Tid til en opgradering – Gør dit drengekøkken til et mandekøkken

Er dit køkken et pjalteværk af arvestykke og rester fra gamle dage, før du havde job, bil og voksenløn? Så er det måske på tide at smide det gamle amatørudstyr ud og få rigtige voksenredskaber i køkkenet. God mad laves med gode værktøjer, og du fortjener at have et køkken, der giver dig samme tilfredsstillelse ved at lave maden, som når du spiser den.

Mindre plastik, mere glas

Hvis du er dimitteret fra SU-budgettet men dine køkkenskabe stadig er fyldt med plastikkrus og skåle, er det på tide at få nye ting. Glas er et mere solidt alternativ, og der fås både glasflasker, service i porcelæn og meget andet, med både stilfuld udseende, ordenlige størrelse og i former og farver, der både signalerer maskulinitet og elegance.

Hvis du skal have gæster til middag, siger de ting, du serverer maden i, meget om dig. Glas er standard, og trods det er lidt dyrere end andet materiale, er det i det lange løb pengene værd.

Gryde og pander til alle retter

Men køkkenet er dog frem for alt et sted, hvor maden laves, og du bør også have redskarne til at gøre dette ordenligt. Potter, pander og gryder fås i mange varianter, og man ligger sjældent mærke til kvaliteten som et rigtigt redskab giver maden, før man prøver dem. Hvis teflonen krakelerer lidt for meget i bunden eller fedtstof er brændt fast, så find dig nogle nye.

Vælg dine nye pander og gryder efter formålet. Støbejern steger bedre og kan også bruges i ovnen, mens en sauté-pander er oplagt til at lave sovs til pastaretterne. En wok har form og figur til asiatisk mad, og gryder skal have størrelse til gryderetter, der skal huse mange ingredienser. Dine køkkenbehov skal matches i dit udstyr, så du altid serverer mad i den bedste kvalitet.

Kokkens håndholdte værktøjer

Mad er et håndværk, så du bør også se dit køkken som et værksted. Og i et værksted skal håndværkeren have de rigtige værktøjer.

Hvis du ikke har lavet meget mad før, er det måske fjernt for dig, men så snart du anskaffer dig rigtige knive, skeer og spatler (som du med fordel kan anskaffe i træ) vil madlavning både blive lettere og mere sofistikeret. Du kan også opgradere med mere niche værktøjer, som pizzaskærere, kødhamre eller suppeskeer. Det smarte er, at de sagtens kan bruges til meget mere andet end det, der ligger i navnet. Gå aldrig ned på udstyr – heller ikke i køkkenet.