Sammen med den kortærmede skjorte er der få andre ekviperinger end shorts til mænd, der har dannet og til stadighed danner grundlaget for en hed debat. Skal, skal ikke? Jeg tilhører helt klart skal holdet, hvor jeg derimod så afgjort tilhører skal ikke holdet, når vi snakker om kortærmede t-shirts til mænd. Der er dog lige et par vigtige pointer, der er værd at skrive sig bag øret, når man skal ud og investere i et par nye fede shorts. Der er f.eks. længden, designet og pasformen, som er vigtige at skrive sig bag øret. Det kan nemlig hurtigt ende rigtig galt:

Læs også: Fede solbriller til mænd: Den ultimative guide

 

Shorts til mænd – sådan skal du ikke gøre

 

De der 3/4 bukser eller piratbukser om man vil skal bare uddø. Jo før, jo bedre.

Læs også: Ti simple regler for god stil

Hvis vi skal undgå ovennævnte katastrofe, så lad os lige kigge på et par do’s & dont’s for sommershorts til mænd:

 

Shorts til mænd – do’s

  • De skal som udgangspunkt kun bruges, når det rent faktisk er varmt.
  • De skal bruges i din fritid og ikke på arbejde! Det samme gælder formelle lejligheder – hold dig til bukser her.
  • Hold skarpt øje med længden på dine shorts. De må ikke være for lange som ovenstående men omvendt kan de også sagtens blive for korte. Som tommelfinger regel, så gå efter shorts, der stopper omkring 5-7 centimeter over knæet.
  • Vær opmærksom på din kropsstørrelse. Hvis du har tynde ben, så gå efter et slimfit cut. Hvis du er lav og buttet/kraftig, så overvej helt at droppe shortsene, da de ellers kan få dig til at se endnu lavere ud.
  • Gå efter hudfarvede, beige eller hvide underbukser. Hvis ikke risikerer du, at dine underbukser kan ses under dine lyse shorts.

Læs også: Få min stilguide – GRATIS

Shorts til mænd – dont’s

  • Undgå den klassiske øv-kombination med cargo shorts, en t-shirts med et kikset udtryk og flip flops. Please. Don’t!
  • Undgå synlige sokker.
  • Hold dig fra at have shorts på på arbejde.
  • Hold dig fra cykelshorts, sportsshorts og surfershorts i alle andre sammenhænge end deres oprindelige formål.

Læs også: Blazer til mænd: 19 fede blazere og en knivskarp guide

Fede shorts til mænd

Så skulle du være rimelig godt klædt på til din næste shoppingtyr. Lad os kaste opmærksomheden på udvalget af fede shorts til mænd.

Læs også: 19 fede sommerskjorter til den velklædte herre 

 

Stilrene mørkeblå shorts til mænd

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 999.-

Find den lækre navy model her

Vi starter ud med en klassiker – de mørkeblå shorts til mænd, eller navy shorts om du vil. De er selvfølgelig ikke en klassiker for ingen ting. De kan simpelthen gå til alt og så gør det heller ikke noget, at en enkelt spildt fadøl ikke totalskader dit outfit på en varm sommerdag. Smid dem på sammen med en hvid skjorte, en lyseblå t-shirt eller noget helt tredje. Det er ligemeget, som Jeppe K så smukt udtrykker det – det spiller bare!

 

Prikkede blå shorts til mænd

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1099.-

Find den lækre prikkede model her

Her har vi et par navy shorts, der vil skille sig ud fra mængden – på den fede måde! Det er elegance og stilsikkerhed i højeste potens og de perfekte navy sommershorts til mænd, når der godt må være en smule detaljer uden at det tager overhånd.

 

Shorts til mænd i frisk blå nuance

Mærke: J. Lindeberg Pris: 800.-

Find den fede blå model her

Sommershorts til mænd hører sig naturligvis til, når vi nu rammer sommer, sol og gerne strandvejr. Dertil er der ikke noget bedre end et par lækre shorts i en lys nuance. Et klasseeksempel på dette bliver her præsenteret af J. Lindeberg. En fremragende blå nuance der bare oser af sol, sommer og varme!

 

Fede turkis shorts til mænd

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 699.-

Find den fede model her

Hvis der gerne må være lidt smæk på, når du trækker i dine sommershorts, så kommer her et tæt på perfekt bud fra Polo Ralph Lauren. De har holdt designet knivskarpt og stilrent og i stedet fokuseret energien på en fremragende, frisk og forførende turkis nuance. Det bliver ikke meget mere sommer end disse shorts til mænd. Som bonus info er disse shorts udført i stretch bomuld, som gør dem ekstra behagelige. Perfekt!

 

Fede turkisblå shorts

Mærke: Incotex Pris: 1799.-

Find den fede turkis model her

Vi skal da lige ha’ et par turkise shorts mere. De kommer denne gang fra Incotex og har fået et flot skud lyseblå/turkis. Man kan næsten se det turkisblå Middelhav spejler sig i disse møg lækre sommershorts. Forestil dig dem med på, gående ned ad stranden i fuld solskin og eventuelt en opsmøget hvid Polo Ralph Lauren button-down skjorte på. Fremragende!

