Har du økonomien til at følge med på moden?

At være moderne mand i dag, kræver faktisk sit. Ikke alene skal du være med på de seneste nye trends, have det rigtige job, finde en kæreste, og både kunne vise følelser men også være stærk.

Du skal også have styr på økonomien – for selv om penge ikke er alt, så gør det trods alt livet lettere. Mangler du likviditet i hverdagen for at få råd til alt det rigtige, det fede og det sjove, så læs med her og få 5 gode råd til hvad du kan gøre for at det hele spiller maks.

Kend dine udgifter og indtægter

Ja, det lyder måske som verdens ældste råd, men for at kunne vide hvad du mangler, eller hvad du har råd til, så bliver du nødt til at danne dig et overblik. Alle dine faste og vigtigste udgifter skal være dækket, før du kan få råd til alt det sjove.

Start med at lave et simpelt budget over indtægter og udgifter, har du rigeligt i overskud så kan du jo så fordele det ud på nogle sjovere poster såsom opsparing til bil, byture, take-away, rejser osv.

Mangler du derimod penge, ja så må du ud at arbejde noget mere, eller skære ned for dine udgifter, hvilket måske ikke er så simpelt som det lyder.

Omlæg din gæld

For mange mennesker er det ofte gæld der står i vejen for god økonomi. Du har måske været lidt for skødesløs og impulsiv i dine unge dage, og nu står du tilbage med et par dumme lån og en lidt dårlig økonomi.

Tag en god snak med din bankrådgiver og hør om han eller hun kan hjælpe, ellers find evt. et samlelån på nettet. Har du hus kan du evt. omlægge gælden heri, det er ofte langt billigere.

Spar op

Selvom det lyder kedeligt, så er en del af en god økonomi en opsparing. Det gælder først og fremmest en opsparing til nødsituationer, og derefter kommer en opsparing til alderdommen, og først til sidst kommer opsparingen til alle de ting du evt. går og drømmer om. Ferier, rejser, forbrugsgoder osv.

Invester

Vi har ikke nogle gyldne aktieanbefalinger til dig, men et godt move er at begynde at investere dine opsparede midler. I dag er det super nemt at komme i gang, og du kan læse masser af aktieanbefalinger på forskellige platforme på nettet.

Er du ikke typen der har lyst til at lære en masse om aktier og bruge din sparsomme fritid på at læse aktieanbefalinger så kan du også vælge at gøre brug af en investeringsrådgiver, det kræver dog en del mere kapital.

Du kan spare rigtig mange penge på selv at lave alt arbejdet lige fra at læse aktieanbefalinger til at lave de faktiske investeringer, og samtidig får du også mulighed for at investere i noget du rent faktisk forstår, kender, og ved hvordan fungerer.

Er du på helt bar bund og aner du ikke hvordan du skal komme i gang, så kan du klikke her og læse alt om aktieanbefalinger kurser, investerings teknikker og meget mere.