Vinteren bringer en masse herlige ting med sig så som julen, julemad, et landskab dækket af sne og for os der går op i stil: det at kunne bruge flere lag tøj. Nogle ser det måske som et nødvendigt onde, jeg ser det som en klar fordel. Det er nemlig nu, du kan smide en lækker striktrøje på og bruge spillet mellem farven på din skjorte inden under og farven på din striktrøjen uden på. Det giver et fantastisk lækkert og elegant look. Det skal vi snakke lidt mere om i dag.

Læs også: Fede vinterjakker til mænd

Først vil guider jeg dig igennem hvilke typer af striktrøjer til mænd, der er på markedet og hvordan de anvendes. Derefter kigger vi lige på hvilke materialer, der eksisterer derude og hvad fordelene/ulemperne er ved de enkelte, herefter beskrives hvordan fittet bør være og til sidst giver jeg mit bud på, hvordan du anvender en pullover/striktrøje i praksis, så du fremstår knivskarp hver eneste gang.

Læs også: Lækre halstørklæder til den stilfulde herre

Efter min guide til striktrøjer til mænd, vil jeg som altid give mine bud på lækre striktrøjer til mænd på markedet netop nu. Lad os komme igang.

Typer af striktrøjer til mænd

Først kigger vi lige på, hvilke typer af striktrøjer til mænd, der egentlig findes på markedet. Det kan nemlig godt være et vidt begreb. Lad os tage dem fra en ende af:

 • Crew neck striktøjen. Eller sagt på godt dansk: en striktrøje med rund hals. Det er ubestridt den mest populære form for striktøje til mænd og den er karakteriseret ved at være en pullover med rund hals. Den anvendes som oftest med en skjorte under, der er dog ikke meget plads til at tilføje et slips også, selvom det i nogle tilfælde kan lade sig gøre.
 • V-neck striktrøjen. En striktrøje med v-udskæring er sådan set det samme som crew-neck modellen, her er halsen bare skåret som et v og der er dermed bedre plads til et slips sammen med skjorten inden under. Denne model passer glimrende til arbejdsbrug, såfremt slips er en fast del af din eller arbejdspladsens dresscode.
 • Striktrøjen med rullekrave. Den mindre formelle udgave er en striktrøje med rullekrave. De anvendes som oftest sammen med et par chinos eller et par jeans. Med lidt god vilje kan den også anvendes under en blazer til en mere uformel lejlighed.
 • Cardigan striktrøjen. Cardigan striktrøjen er kendetegnet ved, at den er åben i front lige som en skjorte eller en jakke. Den klassiske, stilrene version af en cardigang lukkes med knapper og i klassisk forstand ses der ikke positivt på cardigans med lynlås. Disse holdes til fitness/sportsbrug. Jeg vil dog på ingen måder melde ud, at du ikke kunne se mig i en cardigan med lynlås herhjemme eller de meget uformelle lejligheder. Jeg vil dog som udgangspunkt vælge cardigans med knapper, når jeg bevæger mig uden for døren.

Læs også: Elegante læderhandsker til mænd

Udover ovennævnte typer af striktrøjer til mænd, findes der også andre varianter af disse og andre modeller, de er dog så sjældne, at jeg undlader dem.

Typer af striktrøje materialer

Nu har vi fået vendt hvilke typer af striktrøjer til mænd, der er de mest gængse. Nu skal vi have kigget lidt på, hvilke typer af striktrøje materialer, der findes derude. Ligesom med alle andre former for ekviperinger, er der et bredt udvalg og de “naturlige” materialer er oftest værd at gå efter. Her hænger pris og kvalitet sammen. De billigste striktrøjer eller pullovers du finder på markedet, vil næsten altid være lavet af kunstige materialer eller meget billigt bomuld. Det siger sig selv, at de ikke vil føles helt så lækre som de naturlige materialer og at deres holdbarhed er yderst begrænset. Det kan derfor være en rigtig god idé, at investere i en håndfuld lækre striktrøjer i høj kvalitet fra starten. Se det som en investering til din garderobe, så du slipper for at skulle købe nyt hele tiden.