 

Elegante lysebrune shorts

Mærke: Lyle & Scott Pris: 499.-

Find den elegante model her

Ligesom med storebroderen, chinos til mænd, så er et par lysebrune chino shorts et tæt på essentiel del af enhver velklædt herres garderobe. Det er de ganske enkelt fordi, at de er fantastisk alsidige i deres anvendelse og en fryd for øjet. Skal du have erhvervet dig sådan et par, så kan du lige så godt gøre det ordenligt første gang og det har du netop muligheden for her.

 

Chino shorts i nydelig khaki nuance

Mærke: J.Crew Pris: 599.-

Find khaki modellen her

En yderst elegant version af et par khaki chino shorts kommer her fra J.Crew. Både farvevalget og designet byder det klassiske, stilrene look velkommen og de passer for eksempel glimrende sammen med en lækker casual sommer t-shirt eller kan opskaleres med en lækker sommerskjorte.

 

Elegante lyse shorts til mænd

Mærke: Orlebar Brown Pris: 1299.-

Find den lækre lyse model her

Var det noget med et par nydelige lyse shorts som disse fra Britiske Orlebar Brown? Du får 98% bomuld for maksimal komfort og et lille skud elastane, så der er plads til en smule udvidelse, hvis det tog overhånd med grillpølserne. Et par rigtigt fede sommershorts til den stilsikre herre, som kan anvendes i et hav af sammenhænge og oser af sommer. Bum!

 

Knivskarpe hvide shorts

Mærke: Morris Pris: 799.-

Find de modellen her

 

En af de helt store klassiske sommernuancer er naturligvis hvid. Om det er en lækker hvid skjorte med et par fede mørkebrune chinos eller omvendt en et par lækre hvide shorts som ovenstående og en farvet skjorte, er sådan set underordnet – det spiller det hele! Det eneste du skal være opmærksom på, når du i fører dig disse nydelige shorts, er, at du helst skal have en smule farve på kroppen (og isærdeleshed benene). Hvidt på hvidt duer bare ikke 😉

 

Hvide shorts i skarpt design

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1.099.-

Find modellen med mønsteret her

Skal vi opgradere de hvide shorts en smule, så lad os da smide et lækkert, classy mønster på dem! Det er netop hvad Ralph Lauren har gjort her og resultatet er ganske enkelt fremragende! Der er lidt kækt over designet og det er perfekt, hvis det ikke “bare skal være et par ensfarvede shorts”!

Smid dem på sammen med et par lækre sejlersko og hvad med en knivskarp blazer til mænd oven på? De her koster måske en knivspids mere end de fleste andre shorts her i artiklen, men de er til gengæld også alle pengene værd. Høj kvalitet koster en smule mere.

 

Perfekte sommershorts til mænd

Mærke: Frescobol Carioca Pris: 1699.-

Find den fede model her

Perfekte sommershorts er måske en bombastisk udmelding, men det er om ikke andet meget tæt på sandheden her. Frescobol Carioca har ramt en fantastisk flot blå nuance, ramt deres karakteristiske stilrene snit og tilsat hele herligheden en solid sjat hør. Skulle du være i tvivl, så er hør et fantastisk materiale til sommeren, da det sikrer den optimale åndbarhed – så du ikke sveder unødigt meget mellem ballerne. Stilrent design, fantastisk nuance og det perfekte materiale. Så kommer vi ikke tættere på de perfekte sommershorts til mænd!

 

Nydelige lyseblå shorts

Mærke: Gant Pris: 699.-

Find den nydelige lyseblå model her

Vi skal naturligvis også have et par fede lyseblå shorts i artiklen. De kommer fra det klassiske Gant og er udført i let og lækker bomuld. Let og luftig at have på og samtidig en fryd for øjet. En smuk, smuk kombination!

 

Lækre mørkegrønne shorts

Mærke: J. Lindeberg Pris: 699.-

Find de nydelige model her

 

Mørkegrøn er i mine øjne en undervurderet farve, som slet ikke bliver brugt nok. Se bare på ovenstående eksemplar af et par nydeligt shorts fra J.Lindeberg i mørkegrøn. Den vil da klæde alle mænd, ikke?

Det vil derfor være en nem og simpel måde, at skille dig ud fra mængden på, hvis du smider sådan en sag på – og så endda uden, at der skal være fart over farverne.

 

Et par flotte lysegrønne shorts

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 699.-

Find de nydelige model her

 

Må der gerne være lidt mere kraft på den grønne farve, så napper du ovenstående lækre model fra Polo Ralph Lauren. Det her er de perfekte shorts til stranden og andre uhøjtidelige lejligheder. Der er både masser af sol, masser af stil og masser af komfortabilitet over dem takket være den elastiske kant ved livet. Et drønlækkert par som vil klæde enhver velklædt herre.

 

De røde shorts til mænd

Mærke: J.Crew Pris: 599.-

Find den røde model her

Sidste model i denne omgang kommer fra J.Crew og er et par rigtigt sommerlige røde shorts. Det er ikke de klassiske røde shorts med super meget smæk på den røde nuance – J.Crew har nedtonet den røde nuance en smule og det klæder modellen super godt. Det er et rigtigt flot bud på et par røde sommershorts, der gerne må syne af noget uden af gøre ondt i øjnene.

 

Written by Christian Bo Nissen