Hvis du som jeg har et par sommer sneakers eller to liggende i skabet, der stadig holder stilen, men måske er blevet lidt for snavsede, er der håb endnu. Ingen grund til at kassere dem, og spendere penge på nye sneakers! Her er en kort og nem guide til at få dine gamle sneakers til at fremstå som ny (og rene):

 

Læs også: Guide til sommer sko & sneakers til mænd

 

Som du kan se på nedenstående billede, havde mine hvide Nike sneakers fået en ordentlig omgang tæsk – mit bud er, at de har været med på en solid bytur  🙂

nike-beskidt-herre-sneakers1-300x199

 

Lidt spild af Jägerbombs og er par heftige dansetrin på et beskidt dansegulv kunne tydeligt ses dagen efter! Og hvad gør man så?

 

  • Første trin i rengøringen er at fjerne snørebåndene. Disse puttes separat i vaskemaskinen:

 

rengøring-af-sneakers-snørrebånd-300x199

 

  • Tag sålen ud så den ikke mister sin form (og put den ikke i vaskemaskinen).

 

  • Rengør dine sneakers inden du putter dem i vaskemaskinen! Som ses på billedet ovenfor, er der en del snavs på skoens kant. Det er en god idé at fjerne dette inden du kommer dine sneakers i vaskemaskinen, da det ellers kan sætte sig i stofdelen af skoen. Rengøring af dine sneakers kant er heldigvis ret medgørlig, det eneste det kræver er lidt lunkent vand og en blid skrubsvamp eller tandbørste.

 

  • Dernæst sprayer du dine sneakers ind i en god omgang pletfjerner. Husk at lade pletfjerneren sive ind i skoene, ved at lade dem stå i et kvarters tid inden du smider dem i vaskemaskinen:

 

rengøring-af-sneakers-300x199

 

  • Det samme gøres med snørebåndene inden de smides i vaskemaskinen sammen med dine sneakers:

 

rengøring-af-snørrebånd-300x199

 

  • Efter vasken stopper du skoene med hvidt toiletpapir i for at holde formen. OBS: Brug ikke farvet papir som avispapir eller lignende, da det vil smitte af på skoen. Lad dine sko lufttørre – stil dem ikke op ad en radiator eller lignende, da det kan nedbryde læderet.

 

Her er det endelige resultat – pæne, rene (og næsten som nye) hvide herre sneakers klar til sommeren:

 

rengøring-af-herre-sneakers-300x199

 

OBS: Nogle producenter fraråder at putte sneakers i vaskemaskinen da det i nogle tilfælde kan få limen der holder skoen sammen til at gå op. Vask derfor på max 30 grader.

 

God rengøring de herrer!

 

Written by Christian Bo Nissen