 • Kashmir striktrøjer. Kashmir er et fantastisk lækkert materiale, som føles dejligt blødt og generelt er varmere end f.eks. uld. Der er dog stor forskel på kashmir ligesom med alle andre materialer. Som tommelfingerregel kan du godt gå ud fra, at jo dyrere kashmir striktrøjen er, jo finere kashmir er der også anvendt. Hvis du befinder dig i en fysisk butik, kan du teste kashmir striktrøjen ved at trække det lidt mellem dine fingre, og hvis det trækker sig hurtigt sammen igen, er det tætvævet og dermed højst sandsynligt af høj kvalitet. Det er nemlig sådan, at det fineste kashmir består af super tynde og lange fibre, som dermed skal væves ekstra tæt sammen.
  Vær dog opmærksom, når du er på udkig efter en kashmir striktrøje. Nogle producenter skriver uden tøven “kashmir striktrøje” i beskrivelsen, men hvis du kigger nærmere på sammensætningen af materialer, vil du nogle gange opleve, at der f.eks. kun er blandet 5% kashmir i og resten er alt muligt andet. Gå for så vidt muligt efter en pullover 100% kashmir.
 • Uld striktrøjer. Uld har måske et lidt blakket ry, da materialet er notorisk kendt for at klø. Det passer muligvis i nogle tilfælde, men hvis du rammer den rigtige pullover i uld, så klør de altså ikke. Hvis du så samtidig lige smider en lækker skjorte inden under, så er alt fryd og gammen. Ligesom med kashmir er der forskel på uld. Hvis du kan, så gå gerne efter de blødere uldvarianter som for eksempel merino ulden.
 • Bomuld og hør striktrøjer. Bomuld- og hørstriktrøjer er ganske glimrende til de varmere perioder. Oh yes, det kan sagtens lade sig gøre, at smide en pullover på, når der ikke er sne på vejene. Hvis du generelt har det tendenser til at få det for varmt (som jeg selv), kan en bomuldsstriktrøje for eksempel sagtens anvendes om vinteren også. Vil du gerne have varmen, skal du selvfølgelig gå efter kashmir eller uld.
 • Syntetiske striktrøjer. Syntetiske materialer er overalt og i alt i dag. De er nemlig billigere at producere og føles faktisk ganske behagelige mod ens hud. Problemet er bare, at de ikke er designet til at holde i lang tid. Prisen er så selvfølgelig også derefter, så hvis pengepungen har det lidt stramt for tiden og du lige mangler en striktrøje eller to, så kan du med fordel gå efter disse striktrøjer. Du skal dog så selvfølgelig være opmærksom på, at holdbarheden ikke er i top her.

Hvordan skal pasformen på striktrøje være

Som altid her på bloggen holder vi os til de tre kardinalpunkter: høj kvalitet, lækkert design og perfekt pasform. Det gælder for alle typer af ekviperinger, som vi smider på kroppen og sætter sammen til et outfit. Du kan købe nok så lækre ting, men hvis pasformen er helt i skoven, så ryger hele looket ned i vasken. Derfor får du lige et par pointers, så du kan bære striktrøjen med stil:

 1. Kanten af striktrøjen bør gå ned over dit bælte og meget gerne lidt længere. Hverken dit bælte eller din skjorte inden under må være synlig.
 2. Ærmerne bør ende lige der, hvor din tommelfinger starter (altså ved håndleddet). Gerne lidt før hvis du smider en skjorte inden under, så skjorten dækker det sidste stykke.
 3. Der hvor skulderen starter – altså der hvor syningen er – bør din skulder også starte.
 4. Der må ikke være for meget løst stof på resten af kroppen. Det betyder med andre ord, at hvis striktrøjen bølger rundt omkring, er den for stor og hvis du f.eks. kan se skjorteknapperne poppe frem inden under striktrøjen, er den helt sikkert for lille.

Når ovenstående er på plads, så er du faktisk næsten helt i mål. Det sidste vi mangler, er bare et par praktikaliteter. F.eks. bør du kun vaske dine striktrøjer, når det er strengt nødvendigt. Lad være med at slide unødvendigt på materialerne. Dette gælder i øvrigt for alle dine ekviperinger.

For et stilfuldt look smider du en v-neck striktrøje på, en lækker skjorte inden under og krydret det med et nydeligt slips. Dertil kan du f.eks. anvende et par lækre chinos og hvad med et par flotte støvler til mænd? Skal det hele peppes en ekstra tand op, så smider du selvfølgelig lige en lækker blazer på også.

Lækre striktrøjer til mænd

Det var min guide til pullovers til mænd. Nu skal vi til at kigge lidt på, hvilke lækre pullovers til mænd, der findes på markedet. Jeg viser dig her et bredt udvalg af forskellige typer af striktrøjer og samtidig udført i forskellige typer af materialer. Så kan du helt selv vælge, hvilken type i hvilket materiale, du synes bedst om. Jeg har samtidig smidt et par billige striktrøjer til mænd med på listen, men vær som tidligere nævnt opmærksom på, at disse i givet fald ikke vil være lige så holdbare som de andre forslag.

