Opel Astra Sports Tourer 2016 model graa

 

Det kører bogstavelig talt for Opel for tiden. Deres nye Opel Astra er blevet kåret som Årets Bil i Danmark, Europa og en lang række andre lande, fået tildelt Det Gyldne Rat af Auto Bild og den kan prale af 11 kåringer ud af 13 nomineringer. Bum! Så kan det vist ikke skæres mere ud i pap: vi har at gøre med en af de bedste og mest spændende biler i 2016.

Ud over hatchback-udgaven har de også lanceret en stationcar-udgave med navnet Opel Astra Sports Tourer. Her får du skarpt design, masser af plads, lækre køreegenskaber og bunkevis af ekstraudstyr. Inden vi lige kaster os over ekstraudstyret, som vi jo alle elsker, så lad os lige kigge på bilen og dermed designet:

 

Designet: Opel Astra Sports Tourer 2016

Opel Astra Sports Tourer 2016 graa

 

Skarpe linjer strækker sig henover den nye Opel Astra Sports Tourer. I mine øjne et rigtigt lækkert design for en stationcar. Fra den anden vinkel:

 

Grå Opel Astra Sports Tourer 2016

 

Blot en af de lækre ekstrafunktioner i den nye model demonstreret: Elektronisk og trådløst betjent bagklap til bagagerummet gør, at du håndfrit kan åbne bagagerummet. Jævnt lækker feature, når hænderne er fulde af indkøbsposer eller kufferter!

 

Opel Astra Sports Tourer 2016

 

Ekstraudstyr i lange baner

 

Men nok om designet. Glæden ved at få sig en ny bil – er ud over et lækkert design, komfort og køreglæde – i mine øjne en masse liret ekstraudstyr. Jo flere knapper, funktioner, skærme og elektronisk lir, desto bedre! Lad os kigge på sagerne:

 

Elektronisk, håndfri bagklap

Vi starter med den førnævnte feature. Det er sgu da fedt! Du skal bare sørge for at have nøglen i lommen, give foden et svaj under bagklappen og vupti! Et styk bagagerum klar til brug. Haps haps! Således ser det ud live:


 

 

IntelliLux LED matrix-forlygter

Den her feature er blot en forsmag på den overspændende teknologiske udvikling, der pt. foregår i bilbranchen. Du får 16 lysdioder i forlygterne, som sørger for, at du kan køre med langt lys – hele tiden! De justerer for modkørende ved at nedblænde individuelle LED elementer, og sørger dermed for, at modkørende ikke bliver blændede. Fa’me smart!

 

Det vildt advanceret førersæde

Førersædet – der hvor du som kaptajn på skibet – skal sidde og styre slagets gang, er multijusterbart, har indbygget massagefunktion, ventilation og varme. Så kan farmand endelig sidde på en rigtig trone! Nå ja, så får du også opvarmet rat(!).

 

Opel Eye – assistentudstyr

I Opel Eye får du en pakke, der indeholder trafikskilteassistent (genkender hastighedsskilte og andre trafikskilte), distanceindikator (angiver længden til køretøjer foran dig, samt advarer dig, hvis afstanden bliver kritisk), frontal kollisionsalarm (du får en advarsel, hvis du nærmer dig forankørende med for høj hastighed, og den bremser selv automatisk ved hastigheder op til 60 km/t., vejbaneskiftealarm (du får en advarsel, hvis du utilsigtet bevæger dig væk fra vejbanen).

God bless the wonders of new technology!

 

Opel OnStar

Med Opel OnStar sigter Opel på en ny form for personlig service leveret igennem indbygget Wi-Fi. Ved købet af din nye Opel bliver du tilbudt forskellige funktioner og services – ganske gratis over de første 12 måneder (derefter skal det købes på abonnement – du kan altså prøve det af ganske gratis).

Med OnStar får du:

 

  • Din bliv bliver et mobilt hotspot med highspeed internet for op til 7(!) enheder.
  • Automatisk SOS opkald samt 24-timers alarmservice vejhjælp og hotline.
  • Adgang til OnStar app’en der bl.a. kan bruges som fjerbetjening (åbning/låsning af bilen).
  • Du kan få diagnosticeret din bil, og få sat en månedlig statusmail på din bil op.
  • Du får assistance, såfremt din bil bliver stjålet.

 

Navi 900 IntelliLink

Når du nu har fået fikset din nye Opel som et Wi-Fi hotspot, så kan du lige så godt også forbinde din smartphone via IntelliLink. Med IntelliLink får du bl.a. en 8″ skærm til navigation, musikcenter og andet lir. Du kan samtidig integrere funktioner og apps fra din iPhone via Apple CarPlay eller fra din Android via Android Auto. Stay connected!

 

Hvad siger du? Skal du eller har du prøvekørt den nye Opel Astra Sports Tourer? Hvis ikke du har endnu, så tjek den ud i denne video, eller prøv Astra her.

 

 

Written by Christian Bo Nissen