De mest voldelige fodboldspillere i verdenshistorien

 

I morgen starter Champions League endelig op igen med et brag af en fodboldkamp mellem PSG og Chelsea. Selvom det ikke kører vildt godt for Chelsea for tiden (på trods af 5-1 sejren over Newcastle), så kommer de med garanti med masser af fight og energi. En af garanterne for dette må uden tvivl være Diego Costa, og selvom han til tider kan være ret svinsk på en fodboldbane, så er han næppe en af historiens mest vanvittige typer.

I fodbold og sport generelt kan en lille smule vanvid være en god ting. Som fodboldspiller kan lidt vildskab, sindssyge og galskab være en hjælp på vejen, da modspillerne dermed ikke helt kan forudsige dit næste træk, og modspilleren ved, at du bestemt ikke er bange for at kaste dig hovedløst ind i den næste farlige situation i kampen om den lille runde kugle. Den slags vilde fodboldspillere kan være guld værd for sit hold, men kan så sandelig også koste en hulens masse gule og røde kort og ikke mindst en tur i historiebøgerne på grund af deres yderst volatile spillestil. Igennem fodboldens fantastiske historie har der været en god samling berygtede spillere, der lidt for ofte har bevæget sig på den forkerte side af kanten i mellem en smule sund vildskab og den direkte voldelige eller sindssyge adfærd.

Her er de mest vanvittige og gale fodboldspillere igennem tiderne, og der er et par i mellem man kunne fristes til at kalde for psykopater:

 

Rene Higuita

Rene Higuita Mest gale fodboldspillere igennem tiden

Vi starter blødt ud med den Colombianske målmand Rene “El Loco” Higuita. Higuita blev ikke berømt og berygtet for voldelige tendenser men nærmere hans vanvittige og utæmmelige spillestil som målmand. Han yndede at udfordre angriberne med dribleture og var i det hele taget fuldstændig uforudsigelig i sin adfærd på fodboldbanen. Udenfor fodboldbanen gjorde han sig også bemærket gennem en række plastikoperationer vis formål, i følge ham selv, var: “I am tired of being ugly Rene, I want to be handsome Rene”. Higuita blev verdensberømt efter sit vanvittige skorpion-spark i en landskamp imod England i 1995:

 

Jens Lehmann

Jens Lehmann - de mest sindsyge foldboldspillere igennem tiden

Vi nupper endnu en målmand her med Jens Lehmann. Lehmann var en yderst succesfuld målmand i sin karriere, men var udover sine evner som målmand også kendt for nogle lettere sindsyge situationer som f.eks. en vanvittig tackling i Champions League finalen i 2006, en generel tendens til at vælte modspillere omkuld og især ét øjeblik står klart i hukommelsen for de fleste fodboldelskere, da målmanden under en Champions League kamp bliver fanget pissende ved siden af sit mål for rullende kameraer, og da modstanderen sætter et angreb igang, bliver han nødsaget til at afbryde sit gøremål, lynet op og komme på plads bag stængerne:

 

Joey Barton

Joey Barton største psykopater i fodbold

Hvis listen her over de mest vanvittige fodboldspillere igennem tiden skulle have været rangeret, så ville Joey Barton være storfavorit til at vinde første præmien. Hans meritter om man vil indbærer bl.a. to domme for vold, angreb på hans holdkammerat i Manchester City Ousmane Dabo, hans 12-kampes ban (!!) af The Football Association efter han angreb tre Manchester City spillere efter at have fået rødt kort og hans overfald på en kun 15-årig Everton supporter. Som bonusinformation kan nævnes, at han blev fyret fra samtlige klubber han spillede for i sin professionelle karriere – ganske imponerende.

 

Paolo Di Canio

Paolo Di Canio De mest vanvittige fodboldspillere i historien

Af en selverklæret fascist at være, har Paolo Di Cani modtaget masser af kærlighed fra de klubber han spillede for igennem sin karriere. På grund af hans politiske overbevisning, spillede han aldrig på det italienske landshold på trods af, at hans evner på fodboldbanen så sandelig retfærdiggjorde det. Men hans fokus var ofte på andet end bolden, og en af hans mest berømte øjeblikke skete i 1998, hvor han skubbede dommeren efter at have modtaget rødt kort, og efterfølgende modtog en lækker lille 11-dages ban fra The Football Association:

 

Luis Suarez

Luis Suarez mest gale fodboldspillere i verden

Den uruguayanske fodboldspiller Luis Suarez har igennem sin karriere trukket mange overskrifter takket være hans fænomenale evner på en fodboldbane, men han har så sandelig også formået at komme på forsiden af alverdens aviser på grund af hans “lettere” sindsyge tendenser. Hans øgenavn “Cannibal” er ikke opstået ud af den blå luft, han har nemlig (indtil videre) bidt hele tre modstandere ved tre forskellige lejligheder; første gang var i Holland i 2010 hvor han spillede for Ajax, anden gang var det som Liverpool spiller i en kamp imod Chelsea i 2013, hvor han lige skulle smage lidt på Branislav Ivanovic og han rundede til sidst hattricket af under Verdensmesterskabet i fodbold i 2014, hvor han bed italienske Chiellini. Hans vampyragtige tørst har kostet ham flere lange karantæner hvoraf den seneste fra 2014 udløste 10 spilledags karantæne af FA. Her er et Youtube klip med de tre bid fra Luis “Kannibalen” Suarez:

 

