Vælg dine t-shirt i god kvalitet

Flere og flere webshops springer frem og anbefaler man vælger deres tøj, da de leverer den bedste kvalitet, som kan købes for penge. Men hvordan vurderes kvaliteten på mode egentlig? Der kan selvfølgelig ligge nogle subjektive præferencer til grund for, at man vælger at kalde det kvalitet, men kan man også finde nogle objektive?

Vi vil i denne artikel prøve at komme ind på, hvad man kunne kigge efter, når man skal vurdere noget tøj efter kvalitet.

Holdbarheden

Denne er lidt givet. Det er klart at vi alle sammen gerne vil have t-shirts som holder længe. Men hvordan definerer man så holdbarheden. Det er sjældent man ser noget i så dårlig kvalitet, at den lige pludselig går op. Nej, man skal kigge lidt mere efter, hvordan en t-shirt holder formen efter den er blevet vasket. Her vil man hurtigt kunne få en lille idé om, hvilken kvalitet den kommer i. Både i stoffet men også i kvaliteten af syningerne, som der er. Efter blot 10 vaske ville man kunne se, hvis en t-shirt er lavet i god kvalitet. Pasformen og blødheden bør stadig være det samme, som da man fik den fra ny.

Materialet

Materialet er også en vigtig del, når man kigger på kvaliteten. Der findes et hav af forskellige bomuldstyper, såfremt det er bomuld man kigger på. Mange snakker om økologisk bomuld, som selvfølgelig skal være økologisk. Der er mange kontroller af det. Økologi anser vi ofte som et kvalitetsstempel, men der er faktisk andre typer. PIMA bomuld er en af de mest stærke bomuldstyper grundet dens specielle vævning. Vi ser disse vinder mere og mere indpas i de danske klædeskabe, og det er med god grund. Holdbarheden ved PIMA bomuld anslås at være dobbelt til tre gange så godt.

Produktionen

Hvor bliver tøjet produceret? Det er nemlig sådan, at ikke alle steder i verden har helt de samme forhold, som man har i Danmark. Derfor er der mange der tillægger kvaliteten i tøjet i forhold til, hvor det er produceret. Generelt ser man et dyrere produkt, når det er produceret i Europa. Det er ikke nødvendigvis fordi, at tøjet er i en bedre kvalitet, men fordi man ved de arbejdsforhold der har været under produktionen, er markant bedre. Det har naturligvis noget at sige, hvis man tænker over sådan noget.

 

Foruden disse ting er der selvfølgelig også en masse andet. Det er nemlig en meget individuel ting. Derfor er det selvfølgelig ikke ensbetydende med, at hvis ikke du finder noget der passer ind i her, at det er en dårlig kvalitet. Det skal blot ses som en lille guide, der kan være med til at hjælpe dig på vej, hvis du som os, kan være i tvivl.