Sammen med den kortærmede skjorte er der få andre ekviperinger end shorts til mænd, der har dannet og til stadighed danner grundlaget for en hed debat. Skal, skal ikke? Jeg tilhører helt klart skal holdet, hvor jeg derimod så afgjort tilhører skal ikke holdet, når vi snakker om kortærmede t-shirts til mænd. Der er dog lige et par vigtige pointer, der er værd at skrive sig bag øret, når man skal ud og investere i et par nye fede shorts. Der er f.eks. længden, designet og pasformen, som er vigtige at skrive sig bag øret. Det kan nemlig hurtigt ende rigtig galt:

Læs også: Fede solbriller til mænd: Den ultimative guide

 

Shorts til mænd – sådan skal du ikke gøre

grimme shorts til mænd

 

De der 3/4 bukser eller piratbukser om man vil skal bare uddø. Jo før, jo bedre.

Læs også: Ti simple regler for god stil

Hvis vi skal undgå ovennævnte katastrofe, så lad os lige kigge på et par do’s & dont’s for sommershorts til mænd:

 

Shorts til mænd – do’s

  • De skal som udgangspunkt kun bruges, når det rent faktisk er varmt.
  • De skal bruges i din fritid og ikke på arbejde! Det samme gælder formelle lejligheder – hold dig til bukser her.
  • Hold skarpt øje med længden på dine shorts. De må ikke være for lange som ovenstående men omvendt kan de også sagtens blive for korte. Som tommelfinger regel, så gå efter shorts, der stopper omkring 5-7 centimeter over knæet.
  • Vær opmærksom på din kropsstørrelse. Hvis du har tynde ben, så gå efter et slimfit cut. Hvis du er lav og buttet/kraftig, så overvej helt at droppe shortsene, da de ellers kan få dig til at se endnu lavere ud.
  • Gå efter hudfarvede, beige eller hvide underbukser. Hvis ikke risikerer du, at dine underbukser kan ses under dine lyse shorts.

Læs også: Få min stilguide – GRATIS

Shorts til mænd – dont’s

  • Undgå den klassiske øv-kombination med cargo shorts, en t-shirts med et kikset udtryk og flip flops. Please. Don’t!
  • Undgå synlige sokker.
  • Hold dig fra at have shorts på på arbejde.
  • Hold dig fra cykelshorts, sportsshorts og surfershorts i alle andre sammenhænge end deres oprindelige formål.

Læs også: Blazer til mænd: 19 fede blazere og en knivskarp guide

Fede shorts til mænd

Så skulle du være rimelig godt klædt på til din næste shoppingtyr. Lad os kaste opmærksomheden på udvalget af fede shorts til mænd.

Læs også: 19 fede sommerskjorter til den velklædte herre 

Stilrene mørkeblå shorts til mænd

mørkeblå shorts til mænd

Mærke: J. Lindeberg Pris: 800.-

Find de lækre mørkeblå shorts her

Vi starter ud med en klassiker – de mørkeblå shorts til mænd. De er selvfølgelig ikke en klassiker for ingen ting. De kan simpelthen gå til alt og så gør det heller ikke noget, at en enkelt spildt fadøl ikke totalskader dit outfit på en varm sommerdag. Smid dem på sammen med en hvid skjorte, en lyseblå t-shirt eller noget helt tredje. Det er ligemeget, som Jeppe K så smukt udtrykker det – det spiller bare!

Prikkede blå shorts til mænd

prikkede blå shorts til mænd

Mærke: Morris Pris: 799.-

Find de lækre prikkede shorts her

Ved første øjekast ligner det måske, at disse elegante navy shorts er udført i et ternet mønster, men det er sådan set bare den kliniske placering af prikkerne, der spiller øjet et puds. Her har Morris’ designerteam virkelig ramt plet! Det er elegance og stilsikkerhed i højeste potens og de perfekte navy sommershorts til mænd, når der godt må være en smule detaljer uden at det tager overhånd.

Shorts til mænd i frisk blå nuance

lækre blå shorts til mænd

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 999.-

Find de fede blå shorts her

Sommershorts til mænd hører sig naturligvis til, når vi nu rammer sommer, sol og gerne strandvejr. Dertil er der ikke noget bedre end et par lækre shorts i en lys nuance. Et klasseeksempel på dette bliver her præsenteret af Polo Ralph Lauren. En fremragende blå nuance der bare oser af sol, sommer og varme!

