Sådan holder du et brag af en fest med miljøvenlige festartikler

Har du en polterabend, et bryllup, en konfirmation eller en anden særlig højtidelig begivenhed, som du snarligt står for at holde? Så har du forskellige praktiske udfordringer, når det handler om at holde den med miljørigtig samvittighed samtidig med, at der ikke kommer til at være en kæmpe “Anders And” opvask efterfølgende. Her kan du vælge at bruge et festlokale, hvor der er en industriopvaskemaskine, men denne skal også køre på strøm og bruge både sæbe og vand en masse. Du kan også vælge at hyre nogle til at tage den store opvask, men dette koster også en del kræfter, både i forhold til løn og i forhold til at finde disse personer til opgaven. Her guider vi til, hvordan du med bæredygtige festartikler kan gøre det både økonomisk billigere, mere effektivt og med miljørigtig samvittighed, når du holder din næste store fest.

Dæk bordet med træbestik

Har I inviteret en stor skare af gæster til jeres bryllup, konfirmation eller guldbryllup og skal der dækkes op til mange mennesker, kan I holde jer til et naturtema med bestik af træ, hvor både gafler, knive, skeer og tallerkner er af træ. Dette giver samtidig et meget autentisk og naturligt look til festen og giver et signal om, at I drager omsorg både for jeres gæster og for miljøet. Læs mere her om, hvordan I skaffer Alt i festartikler til denne borddækning. Er der først nogle dejlige pindemadder eller hapsere, kan disse med fordel serveres i de små træbåde, som er nemme at holde i hånden og samtidig giver positive associationer til en ferie i Vietnam, Thailand eller Japan. Er der sushi på menuen, kan der spises med bambus spisepinde fra Kina og dermed også skabes en autentisk kinesisk stemning omkring bordet og maden.

Giv info om maden på buffetbordet med bambusstikkere

Hvis I har et stort buffetbord på alskens godter og lækkerier, kan der være nogle gæster, der har brug for lidt mere information om, hvad der er på bordet. Det kan være, at nogle gæster er glutenallergikere, laktoseintolerante eller gerne vil vide, om bøffen er medium eller rare stegt. Alle disse informationer kan I nemt give jeres gæster ved at stikke bambusstikkere ned i maden. Disse bambusstikkere afgiver ikke noget skadeligt til maden, så I kan trygt bruge dem. Er der særlig børnemad på bordet, som kun er forbeholdt til børnene, kan I også skrive dette på bambusstikkerne, så de voksne ved, at de skal lade det være til børnene.

Tag træbestik med på picnic

Skal I holde jeres særlige begivenhed i naturen med picnictæppe, drikkevarer og mad i madkurve, er der intet så naturligt som træbestik og bambustallerkner på picnictæppet. De kan nemt og let tages med og fylder næsten ingenting ligesom de heller ikke vejer særligt meget. Når I er færdige med at bruge det, kan I bare smide det hele i en skraldepose, som I har taget med til formålet og hermed er opvasken allerede klaret og I kan bruge jeres tid på samvær og fejring. Bliver der noget bestik eller tallerkner til overs kan det nemt gemmes til næste gang, I holder noget i naturen.

Nem og hurtig opvask

Når I bruger disse miljørigtige festartikler er der god grund til at bruge jeres tid på det sociale og på at være nærværende til festen. I kan hurtigt smide det brugte træbestik ud i en skraldepose og hermed undgå både personale, industriopvaskemaskiner og tid efter festen på lange baner af opvask. Det er dermed en super god win-win situation for alle, både dem, der holder festen og for gæsterne. Rigtig god fornøjelse med festen.