En rigtig mand har brug for en ordentlig nats søvn, hvis han skal kunne klare sig i en travl hverdag, hvor jobbet og familien tager store dele af ens tid og ikke mindst energi. Desværre er det blevet påvist igen og igen at rigtigt mange mænd døjer med dårlig nattesøvn og det er et stort problem. Derudover så er soveværelset et rum i din bolig som man af helt naturlige grunde kommer til at tilbringe mange timer i hver aften og netop derfor er det afgørende at man sørger for at alle forudsætninger er til stede for at man kan få en god nats søvn. Så hvis du genre vil sove bedre om natte eller blot gøre dit soveværelse ekstra lækkert kommer der her en kort guide med tre tips til både at gøre dit soveværelse mere luksuriøst og til at give dig en bedre nattesøvn!

 

1: Find en seng der passer til din krop!

seng-der-passer-til-kroppen

 

 

Stjernen i dit soveværelse vil altid være din seng – uanset hvad du måtte tænke om dig selv – og netop derfor er en seng et forbrugsgode som det virkelig kan betale sig at bruge penge på så man er sikker på at få en seng i ordentlig kvalitet. En af de primære grunde til at så mange har svært ved at sov e er at de ikke har fundet en seng der passer til kroppen! For i takt med at vi bliver ældre får vi sværere og sværere ved at komme i helt dyb søvn og det er en udvikling som en god seng kan være med til at forbedre eller forværre. Derfor kan det varmt anbefales at man i samråd med sin læge eller en fysioterapeut får undersøgt hvilken slags madras og dermed også seng der passer bedst til en. Derudover kan man med fordel overveje at investere i en elevationsseng da elevationssenge kan få kroppen til at tro at den befinder sig i vægtløs tilstand hvilket får kroppen til at slappe af. Hvis du selv overvejer at investere i en ny seng kan du finde et stort udvalg af lækre og luksuriøse senge her.

 

2: Skift til silkepuder og silkedyner

tip-til-at-sove-godt

 

En anden ting man kan gøre hvis man ønsker at gøre det ekstra bekvemt for sig selv samt for at få en bedre nattesøvn er at skifte de gamle dundyner ud med silkedyner. Ægyptiske faraoer og europæiske konger sov altid med silkelagner og silkesengetøj og det er der gode grunde til. For det første er silke finere og blødere end de fleste materialer og det gælder også når det kommer til både dyner og puder. Derudover så er silke og både sundere og bedre for huden da det er et materiale der er bedre til at ventilere. Det betyder at selvom en silkedyne er tyndere og dermed lettere end en traditionel ande- eller gåsedunsdyne så er den bedre til både at ventilere om sommeren når det bliver sommer og om vinteren er silkedyner bedre til at holde på varmen. Det betyder i praksis at du får lettere ved at regulere din kropstemperatur og det gør også at du får lettere ved at sove både når det er koldt og ikke mindst varmt!

 

3: Installer en automatisk termostat i dit soveværelse

få-en-god-nats-søvn

 

En tredje ting som alle mænd bør have i deres soveværelse er en automatisk termostat fra Grundfos for temperaturregulering spiller som før nævnt en stor rolle for om man kan sove. Med en automatisk termostat kan man selv indstille sin termostat til at regulere temperaturen i sit soveværelse i forhold til hvad klokken er og hvilken årstid det er. På den måde kan man sikre sig altid at have den ideelle temperatur i sit soveværelse både om sommeren og ikke mindst om vinteren. Derudover er der også i det lange løb mange penge at spare ved at bruge automatiske termostater da de kan slå sig selv fra hvis du vælger at åbne vinduerne. Så udover at få en bedre nattesøvn er der også penge at spare!

Sov godt!

 

Læs også
Written by Christian Bo Nissen