Tøj til hunde er moderne

Skal min hund bruge tøj?

Der har længe været stor uenighed, hvad angår hunde med tøj på. Nogle er helt vilde med det, andre synes det virker overflødigt.

Der er blevet lavet studier om dette og disse viser, at mange hunde har glæde af at have tøj på, i højere og mindre grad. Det kunne være en regnjakke, når regnen siler ned eller en pæn og moderne sweater, hvis temperaturene er lave.

 

Hvem har brug for tøj?

Det er ifølge dyrlæger de fleste hunde, som kunne have behov for tøj. Ejere har igennem mange år, tilpasset sin hund, til sin egen livsstil. Dette har resulteret i at hundenes pels er blevet tyndere og er tilpasset til hunderacen. Normalt ville en hund have en tyk og kraftig pels, som ulve.

Hunde har tilpasset sig sine omgivelser og grundet de opholder sig inde det meste af tiden, udvikler deres pels sig ikke til at kunne modstå kulde på samme måde, som hunde i naturen. Hunde med underuld når ikke at blive nok isoleret til at modstå det kolde vejr.

 

Der er i dag lanceret meget forskelligt hundetøj, både i den billige ende, men i den grad også i den dyre. Pris og kvalitet hænger sammen og dette ses tydeligt på hundetøj.

 

Kan små hunde have svært ved at holde varmen?

Især de små hunderacer kan have svært ved at holde varmen. Dette skyldes at de er små og lette, derfor har de ikke meget sul på kroppen. Man kender eksempelvis racerne Chihuahua, Mops og Beagle, som alle har en meget kort pels. Andre hunderacer såsom Yorkshire Terrier og Shih Tzu har længere pels, men ingen isolerende underuld. Derfor ser man mere ofte tøj på de små racer. Du kan finde hunde til salg på Dyreportal.dk.

Normalt vil man give disse racer en heldragt på, såsom flyverdragt eller regndragt.


Skal hvalpe have hundetøj på?

Det ville være en god idé, da de små hvalpe har svært ved at holde varmen om vinteren. Hvalpe har nemlig svært ved at regulere deres temperatur og derfor kan man hjælpe dem med at holde varmen på de kolde vinterdage. Du kan derfor formindske chancerne for at din hvalp bliver syg.

 

Skal gamle hunde have hundetøj på?

Hvis din hund lider af nogle former for slid sygdomme, da varmen ville kunne beskytte din hund for ledstivheder. Leddene skaber generelt smerter, når de får kulde og derfor vil det være fint at give den tøj på.