Når sommeren og den dertil hørende sol og varme rammer, så skal sommergarderoben hives frem. Men det er ikke altid, at sommergarderoben passer ind, når først varmen for alvor trykker. Det kan nemlig godt være, at designet og stilen matcher sol og sommer, men hvis du ikke har tænkt materiale, vævning og andet ind, så får du det lynhurtigt alt for varmt.

Jeg er selv udstyret med en krop der generelt har det rigeligt varmt. Når nu ens krop i sig selv kører derud af på fuld tryk, så skal der ikke meget til, før varmen bliver ulidelig – særligt hvis man ikke har gjort sig nogle overvejelser om, hvordan man undgår at koge over i varmen.

Dette findes der heldigvis råd for. Det handler i al sin enkelthed om at klæde sig køligt i sommervarmen. Jeg giver dig her 7 sommer tips til mænd – lær af mine fejl og kom stilsikkert og køligere igennem sommeren:

 

Tip #1: Vælg det rigtige materiale

 

Det første du skal gøre dig overvejelser omkring, er som nævnt længere oppe i artiklen hvilket materiale dit tøj er lavet i. Det er helt afgørende, at materialet er gearet til at modarbejde varmen. Det du skal kigge efter er:

  1. Lette materialer. Generelt kan siges, at jo lettere materialet er, jo bedre ift. at holde dig kølig i varmen.
  2. Åndbare materialer. Jo bedre den hud kan ånde, jo bedre kan den komme af med varmen og samtidig køle sig ned. Sagt med andre ord: dit sommertøj skal være så åndbart som muligt.

 

Generelt skal du gå efter følgende tre materialer:

  1. Bomuld. Bomuld er bredt anvendt i de fleste former for ekviperinger og det med god grund. Det er let, har åndbare egenskaber og så er det ganske overkommeligt prismæssigt.
  2. Hør. Hør er helt genialt til de ekstra varme sommerdage, da det både er lettere og mere åndbart end bomuld. Det samler desuden ikke på fugt og tørrer dermed ganske hurtigt. Ulempen ved hør er dog, at det krøller som bare pokker og kan derfor være en udfordring at holde pænt. En blanding af bomuld og hør kan være en ganske glimrende mulighed.
  3. Syntetiske materialer. En tredje mulighed i sommervarmen er syntetiske blandede materialer. Disse forekommer f.eks. ofte i sportstøj og har glimrende åndbare egenskaber.

Med ovenstående in mente er du allerede rigtigt godt klædt på, til at skulle sammensætte dit næste sommerlook eller når du skal ud og investere i nyt.

Læs også min artikel om det bedste stof til sommerblazeren og få yderligere inspiration.

 

Tip #2: Bambussokker

 

Jeg har skrevet om bambussokker flere gange tidligere og i denne sammenhæng fortjener de så afgjort, at blive nævnt endnu en gang. Jeg bruger selv kun bambussokker nu – til alle sæsoner. De kommer dog særligt til deres ret i de varme perioder, da du lynhurtigt vil mærke, at de er langt mere behagelige, at have på og samtidig lugter de ikke. Sagt på en anden måde: har du haft en lang og varm dag på arbejdet, så vil der ikke pludselig kommer ildelugtende dampe op fra dine fødder. Det er en kæmpe gave! Du kan bl.a. købe dem her.

 

Tip #3: Undgå jeans, på med chinos

 

Den faste læser vil vide, at jeg har en vis skepsis overfor jeans. Ikke at de slet ikke kan anvendes – for det kan de, ufordringen ligger i, at alt for mange mænd enten vælger et forkert cut, har de samme 10 år gamle jeans på eller klemmer sig ned i et par jeans der til dels passede dem for 10 kilo siden.

Nå, det var et sidespor. Jeans kan som sagt være ganske fine, men de egner sig ikke specielt godt til sommeren. De er ganske enkelt ikke åndbare og bliver lynhurtigt ubehagelige at have på, når først varmen kommer snigende.

Et fremragende alternativ er chinos. Her vil den faste læser igen vide, at jeg er en meget, meget stor fortaler for chinos. De passer til alle årstider, er fantastisk alsidige, virkeligt behagelige og så er de samtidig åndbare. Perfekt!

Du kan med fordel hoppe forbi min guide til chinos bukser til mænd og find samtidig en flot samling drønlækre chinos til din sommer.

 

Tip #4: Vælg de rigtige shorts

 

Kan en velklædt herre have shorts på? Selvfølgelig! Det handler udelukkende om, at du skal gøre det rigtigt. Det kan du læse mere om i min guide om shorts til mænd, hvor du udover en udførlig guide også får serveret en flot samling stilsikre shorts.

Shorts er – udover at være en flot ekvipering, når gjort rigtigt – en fantastisk gave til sommeroutfittet. De tillader nemlig godt med luft og ventilation og hjælper dig dermed med at holde kropstemperaturen nede.

Der er dog lige et par hurtige pointer, jeg vil give dig. Hold dig langt væk fra posede/store shorts. De har aldrig gjort nogle noget godt. Det samme kan i øvrigt siges om cargo shorts. Just don’t!

Du bør gå efter shorts i let materiale (bomuld er et godt valg), der hverken sidder limet til kroppen eller hænger og slasker grundet alt for meget overskydende materiale. Derudover skal de ikke gå over knæet – tommelfingerreglen er, at de stopper 5-7 centimeter over knæet.

 

Tip #5: Vælg den rigtige sommerskjorte

 

Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen: 99% af alle kortærmede skjorter burde aldrig være produceret, købt og endda slet ikke båret. De er i alt for mange tilfælde forfærdelige i pasformen og kommer lynhurtigt til at se super nedern ud. Det sikre valg er derfor helt at undgå dem.

Men hvad gør man så, når man gerne vil have skjorte på om sommeren? Det korte og afsindigt nemme svar er, at du bare ruller ærmerne op på dine skjorter. Skide smart, ikke? Så behøver du ikke engang rende ud og investere i nye skjorter, blot fordi klokker slår sommer.

Jeg vil dog anbefale en bestemt type skjorte mere end andre, nemlig den klassisk oxford skjorte – også kaldet button-down skjorte. Den fungerer helt og aldeles fremragende som sommerskjorte og står knivskarpt, når ærmerne bliver ruller op.

Skulle du være på jagt efter en sommerskjorte, så vil jeg da anbefale dig, lige at drible forbi min artikel om sommerskjorter til mænd. Her får du både en udførlig guide og en palette af lækre sommerskjorter serveret.

 

Written by Christian Bo Nissen