Når du skal have en røgalarm

At have en røgalarm er nødvendigt i alle former for nybyggeri. Der er ingen vej uden om det. Du vil også sætte stor pris på det, når du endda får brug for den. Hvis den dag skulle opstå, gud forbyde. Men risikoen er der jo altid. Den kan man desværre ikke komme udenom. Så du skal have en rødalarm.

Hvad mere skal du vide? Hvad mere skal du gøre? Hvem skal du gå til? Hvor skal du gå hen? Hvad skal man vælge? Er der egentlig så stor en forskel på de forskellige slags, eller er det bare en hoax? Læs med her.

Hvilken røgalarm skal man vælge?

Er det egentligt en spørgsmål. For først og fremmest kan man sige, at de alle virker. Det er et lovkrav, at en røgalarm skal virke, ellers må man ikke sælge dem. Så hvorfor ville man nogensinde vælge en anden form for røgalarm overhovedet? Hvorfor skulle man vælge noget andet end den billigste?

Det kan der være mange grunde til. generelt set, så er prisen på de dyrere jo sat, fordi det har været dyrere at bygge den version. Altså må det være en bedre version. Der må være noget ved denne, som gør den bedre. Men du skal aldrig være bange for at vælge de billigere, ud fra, at de er dårligere til at opdage røg og brand. Dette må de ikke være.

En anden grund til den større pris, kunne være, at de blot er pænere. Måske er de bare mindre og derfor nemmere at placere i sit hjem. Og sværere at lægge mærke til, når man er gæst. Sådan, så det ikke ødelægger den stil og det look, som du har skabt i dit hjem. Hvis man går efter noget meget præcist, så ville det være ærgerligt, hvis en grim røgalarm skulle ødelægge det. Man kan se mere her, hvis man er interesseret i forskellige bud på rødalarmer.

Hvor skal den sættes op henne

Når man så har fået en røgalarm, og den skal sættes op. Hvad gør man så? Hvor skal man sætte den? hvor skal den sidde? Er der regler for det? Eller er der bare bedre steder at gøre det henne? Først og fremmest skal en røgalarm op i loftet. Det er her den bedst muligt kan opdage røg, fordi røg går opad. Og hvis du har flere etager, så skal du have en røgalarm oppe i hvert loft, på hver etage. Sådan, så røgen hurtigst muligt kan opdages og sikres.

Og så er det vigtigt, at alarmen kan høres i alle rum. Altså, er det en god ide at teste den, inden du vælger rummet og placeringen. Hvis der er et rum, hvor du ikke kan hører det i, skal du finde et nyt sted, eller en røgalarm mere, som er forbundet. Og sidst og ikke mindst, skal du ikke placere den tæt på en ventilationsskakt, fordi røgen kan ryge ud her i stedet, og derfor ikke blive opsnappet af røgalarmen. Dette kan være decideret farligt.