Fede turkis shorts til mænd

fede turkis shorts til mænd

Mærke: Knowledge Cotten Apparel Pris: 599.-

Find de fede turkis shorts til mænd her

Hvis der gerne må være lidt smæk på, når du trækker i dine sommershorts, så kommer her et tæt på perfekt bud fra Knowledge Cotten Apparel. De har holdt designet knivskarpt og stilrent og i stedet fokuseret energien på en fremragende, frisk og forførende turkis nuance. Det bliver ikke meget mere sommer end disse shorts til mænd. Mums!

Fede turkisblå shorts

fede turkisgrønne shorts til mænd

Mærke: Gant Pris: 700.-

Find de fede turkisblå shorts her

Vi skal da lige ha’ et par turkise shorts mere. De kommer denne gang fra Gant og har fået et ekstra skud lyseblå/turkis. Man kan næsten se det turkisblå Middelhav spejler sig i disse møg lækre sommershorts. Forestil dig dem med på, gående ned ad stranden i fuld solskin og eventuelt en opsmøget hvid Polo Ralph Lauren button-down skjorte på. Fremragende!

Elegante lysebrune shorts

lysebrune shorts til mænd

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 1000.-

Find de elegante lysebrune shorts her

Ligesom med storebroderen, chinos til mænd, så er et par lysebrune chino shorts et tæt på essentiel del af enhver velklædt herres garderobe. Det er de ganske enkelt fordi, at de er fantastisk alsidige i deres anvendelse og en fryd for øjet. Skal du have erhvervet dig sådan et par, så kan du lige så godt gøre det ordenligt første gang og det har du netop muligheden for her.

Chino shorts i nydelig khaki nuance

khaki chino shorts til mænd

Mærke: Scotch & Soda Pris: 700.-

Find de khaki chino shorts til mænd her

En mere casual version af de brune chino shorts kommer her fra Scotch & Soda. Både farvevalget og designet byder det mere uformelle look velkommen og de passer for eksempel glimrende sammen med en lækker casual sommer t-shirt.

Elegante lyse shorts til mænd

lækre lyse shorts til mænd

Mærke: Boss Pris: 899.-

Find de lækre lyse shorts her

Var det noget med et par nydelige lyse shorts som disse fra Boss? Du får 97% bomuld for maksimal komfort og et lille skud elastane, så der er plads til en smule udvidelse, hvis det tog overhånd med grillpølserne. Et par rigtigt fede sommershorts til den stilsikre herre, som kan anvendes i et hav af sammenhænge og oser af sommer. Bum!

Flotte stribede shorts i lyse nuancer

lyse stribede shorts til mænd

Mærke: Les Deux Pris: 749.-

Find de lækre stribede shorts her

Hvid- og blåstribede shorts i absolut bedste sommerstil kommer her fra Les Deux. Et par elegante shorts der leder tankerne hen på det maritime. Smid dem på sammen med et par sejlersko og en lækker t-shirt eller skjorte og du er klædt perfekt på til en tur på stranden.

Knivskarpe hvide shorts

fede hvide shorts til mænd

Mærke: J. Lindeberg Pris: 700.-

Find de hvide shorts her

En af de helt store klassiske sommernuancer er naturligvis hvid. Om det er en lækker hvid skjorte med et par fede mørkebrune chinos eller omvendt en et par lækre hvide shorts som ovenstående og en farvet skjorte, er sådan set underordnet – det spiller det hele! Det eneste du skal være opmærksom på, når du i fører dig disse nydelige shorts, er, at du helst skal have en smule farve på kroppen (og isærdeleshed benene). Hvidt på hvidt duer bare ikke 😉

Hvide shorts med prikker i skarpt design

hvide shorts med prikker

Mærke: La Martina Pris: 1.340.-

Find de hvide shorts med prikker her

Skal vi opgradere de hvide shorts en smule, så lad os da smide et lækkert, prikket mønster på dem! Det er netop hvad La Martina har gjort her og resultatet er ganske enkelt fremragende! Derudover er de letfarvede knapper en yderst behagelig detalje for øjet! Smid dem på sammen med et par lækre sejlersko og hvad med en knivskarp blazer til mænd oven på? De her koster måske en knivspids mere end de fleste andre shorts her i artiklen, men de er til gengæld også alle pengene værd. Høj kvalitet koster en smule mere.

