derfor har hun taget dig med ud til det lokale indkøbscenter, hvor hun finder super gode tilbud. De gode tilbud gør ikke så meget, for du skal bare have noget at løbe rundt imens du er i skole.

Efterhånden som du kommer i de større klasser, skal tøjet være mere smart. Der er dog det problem at du ikke har dine egne penge, så du er ved din forældres nåde.

Din mor tager dig igen med i det lokale center, og enten går du med de der billige t-shirts eller også begynder fritidsjob at presse sig på.

Penge mellem hænderne til tøj

Når man først begynder at have noget økonomi at gøre med, så er det spørgsmålet om man selv bliver nærig i butikkerne og nøjes med de tilbud der passer til ens pengepung eller om man vil leve lidt over evne.

Mange bliver naturligvis influeret af omgangskredsen og ønsker tit at ”være med på vognen”, hvis smart tøj er det der er i fokus. Presset fra omgangskredsen løjer dog typisk af med tiden, og i løbet af 20’erne finder man lige så stille frem til hvad man egentligt vil gå i.

Når man først har fundet frem til det helt rette tøj, så er der ikke meget at ændre. Det betyder at du let og hurtigt kan få ”overstået” indkøbet af tøj fordi du allerede ved hvilken type og størrelse tøj der passer til dig og dit korpus.

Selvom du måske har fundet frem til en god stil for dig, så er det dog næsten sikkert at den vil blive udfordret af både tiden og kvinderne i dit liv.

Herremode i ægteskabet

Kvinderne vil rigtig gerne se godt ud, og de vil selvfølgelig også gerne have at du tager dig godt ud. Det er derfor ikke overraskende at flere undersøgelser af mænd og kvinders købemønstre (herunder af Boozt.com) viser at når der blev købt herretøj i webshoppen, så var det i 36% af tilfældene kvinder der stod for indkøbet. Mænd stod i sammenligning for 3% af tøj til damen (eller sig selv).

Når vi bliver samlevende eller gift med en kvinde, så er det med alt sandsynlighed også hende der i de fleste tilfælde vil være den aktive part i at anskaffe nyt tøj.

Midaldrende mand og tøj

Med tiden bliver man mere ”sat” og ved godt hvad man gerne vil gå i om det er boss polotrøje eller Roberto Jeans. Det samme ved ens livsledsager også. Det bliver derfor noget nemmere at handle tøj for både dig og hende.

Det skader ikke med små forandringer her og der – men oftest vil det blive ”same procedure as every year…”