tøj fejl til date mænd

At skulle på en date er spændende, nervepirrende og til tider direkte skræmmende. Hvordan vi dumler nerverne kan være forskelligt og lige fra alt for meget kaffe, et skud alkohol eller mere og smider du så den pumpende adrenalin oven i puljen, så har du en giftig kombination.

Det sidste du i denne sammenhæng, du bør stresse over, er tøj til den første date. Hvad præcist du bør tage på, kommer selvfølgelig an på din personlige stil og hvad du føler dig komfortabel i. Men blot fordi, at du skal føle dig hjemme i dit tøj til daten, betyder det ikke, at hvad som helst går. En morgenkåbe scorer formentlig ikke mange positive point hos din date.

Førstehåndsindtrykket er vigtigt og især når vi taler om den første date. Dit outfit på din første date sender et tydeligt signal til omverdenen og når vi nu ved det, så kan vi jo lige så godt sende et godt signal til at starte med.

Derfor skal vi lige have styr på tøj man ikke skal have på til første date. Lad os komme igang:

1: T-shirt med “et sjovt udtryk/print”

kikset t-shirt

 

Om det er din Homer Simpson t-shirt, din elskede Metallica t-shirt eller din souvenir t-shirt fra din episke rejse til Thailand med Chang beer print på, så hører de altså ikke til på en første date. Det gør de i øvrigt hverken på arbejdet, i skolen eller nogle som helst steder i det offentlige rum. Og tro mig, det tænker det kvindelige køn også.

Såfremt du er stor tilhænger af t-shirt, så er det helt cool og kan sagtens smides på til den første date. Her vil jeg slå et slag for Organic Basics lækre, økologiske t-shirts i simpelt, stilrent design. Er du mere skjorte-typen, så vil jeg anbefale dig, at kigge på min guide til den perfekte skjorte og bliv inspireret.

2: Solbriller

solbriller første date

 

De fleste dates foregår om aftenen og sådan helt generelt set, så er solbriller efter solnedgang et kæmpe no-go. Du har set de typer, der render rundt med solbriller på inde på en klub, ik’? Lad for alt i verden være med at være den fyr.

Ingen solbriller på date gælder uanset, om vi snakker brunch, frokost eller aften. Det får dig til at virke lukket, fjern og ubevist signalerer det, at du har noget at skjule. Såfremt I går fra punkt a til b og solen brager igennem, er det naturligvis OK. Når I sidder overfor hinanden og skal lære hinanden at kende, er det et kæmpe no-go.

 

3: For meget parfume

parfume føste date

 

Du kender godt det klassiske udtryk less is more. Basalt set handler det om, ikke at overgøre ting. Det gennemsyrer alle de guides, outfits og anbefalinger, jeg kommer med her på MetroMand og det gælder også mængden af parfume, du bør tage på til din første date.

Der skal lige præcis nok til, at det kan duftes af din kommende date og så ikke mere. Og her menes der ikke på 5 meters afstand – når I giver et kram eller, hvis alt går godt, når I kysser farvel efter en succesfuld date.

 

4: Slidt (og beskidt) tøj

første date

 

Den her burde give sig selv, men det gør den tilsyneladende ikke altid. Vi har alle vores favoritter i garderoben og de bliver derfor ofte slidt ned. Jeg er med på, at den der skjorte eller den der t-shirt er din go-to item, når du skal ud af døren, men hvis den er på tilnærmelsesvis slidt, så skal den ikke på på din første date.

 

5: Slidte sko

gamle slidte sko første date

 

Som den naturlige følgesvend til slidt tøj på første date har vi slidte sko. Den giver jo også sig selv, ikke d’Herrer?
Afhængig af hvilken tøjstil du kører, så vil jeg vælge et par sko i den pænere afdeling. Det vil med andre ord sige, at hvis du er vandt til at gå i finere sko (oxfords, derbys etc.), så vælger du det nyeste og pæneste par og har du ikke sådan et par, så er det en glimrende anledning til at købe dit et par nye. Hvis du er sneakers typen, så smider du sådan et par på – og her gælder der selvfølgelig de samme regler: har du ikke et par helt crispy sneakers, så køber du dig et par nye.

 

6: Keep it simple, stupid

stil fejl mænd begår

 

Den første date er ikke her, hvor du lige skal eksperimentere lidt og fyre dit impulskøb på fra sidste omgang udsalg. Jeg tvivler på, at du havde et så vildt set-up i tankerne, som ovenstående herrer kører, men du forstår pointen: hold det simpelt og stilrent.

Du kan med fordel nappe min gratis stilguide til mænd lige her og få masser af inspiration til et simpelt, stilrent og klassisk look til mænd.

 

7: For mange smykker og bling bling

smykker første date mænd

 

Smykker til mænd som f.eks. ure, slipsenåle, armbånd eller manchetknapper er alle fremragende accessories og skal så afgjort anvendes. Men vi ryger lige tilbage til det gode gamle motto igen: less is more.

Såfremt du er over gennemsnittet glad for smykker, så bør du bestemt holde igen på den første date. Et elegant smykke som f.eks. et lækkert armbånd kan være en glimrende icebreaker, men der skal heller ikke være mere end et armbånd smidt på (et ur er også OK).

 

8: Cargo shorts….og generelt shorts

shorts til første date

 

Cargo shorts er sådan helt generelt set et kæmpe no-go. Drop det. Nu. Please. Det kan godt være, at de er “praktiske”, men tøj skal ikke købes, fordi det er praktisk. Det gælder kun hvis de tjener et arbejdsrelateret ærinde eller du skal bestige Mount Everest og godt lige kunne bruge lidt varmt tøj.

At sige at shorts generelt er et no-go, er måske lidt et overkill. Det skriver jeg udelukkende fordi, at de fleste mænd er down-right horrible til at finde et par pæne shorts. Cargo shorts er et glimrende eksempel, shorts der går ned over knæene er et andet perfekt eksempel og så har vi alle mulige længder af shorts derimellem, som bestemt heller ikke sidder, som de skal. Så hvis det endelig er, at du vil smide et par shorts på til din første date, så vælg et par lækre shorts til mænd, please.

 

9: Træningstøj

træningstøj date

 

Det er pisse fedt, at du træner og gør noget ud af din fysisk. Kæmpe thumbs up! Men det betyder ikke, at du skal smide træningstøj på til din første date (eller sådan helt generelt). Det er det samme, når gutter der har pumpet jern i et væk, skal have de strammeste t-shirts på, de kunne klemme sig ned. Det skriger af dårlig stil og faktisk også usikkerhed.

Desuden viser det også, at du ikke har særligt godt styr på, hvordan man klæder sig på til en given lejlighed.

 

Written by Christian Bo Nissen