Mørkeblå striktrøje med rund hals

mørkeblå striktrøje med rund hals

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den klassiske model her

Vi starter ud med forhåndfavoritten, nemlig den klassiske mørkeblå striktrøje med rund hals til mænd. Den er ikke en klassiker for ingenting. Den er nemlig uforskammet alsidig og kan bruges sammen med næsten alt. Jeg fundet et knivskarpt bud fra det klassiske modehus Polo Ralph Lauren, som kommer i 100% merinould og findes i syv andre nuancer, som alle vil være en lækker tilføjelse til den stilfulde herres vintergarderobe. Dem finder du lige her:

Mørkegrå striktrøje med rund hals

mørkegrå striktrøje med rund hals

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den klassiske model her

Lysegrå striktrøje med rund hals

lysegrå striktrøje med rund hals

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den klassiske model her

Sort striktrøje med rund hals

sort striktrøje med rund hals

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den klassiske model her

Brun striktrøje med rund hals

mørkebrun striktrøje med rund hals

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den klassiske model her

Grøn striktrøje med rund hals

grøn striktrøje med rund hals

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den klassiske model her

Rød striktrøje med rund hals

rød striktrøje med rund hals

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den klassiske model her

Lilla striktrøje med rund hals

lilla striktrøje med rund hals

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den klassiske model her

Sort merino uld striktrøje med rund hals

sort striktrøje merino uld

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den klassiske model i merino uld her

Vi skal selvfølgelig også have en klassisk striktrøje med rund hals i merino uld med på listen. Den kommer her fra det ikoniske svenske mærke Stenströms og er klassisk i både design og pasform. En nydelig striktrøje i merino uld til mænd, som vil være en fantastisk tilføjelse til enhver stilfuld herres garderobe.

Striktrøjen er udført i blødt og fint garn af merinould, hvilket giver en utroligt let, blød og varm pullover.

Modellen her findes i seks andre nuancer, som alle som én vil klæde enhver herre. Dem får du selvfølgelig også her:

Lysegrå striktrøje i merino uld med rund hals

lysegrå striktrøje merino uld

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den klassiske model i merino uld her

Mørkegrå striktrøje i merino uld med rund hals

mørkegrå striktrøje merino uld

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den klassiske model i merino uld her

Brun merino uld striktrøje med rund hals

brun striktrøje merino uld

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den klassiske model i merino uld her

Beige merino uld striktrøje med rund hals

beige striktrøje merino uld

Mærke: Stenströms Pris: 999.-

Find den klassiske model i merino uld her

Blå merino uld striktrøje med rund hals

navy striktrøje merino uld

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den klassiske model i merino uld her

Navy striktrøje med rund hals i merino uld

mørkeblå striktrøje merino uld

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den klassiske model i merino uld her

Hvid/navy stribet striktrøje

Mærke: Armor-Lux Pris: 1099.-

Find den stribede model her

Okay, nu kommer vi til en af de mere spændende modeller på listen, mest fordi den ikke “bare” er ensfarvet. Dette er striktrøjen, du skal erhverve dig, når du allerede har fået fyldt garderoben op med basisnuancerne. Der er en anelse mere liv i udtrykket, hvilket naturligvis er det, der gør denne striktrøje interessant. Den er desuden udført i en lækker omgang uld, hvilket gør det ideel til efteråret og vinteren.

Den findes i øvrigt også i en udgave hvor det navy- og hvidstribede mønster er byttet om:

Navy/hvid stribet striktrøje

Mærke: Armor-Lux Pris: 1099.-

Find den stribede model her

Billig sort striktrøje til mænd

Mærke: Samsøe & Samsøe Pris: 699.-

Find den billige model her

Vi hopper fra den nydelige stribede sag fra Armor-Lux tilbage til den ensfarvede striktrøje med denne billige striktrøje til mænd fra danske Samsøe & Samsøe. Billig skal ikke forstås på den negative måde her, da den striktrøje, jeg har fundet er fra Samsøe & Samsøe, som bestemt er garant for fin kvalitet. Denne striktrøje er nemlig udført i 100% merino uld, som er kendetegnet ved god varme og dejlig bløde egenskaber. Derfor er kvaliteten ganske fornuftig prisen til trods – en striktrøje i merino uld til 699 kroner, det er f*ndme billigt, d’Herrer!

Ovenstående eksempel er en glimrende bud på en billig pullover til mænd og den findes også i hele syv andre fede nuancer, som du får lige her:

Billig mørkegrøn striktrøje til mænd

Mærke: Samsøe & Samsøe Pris: 699.-

Find den billige model her

Billig navy striktrøje til mænd

Mærke: Samsøe & Samsøe Pris: 699.-

Find den billige model her

Billig mørkebrun striktrøje til mænd

Mærke: Samsøe & Samsøe Pris: 699.-

Find den billige model her

Billig lysegrå striktrøje til mænd

Mærke: Samsøe & Samsøe Pris: 699.-

Find den billige model her

Blå striktrøje med v-udskæring

navy striktrøje med v-udskæring

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den elegante model her

Vi bevæger os fra de lækre pullovers med rund hals over til en stak lige så lækre pullovers med v-udskæring. De første kommer her fra Polo Ralph Lauren og er udført i 100% merinould. Som nævnt i guiden er en striktrøje med v-udskæring en fremragende pullover til de mere formelle lejligheder, hvor du f.eks. gerne vil have et slips på sammen med skjorten inde under din striktrøje. Ovenstående model findes i yderligere 7 lækre nuancer, som alle vil klæde enhver velklædt herre. Et fremragende valg til vintergaderoben og du får 4 af nuancerne her:

