Et par lækre uldbukser eller 3, 4, 5 (du stopper bare, når der ikke er plads i gaderoben længere) bør alle velklædte mænd eje. Sådan et par står ganske enkelt hamrende skarpt sammen med f.eks. en drøn lækker business skjorte (Læs min artikel om den perfekte skjorte fra Barons of Copenhagen for uddybning).

Med fare for at gentage mig selv (Læs: 8 must-haves til efterårsgarderoben), så er bukser nemlig ikke bare bukser. Materialet dine bukser er udført i, kan gøre en kæmpe forskel i det udtryk, som dit outfit til slut ender med at sende. Bare forestil dig forskellen på et par mørkeblå jeans, et par mørkeblå chinos og et par mørkeblå uld bukser. Right?

Såfremt du ikke har stiftet bekendskab med et par elegante uld bukser og kun kender til bukser i uld fra bukserne der hører til dit jakkesæt, så kan jeg lige lynhurtigt afsløre, at uld bukserne der hører til dit jakkesæt er lettere samt ser en smule akavede ud, når de ikke føres sammen med jakken. Et par “rigtige” uld bukser er derimod kraftigere og står knivskarpt uden en jakke til.

Hvis du ikke tror på mig, så prøv at smide et par uld bukser fra jakkesæt på uden jakken. Eller vent, lad lige være med det! Det duer ganske enkelt ikke.

En hurtig guide til uld bukser til mænd

Inden jeg fremviser de lækreste uld bukser på markedet lige nu (i følge mig, naturligvis), så skal vi lige have en lille, hurtig og nem guide til uld bukser. Såfremt du har 110% styr på dit uld bukse game, så hope endeligt let og elegant over denne sektion.

For alle os andre: læs med og forhåbentlig lærer du noget nyt.

Hvordan skal uld bukserne sidde

Et par uld bukser bør sidde nogenlunde på samme måde, som bukserne på dit jakkesæt. De skal hverken være for løse eller helt slim-fit som f.eks. et par chinos snildt kan være. De må gerne sidde relativt tæt (uden af side limet fast) til låret og r*ven og så “falde” ned over resten af benene. Samtidig må de gerne passe dig i livvidden, uden at du skal anvende bælte.
Du bør ligeledes være opmærksom på længden af dine bukser. De bør være så lange, så bagsiden af bukserne går en smule ned over hælen på dine sko og buksernes front rammer snørebåndende på dine sko.

Et simpelt men vigtigt trick er, at når du først prøver bukserne, så bør du sidde ned. Hvis bukserne strammer unaturligt nogle steder, så bør du gå en størrelse op (eller finde en anden model/andet mærke).

Skal uld bukserne have pressefoldere?

Nej. Eller, det er så min helt personlige holdning. Jeg vil, hvis jeg kan undgå det, helst ikke have pressefoldere på mine uld bukser. Det overlader jeg til jakkesætbukserne. Dette er dog 100% min personlige holdning og hvis du elsker pressefoldere, så go for it.

Hvilke farver bør uld bukserne være i?

De kan som udgangspunkt vælges i samtlige nuancer, omend jeg ikke vil råde dig til at anskaffe dette. Jeg vil råde dig til, at investere i et par mørkeblå og et par grå/mørkegrå. Det er  – i mine øjne – de tre basale farver inden for uld bukser. Herfra kan du udvide sortimentet og den første nuance, jeg ville kigge på, hvis jeg var dig, ville være et par brune uld bukser. De kan noget helt specielt, elegant og fængende.

Lækre uld bukser til mænd

Nå, så er vi igennem både indledningen og guiden til uld bukser. Lad os fejre det, med at kigge på en flot samling af elegante uld bukser til den moderne mand:

Et par elegante navy uld bukser til mænd

navy uld bukser mænd

Mærke: Oscar Jacobson Pris: 1499.-

Find de elegante navy uld bukser her

Vi starter med denne fantastisk elegante model fra det ikoniske svenske mærke Oscar Jacobson. Denne model kommer i i alt 7 nuancer, som alle vil blive vist nedenunder. Jeg har valgt denne model, af flere årsager:

  • Den har opsmøgede bukseben, hvilket klæder uld bukser særdeles godt.
  • Den er udført i i en let foret udlvævning fra den italienske stofproducent LuigiBotto.
  • Lukkemekanismen er lynlås samt en elegant knap i perlemor.
  • Den har godt nok pressefoldere indbygget, men dette kan stryges væk.

Det er med andre ord et fantastisk elegant og tidløst valg, når vi snakker uld bukser. Jeg ville ELSKE, at kunne smide sådan et par på – hver evigt eneste dag!
Som sagt findes modellen i hele 6 andre nuancer og jeg  vil vise dig samtlige 6 nuancer – da de alle som én vil passe fremragende ind i en velklædt mands garderobe:

Elegante koksgrå uld bukser

koksgrå uldbukser mænd

Mærke: Oscar Jacobson Pris: 1499.-

Find de elegante koksgrå uld bukser her

Skal dine første par uld bukser ikke være af den mørkeblå (eller navy) slags, så bør du kigge efter et par koksgrå eller mørkegrå uld bukser. De er fantastisk alsidige, nydelige og du vil med garanti elske dem til de kradser af.

