I slutningen af sidste år skrev jeg om About Vintage ure og vi holder os til det skandinaviske, stilrene design i denne artikel. Vi skal nemlig kigge på endnu et nyt, nordisk urmærke, som leverer flotte herreure til overkommelige penge – og hvor kvaliteten er glimrende, prisen taget i betragtning.

I denne artikel kigger vi nærmere på det svenske urmærke Tusenö, som har eksisteret siden 2014 og lighederne med About Vintage er bestemt til at få øje på. Missionen har ligeledes fra start været, at kvalitet og design må der ikke gås på kompromis med og at prisen skal være overkommelig. Det skal med andre ord være muligt for den almene mand, at købe et lækkert herreur i stilrent design til et prisniveau, hvor alle kan være med.

 

Stilrent design og lækker kvalitet til overkommelige priser

 

tusenö ure

 

Hvis vi lige først starter med det forunderlige navn, Tusenö, så refererer det til den svenske vestkyst og hvis du er en smule skarp til svensk, så havde du nok allerede regnet ud, at vi er ovre i det svenske udtryk for tusinde øer.

Det er nemlig her, grundlæggerne bag Tusenö er fra og her de drager inspiration fra til deres designs. Og deres knivskarpe og nordisk inspirerede design med minimalistiske træk er det måske ikke det værste sted, de drager inspiration fra – for deres design er godt nok lækre.

Men hvad så med indmaden? Er den noget værd? Så afgjort! Du får her – udover et æstetisk flot herreur – et ur i fantastisk lækker kvalitet, prisen taget i betragtning. Urværket der pumper liv i uret er et spændende hybrid værk, som kombinerer mekanisk og quartz teknologierne. Dette nye urværk kommer fra japanske Seiko og har fået det mundrette navn VK64 og kaldes også et Mecha-Quartz urværk. Urværket giver Tusenö urerne en følelse af et noget dyrere mekaniske – ret så lækkert!

Udover urværket får du safirglas, butterfly lås til læderremmen (FEDT) og et vandtæt ur ned til 5 ATM. Alt sammen til en yderst skarp pris!

Men nu har jeg vidst snakket nok om de her lækre Tusenö herreure, lad os kigge lidt på et par smukke eksempler, der får pengepungen op af lommen hos de fleste.

 

Et par lækre Tusenö herreure

 

lækre tuseno herreure

 

Opskriften har som sagt været klar fra starten: Kvaliteten skal være i top og designet tidløst og lækkert. Bonusinfo: hele herligheden skal serveres til en knivskarp pris. Det er – i mine øjne – lykkedes fuldt ud. Jeg har fremhævet et par eksempler, som alle er fundet på DitUr.dk, som har en flot samling af herreure og med tilhørende prisgaranti.

 

Tusenö ur i rose gold

tisenö ur i rose gold

Mærke: Tusenö Pris: 2595.-

Find den lækre Tusenö ur i rose gold her

 

Altså det er jo lige før, at jeg ikke behøver at skrive, hvorfor jeg har valgt dette Tusenö herreur. Det er jo en fantastisk smuk perle. Jeg elsker alt ved uret! Den fremragende rose gold nuance, der går igen ved båden urskive og kassen, den mørkebrune læderrem og den maskuline sorte urskive med små hvide og rose gold detaljer. Mums!
Modellen hedder Tusenö First 42 og burde koste meget mere, end den faktisk er prissat til. Et røverkøb hvis du spørger mig!

 

Lækkert Tusenö herreur i sort og hvidt

sort og hvidt tusenö herreur

Mærke: Tusenö Pris: 2595.-

Find den lækre Tusenö ur i sorte og hvide nuancer her

 

Vi napper lige samme klassiske model som før bare i sorte og hvide nuancer i stedet. Det er vildt så meget præcist det samme design kan ændre udtryk, når man bare ændrer farvevalg og nuancer. Den trofaste læser ved, at jeg går op i de små detaljer. Det kunne for eksempel være, at nuancen på skoene og bæltet matcher – og hvis du så lige smider nuancen på remmen på dit ur ind også, så har du helt styr på alle detaljer her. Derfor kan det være en ganske fornuftigt idé, at have både et herreur med mørkebrun læderrem og et med sort læderrem i arsenalet – så er du rigtig fornuftigt dækket ind, da det – burde – være disse to nuancer, du har flest sko og bælter i.

Det er godt nok flot, hva’? Og næsten urimeligt billigt!

 

Et stilrent herreur med mesh rem

lækkert tusenö herreur med mesh rem

Mærke: Tusenö Pris: 2595.-

Find den lækre Tusenö ur med mesh rem her

 

For at bryde lidt med urerne ovenfor med læderrem, så har jeg valgt dette labre herreur med mesh rem. Jeg fik selv øjnene op for, hvor fede herreure med mesh rem er for nyligt og jeg ejer da også et selv. De er den perfekte adspredelse fra de normale herreure med læderrem og har et virkeligt fedt, råt og maskulint udtryk over sig. Du får de lækre, nordiske linjer ved designet, den høje kvalitet, det rå mesh-look og alt sammen serveret til en virkelig skarp pris. What’s not to love?

 

En urboks til manden der har alt

urboks til mænd

 

Nu hvor jeg alligevel har været lidt rundt og snuse på DitUr’s hjemmeside, så faldt jeg lige over deres sektion med urbokse og det skal I ikke snydes for her. Jeg er nemlig selv blevet den lykkelige ejer af en urboks, som jeg fik i julegave og jeg kan virkelig mærke, hvor meget jeg har savnet sådan en til garderoben. Før lå mine ure uorganiseret i min skuffe, men nu kan jeg have dem “udstillet” som en del af garderoben og har et lækkert overblik over mit (sparsomme) udvalg samtidig med, at urerne bliver opbevaret på en god måde. Ovenstående model i sort træ og med gyldne detaljer ved låsen og hængslerne. Nydeligt, simpelt og til en super skarp pris på 399.-. Du kan finde den lige her.

 

Written by Christian Bo Nissen