Blå uld striktrøje med v-udskæring

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den elegante model her

Sort uld striktrøje med v-udskæring

sort striktrøje med v-udskæring

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den elegante model her

Oliven uld striktrøje med v-udskæring

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den elegante model her

Mørkegrå uld striktrøje med v-udskæring

mørkegrå uld striktrøje med v-udskæring

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-

Find den elegante model her

Lysegrå kashmir pullover til mænd

Mærke: Soft Goat Pris: 1349.-

Find den klassiske model i kashmir her

Vi skal selvfølgelig også have en flot samling af lækre kashmir striktrøjer med rund hals her på listen. De kommer fra Soft Goat og i forskellige lækre nuancer. Skulle det klassiske design og den lækre kashmir kvalitet ikke være lokkende nok, så prøv lige at se prisen. 1349.- for en striktrøje i 100% kashmir er næsten kriminelt billigt. Et KÆMPE røverkøb!

Der fås (næsten) ikke noget mere lækkert end en flot skåret striktrøje i cashmere til mænd og det er ikke bare et standard køb – det er en investering til garderoben, som du vil elske år efter år efter år. Du får også lige de andre nuancer med, når vi nu er igang:

Navy kashmir pullover med rund hals

Mærke: Soft Goat Pris: 1349.-

Find den klassiske model i kashmir her

Billig kashmir striktrøje til mænd

Mærke: Soft Goat Pris: 1349.-

Find den klassiske model i kashmir her

Lækker kashmir striktrøje til mænd

Mærke: Soft Goat Pris: 1349.-

Find den klassiske model i kashmir her

Fed kashmir striktrøje til mænd

Mærke: Soft Goat Pris: 1349.-

Find den klassiske model i kashmir her

Navy striktrøje med rullekrave til mænd

Navy striktrøje med rullekrave til mænd

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den navy rullekrave her

Vi skal selvfølgelig også have en striktrøje med rullekrave til mænd med på listen. Den kommer her fra det ikoniske svenske mærke Stenströms. Den er udført i 100% merinould og et nydeligt stilrent design, hvor den skandinaviske minimalisme er i højsædet. En rigtig nydelig pullover med rullekrave til den moderne mand og den findes i 6 nuancer i alt, tre af dem får du nedenunder:

Brun striktrøje med rullekrave til mænd

Brun striktrøje med rullekrave til mænd

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den brune rullekrave her

Lysegrå striktrøje med rullekrave til mænd

lysegrå striktrøje med rullekrave til mænd

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den lysegrå rullekrave her

Sort striktrøje med rullekrave til mænd

Sort striktrøje med rullekrave til mænd

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den sorte rullekrave her

Nydelig grå cardigan til mænd

grå cardigan til mænd

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den grå cardigan her

Her har vi en fantastisk flot og stilren cardigan fra Stenströms. Det her er prototypen på en tidløs cardigan til den stilfulde herre! Den kommer i en lækker omgang italiensk merinould og designet gør, at du vil kunne smide den på sæson efter sæson efter sæson. Det her er en fremragende investering til din vintergarderobe. Den findes i i alt 6 fede nuancer og du får du af dem lige her:

Lækker mørkeblå cardigan til mænd

Lækker mørkeblå cardigan til mænd

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den navy cardigan her

Sikker en nydelige mørkeblå cardigan til mænd, som bare skriger stilren elegance, hva’?. Det er lige som vi kan li’ det! Smid gerne en skjorte ind under og du er allerede godt på vej til en lækkert og stilrent outfit. Sidste nuance fra Stenströms fremragende bud på en elegant cardigan kommer her:

Lækker brun cardigan til mænd

Lækker brun cardigan til mænd

Mærke: Stenströms Pris: 1099.-

Find den brune cardigan her

Nydelig strikket blå cardigan

Nydelig strikket blå cardigan

Mærke: Morris Heritage Pris: 2499.-

Find den navy model her

I det perfekte miks mellem den uformelle og den formelle afdeling af lækre cardigans har vi denne nydelige model fra Morris Heritage. Jeg elsker teksturen i designet og så er den der mørkeblå nuance, designeren har ramt her helt uovertruffen. Den her imponerer, når menuen står på både uformel, casual og lettere formel ekvipering. Haps!

Written by Christian Bo Nissen