Et par labre mørkegrå uldbukser til mænd

mørkegrå uldbukser mænd

Mærke: Oscar Jacobson Pris: 1499.-

Find de elegante mørkegrå uld bukser her

Som nævnt under de førnævnte koksgrå uld bukser, så bør du eje et par koksgrå eller mørkegrå uld bukser – de er bare fantastisk elegante og kan matches med stort set alt. Om du er til den koksgrå eller den mørkegrå udgave, vil jeg lade dig om – begge er virkeligt flotte.

Lækre lysegrå uld bukser

lækre lysegrå uldbukser mænd

Mærke: Oscar Jacobson Pris: 1499.-

Find de elegante lysegrå uld bukser her

Såfremt du er dækket ind på de basale nuancer (navy, mørkegrå og eventuelt sort), så bør du kigge dig om efter alternative og lækre nuancer. Det kunne f.eks. være disse nydelige lysegrå uld bukser, hvor teksturen i materialet i særdeleshed får lov til at komme til udtryk – virkelig lækkert!

Lækre beige uldbukser til mænd

Mærke: Oscar Jacobson Pris: 1499.-

Find de elegante beige uld bukser her

Se nu der for en lækker beige nuance, hva’? Der er lidt mere sommer og forår over disse par uldbukser, men tag ikke fejl: de vil fungere ganske fremragende til vinterlooket også. Du behøver ikke andet end f.eks. en hvid button-down skjorte til og du har et outfit der sidder lige i skabet.

Lækre lyseblå uldbukser til mænd

Mærke: Oscar Jacobson Pris: 1499.-

Find de elegante lyseblå uld bukser her

Lige som med den beige nuance er denne super sprøde lyseblå nuance lidt mere forårs- og sommeragtig end de foregående nuancer. Det gør dog bestemt ikke noget, for du vil kunne anvende dem til alle sæsoner. Dog skal du lige være varsom i den helt varme sommerperiode – her kommer det lidt an på, hvor let din krop bliver for varm, i så fald skal du nok kigge efter bomuld eller hørbukser.

Nydelige mørkebrune uld bukser

Mærke: Oscar Jacobson Pris: 1499.-

Find de elegante mørkebrune uld bukser her

En af mine personlige favoritter, når vi ikke taler om basis nuancerne, er et par brune uld bukser. De passer helt genialt til efteråret og vinteren og så adskiller dig sig på elegant og diskret vis fra alle andre bukser, du vil andre mænd rende rundt i. Køb og du vil elske at gå rundt med dem på!

Fede mørkegrønne uld bukser

Mærke: Morris Heritage Pris: 1499.-

Find de elegante mørkegrønne uld bukser her

Den eneste nuance som ikke er repræsenteret i ovenstående kavalkade af flotte uldbukser fra Oscar Jacobsen er den mørkegrønne. Det kan vi naturligvis ikke undlade fra artiklen her, da det er en helt og aldeles fremragende nuance. Derfor har jeg fundet denne flotte model fra Morris Heritage.

Sammen med den brune nuance ovenfor, så er den mørkegrønne på toppen af min favoritliste. Hvorfor? Jo ser du, et par uld bukser gør sig aldeles glimrende til de koldere perioder som efteråret og vinteren og derfor kan vi jo lige så godt kigge efter nuancer, som passer perfekt til disse perioder. Her er brun og grønt (hvis udført rigtig) helt oppe i toppen og netop derfor, er disse mørkegrønne uld bukser en af mine favoritter. Den er en hamrende simpel på, at skille sig ud fra flokken på en stilfuld og elegant måde. Smid den f.eks. på sammen med en lækker og knivskarp hvid skjorte og du har fundamentet til et simpelt og vildt lækkert outfit!

Ternede uldbukser til mænd i en fed brun nuance

Mærke: Morris Heritage Pris: 1899.-

Find de fede brune uldbukser her

Den mørkebrune nuance som modellen fra Oscar Jacobson var virkelig lækker omend ganske neutral og lettere diskret. Modellen her fra Morris Heritage kommer ligeledes i en brun nuance, hvor der til gengæld ikke lægges skjul på, at vi har med et par brune uldbukser at gøre og tilmed i et super fedt ternet mønster – jeg elsker det! Det er i mine øjne tæt på den perfekt brune nuance krydret med et virkeligt elegant mønster, som Morris Heritage har ramt her og den vil med garanti klæde enhver velklædt herre i det danske land!

Et par lækre ternede uld bukser til mænd

Mærke: Brooks Brothers Pris: 1999.-

Find de fede ternede uldbukser her

Sidste skud i bøssen er disse frække ternede uldbukser fra det ikoniske mærke Brooks Brothers.

Dette er bukserne, som du skal erhverve dig, hvis du enten har fyldt op af basis nuancerne eller hvis du bare gerne vil skille dig ud fra mængden på en fed måde. Ternede uldbukser kan nemlig hurtigt blive lidt for meget (hvis du spørger mig), men ovenstående model gør det helt perfekt.

Written by Christian Bo Nissen