Rigtige mænd brygger øl

I en Verden hvor det kan være svært som mand at finde ud af hvad en rigtig mand er, så er der en ting du kan være sikker på – En rigtig mand brygger øl.

Historisk rundt omkring på gårdene der var det godt nok kvinderne der bryggede mens mænd arbejde på markerne. Den tid er dog forbi, og det er i dag lang de færreste kvinder der brygger øl. Tiden er også en helt anden, for i dag brygger man udelukkende for egen fornøjelse. Historisk var det for at holde på de ansatte man havde – Det er nok de færreste der brygger øl, der har ansatte i hjemmet.

En rigtig ølbrygger i dag er en helt almindelig dansker. Dog i 90 % af tilfældene en mand. Den typiske alder er svært at sætte på, for der bliver brygger rundt omkring på den danske kollegianer, og så hele vejen op til folk r gået på pension. Der er nogen der lægger denne hobby på hylden mens der måske kommer børn til, men det er ret tydeligt at se, at folk vender tilbage når tiden igen er blevet lidt bedre. Ølbrygning er derfor noget der bliver dyrket i alle aldersgrupper. 

Der er meget forskel på om folk selv står og siger trylleformularen når til tilsætter ølgær, eller de brygger sammen med en god ven. Der er alle mulige forskellige sammensætninger af folk når de brygger øl. To gode ven er en klassiker, men det er far og søn, svigerfar, svigersøn, naboer etc. Også. Det som man skal huske med ølbrygning er, at der er rigtig meget ventetid når man brygger, derfor er der god tid til at få snakket sammen, og ølbrygning kan ligefrem være en undskyldning for at være sammen om noget, men ølbrygning ender måske med at træde i baggrunden, når det er vigtigt at hygge sig imens man brygger, og det er der heldigvis rig mulighed for.

Hvordan brygger man?

Ølbrygning er desværre ikke noget der er på skoleskemaet i hjemmekundskab i folkeskolen endnu. Der er dog flere gymnasium ér der har sat det på skoleskemaet i biologi og fysik. Det er oplagt til det, og jeg ville da gerne have haft en lærer der gjorde det. Hvis man ikke er så heldig, så er der heldigvis hjælp at hente en denne gratis bog og ølbrygning som du finder her https://bryggerbog.dk/. Bogen henvender sig til den helt nye brygger der aldrig har brygget før. Det er en rigtig god bog, men det bedste ved bog er dog nok, at den er helt gratis og hente, så det er en pris alle kan være med til. Hvis du også går og drømmer om at brygge med naboen eller hvem du nu har lyst til at brygge med, så er der rige muligheder for det.