i-blodet-ny-dansk-film

 

Jeg har altid haft en forkærlighed til danske film. I midt- og slut 90’erne bragede danske film (i mine øjne i hvert fald) igennem det store lærred med en lang stribe hamrende fede film. Hvem husker ikke Pusher, I Kina spiser de hunde, Festen og en lang perlerække af andre fede, danske film. Kvaliteten er ganske enkelt tårnhøj taget landets størrelse i betragtning.

D. 15. September har en ny og utroligt lovende dansk film så premiere, nemlig I Blodet. Filmens skaber er ingen ringere end Rasmus Heisterberg, og hvis det navn ikke lige siger dig noget, så gør film som Mænd der hader kvinder, Fasandræberne og Nordvest det helt sikkert. Hr. Heisterberg er en af Danmarks pt. varmeste navne inden for filmbranchen, og når først han lægger navn til noget, så er der så tæt på garanti for kvalitet, som vel næsten kan komme.

“I Blodet” fortæller en hæsblæsende historie om det at være ung i København med fest, flirt og lange nætter. Den indeholdt alt det, der for de fleste unge i København er synonymt med byen; Dronning Louises Bro, druk, musik, fester, kærlighed og ja, bare generelt maximalt fart på. Seeren tages med ind i universet der omhyller livsstilen for en ung gut i 20’erne. Livet virker som én lang fest med masser af alkohol, fede stunder og generelt højt humør.

 

Vilde fester og højt humør i I Blodet

i-blodet-trailer

 

Det er dog ikke lutter lagkage, for under overfladen bobler uroen og det rastløse sind. Kærligheden og venskaberne falder fra hinanden, og filmens hovedperson, Simon, har svært ved at finde sig selv. Vennerne fokuserer på studierne, kærligheden forsvinder og hvad gør man så? Filmen skildrer den identitetskrise, som jeg personligt tror, mange unge på et eller andet tidspunkt befinder sig i. Det lyder måske en kende for bekendt, men filmen leverer en fortælling og et univers med en fantastisk fed rå kant, og portrætterer det Københavnske storbyliv på en hamrende fed måde.

Der er hermed langt i ovnen til en af efterårets helt store filmoplevelser, når menuen står på dansk film. Filmen bliver som tidligere nævnt skudt afsted d. 15. September, men indtil da kan du da lige tjekke traileren ud her:

 

 

Written by Christian Bo Nissen