Nem guide til jakkesæt uden slips

 

I sidste uge kunne du læse min nemme og hurtige guide til jakkesæt – 10 simple regler for jakkesæt alle mænd bør kende. En af reglerne i denne guide var, at hvis du kører uden slips, så bør du anvende en mindre størrelse krave på din skjorte. Men der er faktisk et par fifs eller to mere der gør, at du kan se ekstra skarp ud i jakkesættet – også uden et slips.
Jakkesæt og slips er ellers normalt uadskillelige, men nogle mænd bryder sig ganske simpelt ikke om at bære et slips. Årsagen kan være forskellig, men oftest er det fordi, at den opknappede krave og det tilhørende slips simpelthen strammer for meget omkring halsen, og det bliver dermed en byrde at skulle smide slipset ind i mixet. Det behøver det naturligvis ikke at være, løsningen på dette problem er naturligvis “bare” at finde den rette skjorte med den rette størrelse hals.
MEN, der kan sagtens være tidspunkter, hvor man har lyst til at smide jakkesættet på, men gerne vil holde stilen nogenlunde casual og uformel. Den absolut nemmeste – og sådan set også eneste – måde at gøre dette på, er ved at droppe slipset.

Læs også: Den ultimative guide til jakkesæt – alt du bør vide for at se knivskarp ud hver gang
Her har du min nemme guide til, hvordan dette kan gøres – uden at du ser mindre skarp ud af den årsag.

 

Skjorten er vigtig

 

Guide til jakkesæt uden slips
Når du vil køre en mere uformel stil med jakkesættet, så handler det om detaljerne og skjorten. Vælg gerne en mere uformel type af skjorte som f.eks. en button-down skjorte eller en denimskjorte. En button-down skjorte er fantastisk nydelig og elegant samtidig med, at knapperne i kraven sørger for at holde din skjortekrave oppe – og dermed forhindrer, at den falder sammen under jakken.

Kør den gennemførte casualstil og knap begge knapper op

 

Nem guide til jakkesæt uden slips

For at holde os i den uformelle ånd, så kan jeg bedst lide at have begge jakkens knapper knappet op – ikke kun den øverste. Grunden til dette er følgende; 1) når du har den sidste knap knappet op, får du automatisk en mere afslappet følelse i koppen. Hvis du har den øverste knappet, føles det lidt som en mellemvej. Prøv og giv begge knapper frit lejde, og du vil mærke forskellen, 2) det komplimenterer og fremhæver den v-form som dannes af jakkens revers. Dette giver en nydelig visuel linje, og gør at dit ansigt elegant indrammes.

Lommekluden – den lækre og vigtige detalje

 

Sådan bærer du et jakkesæt uden slips
Når du vælger at køre uden slips, så er det vigtigt ikke at gå ned på resten af udstyret – og her taler vi om lommekluden! For stadig at bevare elegancen, og samtidig ikke bare ligne en, der ikke kunne finde et passende slips at tage på, så smid en fed lommeklud ind i mixet. Vælg en lommeklud med mønster og/eller en kontrastfarvet kant. Vælg gerne en lidt “vildere” model, der komplimenterer dit outfit og ikke matcher helt perfekt – det er trods alt et casual outfit, ikke et formelt galla-look vi går efter.
Håber, det kunne bruges. Har du nogle fifs, du vil dele med os andre?

Written by Christian Bo Nissen