Så er juleaften succesfuldt overstået for undertegnedes vedkommende og det håber jeg også, er tilfældet for dig, kære læser. Vi stormer direkte videre til næste og sidste store begivenhed i dette Herrens år 2019, nemlig nytårsaften.

Nytårsaften er en fantastisk mulighed for, at være sammen med venner og/eller familie og samtidig iklæde sig et lidt stivere puds, end mand måske ellers er vandt til. Lidt ligesom et bryllup.

Jakkesættet er for mange et fast våben, der tages frem fra garderoben til nytår og derfor har jeg valgt at smide netop et jakkesæt ind i denne Uges Outfit. Menuen står dog ikke på full attire, men nærmere en mere afslappet udgave af jakkesæt looket – der er nemlig hverken slips, slipsenål eller cufflinks smidt ind i looket. Det er hold lidt mere lowkey og det vildeste, der bliver disket op med, er en lækker lille lommeklud. Vi kører på efter de vise guidelines, jeg selv har forfattet i min guide til jakkesæt uden slips.

Skulle du have planer om at gå all in på jakkesæt looket til nytårsaften, så hop lige forbi min guide til jakkesæt inden og få styr på de sidste detaljer.

Here goes ‘Gents:

Casual jakkesæt look til nytår

Det klassiske navy jakkesæt

Mærke: Tiger of SwedenPris: 4498.-
Find det lækre mørkeblå Tiger of Sweden jakkesæt i uld her

Den klassiske hvide Oxford skjorte

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 999.-
Find den klassiske Oxford her

Lige så klassisk det navy jakkesæt er, ligeså klassisk er ovenstående hvide Oxford skjorte fra Polo Ralph Lauren. En button-down eller Oxford om du vil passer perfekt ind til lejligheden, da vi netop går efter et mere afslappet og casual look.

De lækre brouges (igen, igen)

Mærke: Crockett & Jones Pris: 3899.-
Find de lækre brouges her

Ja, jeg ved det. Det er de samme brouges, som har været featured herinde flere gange før. Og jeg beklager, hvis det virker en anelse repetitivt og monotont. Der er dog – selvfølgelig – en god grund til dette og det er, at til et jakkesæt hører sig gerne et par pæne oxford sko og helst brouges – og det er lige præcis det, vi har med at gøre her. Ovenstående model er ganske enkelt den – i mine øjne – flotteste model på markedet lige pt til overkommelige penge og derfor fortjener den bestemt at blive gentaget.

Det matchende bælte

Mærke: Loake 1880 Pris: 699.-
Find det stilsikre bælte her

Ja, her er der sjovt nok heller ikke noget nyt under solen. Siger mand a, skal mand også sige b, som man siger. Bæltet passer glimrende til de lækre brouges, så der er jo ikke nogen grund til at skifte ud i et vindende team.

Det lækre dansk designede herreur

Mærke: About Vintage Pris: 2799.-
Find det lækre herreur her

Til håndleddet har jeg valgt denne perle fra danske About Vintage. Det er deres nyeste skud på stammen og første batch blev revet væk tidligere på året. Jeg er selv på udkig efter at hapse et eksemplar, når der bliver åbnet for pre-order igen d. 5. januar på batch nummer 2.

Den lækre lommeklud – prikken over i’et

Mærke: StenströmsPris: 349.-
Find den lækre lommeklud her

Prikken over i’et ved denne Uges Outfit er selvfølgelig en lommeklud. Selvom vi ikke går all in ift. jakkesæt looket, så må der stadig gerne være et lille hint af finesse. Det kommer nemt og ubesværet med en lommeklud og ovenstående passer glimrende ind i resten af looket.

Written by Christian Bo Nissen