5 tips til bedre privatøkonomi

Dette indlæg er sponsoreret af Samlino

 

Spar masser af penge på den rigtige bilforsikring

 

 

Første tip er her, du måske hurtigst og nemmest kan spare en meget stor slat penge. Det er nemlig på din bilforsikring. Og behøver du så afholde møder med samtlige forsikringsfirmaer derude og forhandle frem og tilbage?
Niks!
Du hopper bare ind på Samlino.dk, indtaster din nummerplade og så er du igang. Det tager kun 5 minutter og den gennemsnitlige dansker vil kunne spare op til 3.000 kroner om året på at vælge den rigtige bilforsikring. Det koster intet og kan klares hjemme på sofaen, mens du ser TV. Det er f*me smart! Jeg ville ønske, at jeg kendte til Samlino, da vi skulle vælge bilforsikring, for det havde sparet os for en masse bøvl og timer. Jeg kan dog afsløre, at vi valgte rigtigt. Men det tog som sagt en hulens masse tid, som vi snildt kunne have brugt andre steder, såfremt vi havde været bekendte med Samlino.

Du kan lige få deres video om produkterne her – det er ganske enkelt og helt gratis:

 

 

Få overblik over din økonomi og læg et budget

Noget af det første du bør gøre for dig selv, hvis du gerne vil have styr på din privatøkonomi er, at få lavet et budget. Du skal have et overblik over, hvad du har af indtægter om måneden, samt hvilke faste udgifter du har. Derefter kan du regne ud, hvor meget du har til lommepenge på en given måned. Det giver dig samtidig en idé om, hvor du bør skære ned på dit forbrug.

Husk at tænke langsigtet og et helt kalenderår igennem, når du lægger dit budget. Der kommer f.eks. altid udgifter til vedligeholdelse af hus, bil og andet samt fødselsdage, sommerferie, julegaver etc. Derudover vil der unægteligt dukke uforudsete udgifter op som f.eks. når et køleskab står af.

Her kan du enten lave dit eget, skræddersyede excel ark (som jeg selv anvender) eller der findes også en masse apps på markedet, som kan hjælpe dig f.eks. Lommebudget, Spiir, Money Log eller Homebudget.

 

Undgå unødvendige lån

Du skal for alt i verden undgå at låne penge til forbrug. Jeg ved godt, at det kan være fristende, at tage et hurtigt lån til et givent forbrug og vi bliver da også konstant bombarderet med forbrugslån, men det er noget af det værste, du kan gøre for din privatøkonomi. Det er hamrende dyrt og kan på sigt udvikle sig til et uoverskueligt projekt, at skulle betale det af igen.

Skal du endelig ud og låne penge til f.eks. en lejlighed eller et hus, så gør dig selv en tjeneste og afsøg markedet inden. Der er mange penge at hente i at finde det rigtige lån. Her kan du f.eks. starte ud med, at bruge Samlino’s søgemaskine, som sammenligner alle lån på markedet.

 

Spar op, så du kan købe nyt (f.eks. en rejse)

 

I forlængelse af de to foregående pointer, så bør du afsætte et fornuftigt beløb i dit budget til opsparing, så du kan købe nyt kontant, når det endelig er. Hvis du afsætter et fast beløb om måneden, som ryger over på en opsparings- eller budgetkonto, så vil du opleve, at det er meget nemmere, at spare op.

Det nye kunne for eksempel være en ny bil eller en rejse.

 

Saml din gæld i ét sted

 

 

Såfremt du har optaget flere end et lån allerede, så vil jeg på det kraftigste anbefale dig, at du får samlet alle dine lån ét sted. Og her skal du selvfølgelig vælge det sted og det lån, som har den laveste rente. Her er virkeligt mange penge, at hente. Du kan f.eks. bruge Samlino’s søgemaskine som udgangspunkt.

Udover at spare dig for en masse penge i længden, giver det dig også et klart overblik over hvad du skylder, hvilket giver dig et godt grundlag for at planlægge et budget, der lader dig høvle af din gæld og på sigt – forhåbentligt – gøre dig gældsfri.

 

 

Written by Christian Bo Nissen