Henover sommeren kører de fleste tøjbutikker – online såvel som fysiske herremode butikker – udsalg, og der kan ind imellem gøres nogle fremragende køb. Jeg var i sidste uge i sommerhus med svigerfamilien nær Hvide Sande, og da vejret bestemt ikke var med os, blev det til en masse hyggetid indendørs. Det kan dog hurtigt blive lidt for meget af det gode, når næsten alle timer bliver spenderet indendørs, og derfor stod den på udflugt til den eksotiske havneby Esbjerg en af dagene.

Inden vi går videre, vil jeg lige gøre op med et par myter om Esbjerg som by, for den er faktisk ikke helt så ring’ endda. Jovist, det er ikke København eller Aarhus, vi har med at gøre, men byen har faktisk en ganske fin gågade med et udemærket udvalg af butikker samt okay muligheder indenfor café livet. Og nej, der lugter ikke af fisk overalt 😉

Nå, nok om Esbjerg som by. Der blev udforsket næsten samtlige butikker der tilbød herretøj, og alle som én havde de udsalg – lækkert! Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af den klassiske herremode tilsat et par lækre detaljer. Fordelen ved dette er dels, at hver enkelt ekvipering er yderst alsidig, og kan dermed anvendes i en masse forskellige sammensætninger og dels, at de ikke er sæsonbetonede, så en skjorte jeg køber i år kan sagtens anvendes til næste sommer. Dette medfører samtidig, at man med fordel kan vente med at købe de forskellige dele, til de er på udsalg – så der er masser af penge at spare 🙂

Det udnyttede jeg i den grad under besøget i Esbjerg. Samsøe Samsøe var nået til deres sidste omgang af denne sommers herremode udsalg, og havde derfor sat alt herremode (der var på udsalg) ned med klækkelige 70%! Det eneste der stod til bare var så, om de tilbageværende modeller var værd at spendere en lille skilling på, og om de samtidig stadig var tilgængelige i den rigtige størrelse. Jeg var så heldig at finde nedenstående fire dele:

Udsalg hos Samsøe Samsøe for mænd

 

Den langærmede t-shirt øverst til venstre var sat ned til 150.-. Den ser måske ikke ud af meget, men den lettere forvaskede offwhite farve samt den flossede kant, giver modellen nogle suverænt lækre casual vibes. Sætter man den sammen med shortsene, hvis farve bedst kan beskrives som retro-rosa, så har du et perfekt causal look til sommeren, og så var de i øvrigt sat ned til bare 120.-. Sådan her ser de to dele ud sat sammen:

 

Casual herremode fra Samsøe Samsøe

 

Fra de sommerlige vibrationer bevæger vi os over til de to andre udsalgs scoop, der har mere anvendelse i efterårs- og vinterperioderne. Det virker måske en smule underligt, at købe et par pullovers her i sommervarmen, men som sagt er mine tøjkøb ikke sæsonbetonede, så de kan sagtens anvendes til vinter – og selvfølgelig de efterfølgende mange vintre. Derudover er den danske sommer – desværre – ikke altid lige lun, og aftenerne kan ligefrem være en smule kølige. Derfor er en lækker pullover super handy, at have ved hånden, når de køligere temperaturer sætter ind henad aftentimerne.

Begge pullovers var sat ned fra 600.- til 180.-, så der var altså igen tale om et røverkøb af de helt store. Jeg har ikke fået anvendt den sorte og grå bluse endnu, men den mørkeblå model kom i brug allerede om aftenen, og passer glimrende som et ekstra lag varme udover det ellers så sommerlige outfit. Blusen er i øvrigt fantastisk alsidig, og vil kunne anvendes i et hav af kombinationer. Sådan her så det ud i denne omgang:

 

Herremode udsalg hos Samsøe Samsøe sommer 2015

 

Til sidst kan der tilføjes, at Samsøe Samsøe også afholder udsalg på deres hjemmeside lige nu, hvor du ligeledes kan spare op imod 70% – så det er bare med at slå til, selvom det oftest kun vil være størrelserne i de to ender af skalaen, der stadig er tilgængelige. Happy hunting 🙂

 

 

Written by Christian Bo Nissen