Perfekte sommershorts til mænd

fede sommershorts til mænd

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 1300.-

Find de fede sommershorts her

Perfekte sommershorts er måske en bombastisk udmelding, men det er om ikke andet meget tæt på sandheden her. Tiger of Sweden har ramt en fantastisk flot blå nuance, ramt deres karakteristiske stilrene snit og tilsat hele herligheden 100% hør. Skulle du være i tvivl, så er hør et fantastisk materiale til sommeren, da det sikrer den optimale åndbarhed – så du ikke sveder unødigt meget mellem ballerne. Stilrent design, fantastisk nuance og det perfekte materiale. Så kommer vi ikke tættere på de perfekte sommershorts til mænd!

Nydelige lyseblå shorts

lyseblå shorts til mænd

Mærke: Sand Pris: 999.-

Find de nydelige lyseblå shorts her

Vi skal naturligvis også have et par fede lyseblå shorts i artiklen. De kommer fra det danske designmærke Sand og er udført i en lokkende kombination af bomuld og hør. Let og luftig at have på og samtidig en fryd for øjet. En smuk, smuk kombination!

Lækre lyseblå stribede shorts

lyseblå stribede shorts til mænd

Mærke: La Martina Pris: 1.340.-

Find de lyseblå og stribede shorts her

Vi napper lige et par hvid- og blåstribede sommershorts mere. De kommer denne gang fra La Martina og er lidt mere formelle i deres udtryk, hvis man da kan sige det om et par shorts. Hvor de andre hvid- og blåstribede shorts måske passede bedst til en lækker t-shirt, så passer disse bedre til f.eks. en lækker button-down skjorte. Cuttet minder mere om et par almindelige bukser end et par klassiske shorts og det gør, at du f.eks. med fordel kan anvende dem til en sommerfest, hvor shorts er acceptable, men der gerne må gøres lidt ud af looket.

Klassiske navy shorts til mænd

navy shorts til mænd

Mærke: Gant Rugger Pris: 1.000.-

Find de klassiske navy shorts her

Man kan altid bruge et par fede navy shorts til sommeren. De går nemlig til stort set alt, de går aldrig af mode og du kan dermed hive dem fra år efter år efter år. Derfor kan du med fordel investere i et par af høj kvalitet med det samme. Så skal du nemlig ikke frem med dankortet hvert eneste år. Du får sådan et par serveret her fra Gant Rugger. Nydelige, stilrene og udført i høj kvalitet. En solid investering til sommergarderoben.

Fede blå shorts med prikker

lækre blå shorts med prikker

Mærke: Lexington Company Pris: 995.-

Find de fede blå shorts med prikker her

De her fremragende blå shorts med prikker er blandt mine største favoritter her i artiklen. Jeg elsker det stilrene, minimalistiske design, hvor de små, diskrete hvide prikker giver shortsene et fantastisk sommer pift uden at det bliver for meget. Yummy!

Elegante lyse shorts med mønster

lyse shorts med mønster

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 999.-

Find de fede lyse shorts med mønster her

Skal der være lidt mere swung over de hvide- og blåstribede shorts, så kommer der her et fremragende bud fra Polo Ralph Lauren. De har ikke kunne holde sig til striberne og har tilføjet designet lidt ekstra detaljer i form af diskrete dødningehoveder. De her shorts er for dig, som gerne vil skille dig ud fra mængden, uden at der går wierdo-hipster i den.

Stilsikre shorts til mænd

grå shorts til mænd

Mærke: Boss Pris: 999.-

Find de stilsikre shorts her

Sidste skud i bøssen kommer fra Boss og er et par fantastisk flotte og stilsikre shorts til mænd. Designet er noget så usædvanligt som en kombination af striber og prikket mønster. That’s right, der er faktisk striber omend nydeligt diskrete nogle af slagsen. Jeg er ret så pjattet med de her shorts! De er i den mere formelle boldgade og vil passe helt fantastisk sammen med f.eks. en lyseblå eller en hvid button-down skjorte. Husk at smøg ærmerne op! Så har du let og ubesværet et fremragende sommeroutfit.

Written by Christian Bo Nissen