Trøjer/sweatere/pullovers/hvad end du vil kalde dem er en fantastisk beklædning i efterårs- og vintersæsonerne og en super fed måde at arbejde med lag på. Det kan dog som med så mange andre ekviperinger, hurtigt gå galt, når der arbejdes med lag.

For det meste handler det om, at der bliver anvendt den forkerte trøje til situationen. Dette hænger sandsynligvis sammen med, at ordet trøje, sweater eller sweatshirt dækker over en hel del vidt forskellige stykker tøj. Og jo, der er forskel på den trøje du tager på, når du skal på trekkingtur og den du tager på på arbejdet.

Men frygt ikke! Vi går i denne artikel igennem hvilke type trøjer, der passer til arbejdet – hvilke der bestemt ikke gør.

Fire trøjer du kan bruge på arbejde

Inden vi dykker ned i de fire typer af trøjer, du kan have på på arbejde, så kan vi lige tage et par generelle huskeregler.

Din trøje eller pullover skal være simpel i designet. Ingen overdrevne mønstre, farver eller andet outreret. Nogle vil argumentere for, at lyse nuancer også skal udelades på arbejdspladsen, men her er jeg ikke enig. En flot beige/sand eller lyseblå pullover kan sagtens stå skarpt – også på arbejdspladsen.

En god huskeregel er, at den skal kunne passe sammen med en blazer. Kan den det, er den dermed også godkendt til arbejdspladsen.

Trøjer med rund hals på arbejde

mørkeblå striktrøje med rund hals
Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1199.-
Find den klassiske model her

Den klassiske og enkle pullover i uld er en pullover med rund hals – som ovenstående model fra Polo Ralph Lauren. Den er super simpel i designet og gør brug af en rund, symmetrisk hals.

En pullover med rund hals kan anvendes i kombination med enten en almindelig (og ikke synlig) t-shirt inden under, en skjorte eller skjorte og slips. Såfremt du vælger den sidste kombination, vil du bemærke, at det kun vil være dele af kraven på skjorten samt slipseknuden, der vil være synlig – og det er skam også helt OK.

Et klassisk look du ikke går galt i byen med, vil være et par lækre chinos, en skarp hvid skjorte og ovenstående pullover. Ganske enkelt, ganske nydeligt.

Trøjer med v-hals på arbejde

navy striktrøje med v-udskæring
Mærke: Polo Ralph LaurenPris: 1199.-
Find den elegante model her

Hvis du er typen – eller din arbejdsplads dikterer det – som bærer slips på arbejdet, så er kan det være en fordel, at gå efter en pullover med v-hals i stedet for en med rund hals.

Det er det af den simple årsag, at dele af skjorte bliver synlig og samtidig bliver slipset også mere eksponeret. Dette åbner op for flere farvekombinationer (og muligheder), når du skal strikke dit outfit sammen.

Pullover vesten på arbejdet

Mærke: Gran Sasso Pris: 1199.-
Find den elegante model her

I den lidt preppy afdeling har vi den lækre pullover vest – eller slipover, om du vil. Jeg elsker den personlig, omend jeg (alt for) sjældent finder den frem fra garderoben.

Smid den på sammen med en lækker skjorte og du har et virkeligt skarpt look. Skal hele herligheden af et ekstra nøk op, så smid også et slips på!

Skal du virkelig tage kegler, så smider du også en blazer på udover – så er der fuld plade hele vejen rundt – bare pas på med farverne. Keep it simple!

Cardigan på arbejdet

grå cardigan til mænd
Mærke: Stenströms Pris: 1099.-
Find den grå cardigan her

I den ret så uformelle afdeling af pullovers finder vi den klassiske cardigan. Der vil sågar være dem, der vil argumentere for, at en cardigan ikke hører hjemme på arbejdspladsen, da den ganske enkelt er for uformel. Jeg er ikke enig. En cardigan er en ganske nydelig ekvipering og de fleste danske arbejdspladser har en ganske laissez faire tilgang til dresscode, at du snildt kan iføre dig en cardigan. Smid en lækker skjorte på inden under og et par chinos eller f.eks. uldbukser og du er rigtig godt kørende.

Trøjer der ikke hører til på arbejdspladsen

Nu har vi været igennem fire trøjer, som jeg personligt synes hører hjemme på arbejdspladsen. Der findes også trøjer som enten 1) ikke hører sig til på arbejdspladsen og kun duer i fritiden eller 2) ganske enkelt aldrig bør bæres af en velklædt herre.

Skitrøjer hører ikke til på arbejdspladsen

Den burde være åbenlys, men det er den tilsyneladende ikke. Store, tykke og kraftige striktrøjer af enhver art – inklusiv dem du smider på, når du skal på ski – hører sig ikke til på arbejdspladsen. De kan være glimrende, når skiene skal på arbejde, men også kun der til.

Militær trøjer

Militærtrøjer eller kommandotrøjer om du vil, er kendetegnet ved grønne nuancer og ofte med ekstra detaljer på skuldrene. Det er meget muligt, at du selv synes, du fremstår knivskarpt i disse (og det kan da også snildt være tilfældet), men de hører sig ganske enkelt ikke til på en arbejdsplads.

Norske sweaters / Fisherman’s sweaters

I samme boldgade som skitrøjerne har vi de norske sweaters eller Fisherman’s sweaters. De er store, kraftige, har for meget tekstur og passer generelt bare langt bedre til skiferien eller fritiden end til arbejdspladsen.

Written by Christian Bo Nissen