Single mand? Derfor er sengebordslamper vigtige for dit soveværelse

Hvis man går igennem de gamle københavnske gader, der hvor brostenene dominerer føddernes univers og skæve bindingsværkshuse stadig står som i 1800-tallet, kan man også se gamle lygter på lygtepæle og over gamle porte og døre. Her gik der en mand rundt, i gamle dage, og tændte hver enkelt lampe, så man kunne se en hånd (og en fod) for sig efter mørkets frembrud. Senere hen, med elektricitetens fremkomst, blev det et helt andet gadebillede og et helt andet hverdagsliv med hensyn til lys og lamper.

Fra gamle gadelamper til moderne sengebordslamper

Nu kunne man tænde på en kontakt og vupti, så var der lys. Nu til dags har vi bare vænnet os til denne teknologiske landvinding og er næsten helt lost, når strømmen pludselig går. Vi bruger strømmen til alskens ting og sager, men er måske ikke kommet helt ind i kampen med at have sengebordslamper ved sengen. Det kan ellers være en stor fordel i mange forskellige situationer og her vil vi nævne:

  1. Når man gerne vil læse i senge efter man er gået i seng.
  2. Hvis man har en tendens til at skulle tisse om natten og skulle op i mørke.
  3. Hvis man har natarbejde, hvor man står op før lysets frembrud.
  4. Hvis man har små børn, der kræver, at man står op midt om natten for at amme, skifte ble, give sutten, en tår vand eller bare lige trøste eller være der, til barnet er faldet i søvn igen.
  5. Hvis man har en partner med en anden døgnrytme end en selv, hvor man ikke vil forstyrre kæresten ved at tænde lyset i loftet og dermed vække den anden person

Tilgodese de mest fundamentale behov med en sengebordslampe

Måske er der mange af ovennævnte årsager, som man ikke har tænkt på, men nu har vi gjort opmærksom på dem. Det kan være en stor fordel med en sengebordslampe som hver enkelt kan betjene, så det ikke bliver sat i kompromisernes land, hvorvidt lyset skal være slukket eller tændt, især fordi de fleste mennesker har et grundlæggende behov for selv at kunne bestemme netop over lys og mørke i forhold til søvnbehov og de vågne timer.

Vælg en sengebordslampe, der passer til boligstilen

Sengebordslamper findes i et hav af smukke og smarte designs, der gør, at man selv kan vælge lige netop den, der passer ind i ens øvrige boligstil. Man kan også vælge hvilken længde, som sengebordslampen har, så man kan justere den efter sengebordet og sengen. Det er også et spørgsmål, hvor stikkontakten er, og man skal sikre sig, at man ikke kan falde i ledningen ved installation.

Brug lyset fra sengebordslampen til gode gøremål

Når man har fået valgt den helt rigtige sengebordslampe, er der ingen grænser for, hvor mange gode stunder, der venter forude med hensyn til spændende læsning i romaner, kogebøger, noveller og digte. Har man en hang til at planlægge næste dags eller uges forløb om aftenen, kan man også sidde i sin seng med en notesblok og skrive ned i noget godt lys, som øjnene vil sætte stor pris på.