3 badass herredrinks til mandemanden

Der er altid en anledning til at mixe en cocktail. Sådan en er helt legit, uanset om du er til fest, til bryllup, til reception eller bare til noget lækkert efter lang arbejdsdag. Vi har nærstuderet en række cocktailplakater for at finde tre mandecocktails, som får moustachen til at stritte af begejstring. Lav dem til dig selv, eller shake dem til vennerne.

Zombie

Zombie-cocktailen kravlede op af graven for første gang omkring år 1934, hvor Donn Beach opfandt den på sin restaurant i Hollywood. Ifølge legenden skulle hr. Beach have sammensat den potente drink for at hjælpe en tømmermændsramt kunde med at gennemføre et forretningsmøde. Det hævdes, at kunden kom tilbage til Beach et par dage efter og klagede over, at den famøse cocktail havde gjort ham helt tåget og forvandlet ham til en zombie til mødet. Og zombie er da også et passende navn til denne cocktail, som tilsættes frugtsaft for at sløre den relativt høje alkoholprocent. Faktisk siges det, at der på nogle restauranter har en øvre grænse på to zombies pr. kunde på grund af cocktailens sprittede natur.

Som det er tilfældet med absolut alle cocktails derude, så er der mange versioner af en zombie. Her er en af de mange opskrifter, som du kan afprøve, hvis du har brug for en seriøs ”pick-me-up”:

25 ml mørk rom

25 ml hvid rom

50 ml limejuice

100 ml ananasjuice

1 tsk. grenadine

Negroni

Negroniens historie begynder på Caffè Casoni i Firenze, Italien. Historien er lidt shaky, men det siges, at grev Camillo Negroni opfandt negronien, da han bestilte en Americano-cocktail lavet med gin i stedet for det sædvanlige sodavand eller danskvand. Denne nye udgave blev hurtigt en succes, og snart efter grundlagde familien Negroni-destilleriet, som producerede en drikkeklar version af den splinternye drink.

Har du lyst til at servere en Negroni for gutterne, kan du give følgende opskrift et skud:

30 ml Campari Bitter

30 ml dry gin

30 ml rød vermouth

Manhattan

Som med de øvrige baggrundshistorier er historien om den klassiske Manhattan-cocktail også blevet lidt beruset med årene. Den mest populære historie lyder således, at opskriften kan tilskrives Dr. Iain Marshall i de tidlige 1880-ere. Han opfandt den til en fest holdt af Winston Churchills mor, Lady Randolph Churchill. Denne fest skulle, ifølge historien, holdes på den fashionable Manhattan Club i New York. Der er bare et problem med denne historie, og det er den lille detalje, at fru Churchill var gravid hjemme i England på dette tidspunkt. Derfor er det usandsynligt, at hun skulle være i New York for at feste. Men det gør jo ikke en god historie – eller cocktail – noget, og uanset hvordan den mørke manhattan i virkeligheden blev født, smager den pragtfuldt. Her kommer et bud på en opskrift:

60 ml bourbon whiskey

30 ml rød vermouth

0,25 cl Angostura Bitter