Eric Cantona

Eric Cantona - vildeste fodboldspillere i verdenNår snakken falder på de mest vanvittige og voldelige fodboldspillere i historien, vil Eric Cantona altid komme op og især ét enkelt øjeblik er indprentet i alle fodboldentusiasters hukommelse, der så fodbold i 1990’erne: Nemlig da Eric Cantona efter at være blevet vidst ud for at have sparket sin modstander, ser sig sur på hjemmeholdets fans, og går resolut ud og sparker ud efter en fan i bedste Kung-Fu stil, da dette ikke lykkedes helt, forsøger Cantona at slå løs på ham, hvilket politiet får stoppet. Efter episoden skal Cantona forklare sig overfor pressen, og kommer med følgende lettere vanvittige beskrivelse eller udtalelse om man vil: “When the seagulls follow the trawler, it’s because they think sardines will be thrown into the sea. Thank you very much.”

Her er et lille udpluk af nogle vanvittige Eric Cantona episoder:

 

Paul Gascoigne

Paul Gascgoine sindsyge fodboldspillere igennem tiden

I modsætning til en del fodboldspillere på denne liste, er Paul Gascoigne ikke at finde her på grund af voldelig adfærd på fodboldbanen, men derimod på grund af, at han rent faktisk er lettere sindsyg – i hvert fald er blevet diagnosticeret med hele tre psykiatriske problemer; maniodepressivitet, OCD og bulimi. Som om dette ikke var nok, kæmpede han også i mod en stærk afhængighed, og har bl.a. udtalt, at han på toppen af hans karriere mindst drak 2 flasker whiskey om dagen og ofte tog en bane coke inden kampstart. Da Paul Gascoigne var på toppen, var han en af de bedst betalte fodboldspillere i verden, men på trods af en enorm indtægt formåede han alligevel af blive erklæret personlig konkurs efter få år.

På trods af hans store psykiske problemer var Paul Gascoigne en af datidens største talenter:

 

Pepe

Pepe - De største psykopater i fodboldhistorien

Portugisiske landsholdspiller og Real Madrid spiller er kendt som en af verdens bedste forsvarsspillere, og har ofte rigtigt godt styr på selv de bedste angribspillere i verden. Men når det ikke lige går så godt for Pepe, så er han ikke bange for at ty til de feje tricks såsom at bad-mouthe modstanderen, psysisk provokere modstanderen og sparke, slå og skubbe til modstanderen når dommeren ikke ser det – og til tider ligefrem gøre disse ting, selv når dommeren ser på. En af de mest berømte Pepe-øjeblikke skete i 2009 i en kamp for Real Madrid imod Getafe, hvor Pepe fik sparket Javier Casquero ned, og derefter slået Juan Albin for efterfølgende at svine dommerne til. Well done, Pepe, well done. Den episode blev belønnet med en klækkelig 10 spilledages karantæne.

Pepe’s mest svinske øjeblikke i fodbold:

 

Diego Maradona

Diego Maradona - den mest sindsyge fodboldspiller igennem tiden

Diego Maradone er på én og samme tid et af fodboldhistoriens aller største talenter og samtidig en af de største excentrikere. Udover at tryllebinde publikum og pressen med sine fantastiske evner på fodboldbanen, formåede Maradona at tiltrække sig fokus for en masse negative ting som f.eks. hans “Guds Hånd” mål imod England ved Verdensmesterskaberne i 1986, da der blev fundet kokain i hans blod under sin tid i Napoli eller da han blev dømt for match fixing. Listen er lang, og ikke altid lige køn over Maradonas præstationer både på og udenfor fodboldbanen.

En kavalkade af hans vilde evner med bolden:

 

Mario Balotelli

Sindsyge fodboldspillere - Mario Balotelli

Listen over vanvittige ting ballademageren Mario Balotelli har gjort er allerede imponerende lang. Det er dog ikke en voldelig spillestil, han er berømt og berygtet for, men nærmere hans ukuelige evne til at gøre dumme ting, der konsekvent giver ham problemer. For eksempel kan nævnes, da han under et pressemøde for hans nuværende klub Inter, troppede op i en AC Milan trøje (Inter’s største rivaler), da han som Manchester City spiller kedede sig en smule, og besluttede sig for at slå tiden ihjel ved at kaste dartpile efter City’s unge spillere, eller da han grundet sin kærlighed for fyrværkeri satte fut i en bunke fyrværkeri på sit badeværelse, hvilket resulterede i et stk. nedbrændt hus, well done sir! En af de sjoveste øjeblikke i mine øjne var dog, da han mildest talt har problemer med at få sin træningstrøje på:

 

Vinnie Jones

Vinnie Jones - største psykopater i fodboldens historie

Man kan ikke have en liste med nogle af de mest voldelige psykopater i fodboldens historie og ikke nævne Vinnie Jones! Hvis du ikke interesserede dig for fodbold i 1980’erne, så kender du måske kun Vinnie Jones som en hårdkogt engelsk Hollywood skuespiller, men Jones havde faktisk en professionel fodboldkarriere inden sit indtog på det store lærred, og han var særligt berygtet for sin hårdtslående, aggressive og ofte svinske spillestil. Især hans nosseknuser tag om Paul Gascoigne’s ædlere dele er blevet foreviget i fodboldhistorien.

Her er et lille udpluk fra Vinnie Jones’ fodboldkarriere:

 

Hvem husker du, som den mest vanvittige fodboldspiller gennem tiden? Mangler jeg nogen på listen?

Written by Christian Bo Nissen