Yes sir, sko er den vigtigste beklædningsgenstand og hvorfor så det?

Noget af det første en kvinde ligger mærke til hos dig, er dine sko – de er for din stil, hvad øjnene er for din sjæl. Og som vi alle ved, er førstehåndsindtrykket ofte kritisk og afgørende for dine videre chancer hos en kvinde.

Ved første møde vil en kvinde ofte lynhurtigt analysere dig ud fra dit tøj og især dine sko. Billigt fodtøj er almindeligvis associeret med billige manerer, hvilket ofte ikke lige er dét kvinder tænder på. Passer dine sko slet ikke sammen med resten af dit tøj eller er slidte/beskidte, projekterer du, at du ikke går op i dit udseende – og hvad går du så ellers ikke op i?

Har du derimod tjek på dine sko, udstråler du god stil, selvtillid og du har styr på dine ting.

Hvis du ikke tror på vigtigheden af dette, så spørg bare et par veninder – den er god nok.

Se dine sko som en investering

Det er vigtigt, at du ser købet af dine sko som en investering. Billigt fodtøj ser for det første ofte bare knapt så pæne ud, også selvom de er nye. For det andet bliver selv pæne, billige sko slidt ned hurtigere. Så selv om skoene koster lidt ekstra knaster, kan det kun betale sig, da de holder meget længere. Hvis du dertil behandler dine sko godt og vedligeholder dem, så er det en no-brainer, at gå efter de lidt dyrere sko.

 

Læs også: Guide til vedligeholdelse af dine sko

 

Hvilke er essentielle for din garderobe?

Så langt, så godt! Nu til dét det hele handler om; hvilke sko bør være en del af enhver mands garderobe?

I mine øjne bør enhver mand have mindst to par pæne sko: et par sorte og et par brune. Hvis du har det ligesom mig, så sker det, at valget nede i butikken står mellem 2-3 par sko, ofte i forskellige farver. Så hvilken farve/sko skal du kaste mønter efter denne gang?

– Gå efter den mest alsidige sko! Er det første gang du skal ud og købe et par ”pæne” sko, og valget står imellem et par sorte, brune og mørkeblå, bør du vælge den sorte variant. Grunden er simpelthen, at den sorte model vil passe til langt flere tøjsammensætninger end de to andre farver. Dels passer den godt til mere eller mindre alle farver og dels passer den med jeans til hverdagen og jakkesættet til byturene. Med andre ord: tænk i anvendelses muligheder når du shopper.

 

Læs også: 5 bud på lækre herresko

 

Formen

Det er vidst de færreste der kan tænke tilbage til tiden, hvor herre sko med den firkantede snude var in, og tænker ”damn, de var svedige – på med dem igen”. Hvis du ikke kan huske hvordan sådan et par basser ser ud, så har du her et eksempel:

mens-square-shoes

 

 

I mine øjne er de pæneste sko hverken for spidse eller for firkantede. Et fint eksempel på dette ses her:

LLOYD KATAR SORT

 

Sådan sammensætter du dit tøj efter dine sko

Der er et par huskeregler omkring sammenspillet mellem dine sko og resten af dit tøj. For det første bør farven på dit fodtøj matche farven på dit bælte. Dette giver en mere fuldendt stilistisk fremtoning.

Desuden bør du stile efter, at dine sko står i kontrast til dine bukser. Mørkeblå sko, lyse jeans eller chinos samt en navy sweater og f.eks. en hvid skjorte indenunder er et godt eksempel på, hvordan du matcher farverne på (nogle dele af) dit tøj med dit fodtøj. – Her sko med sweateren, som bliver afbalanceret af de lyse jeans eller chinos samt kraven af din hvide skjorte.

 

Written by Christian Bo Nissen