Opbygning af en effektiv og produktiv morgenrutine

 

Så rundede vi endnu en søndag og der skal dermed gøres status for uge 3. Projektet går i al sin enkelthed ud på, at jeg vil forbedre min morgenrutine, og forhåbentlig få en (endnu) mere produktiv hverdag. Jeg prøver at implementere elementer fra 14 ting succesfulde mennesker gør inden morgenmaden, og indtil videre er resultatet ganske glimrende. Jeg har masser af energi samt et friskt og klart hoved næsten helt til sengetid. Dette medfører, at jeg får trænet og arbejdet på projekter fra morgenstunden – inden den “rigtige” dag starter – og samtidig har jeg energi om aftenen, og kan dermed også få udnyttet tiden her til at arbejde forskellige projekter. Som ekstra bonus er jeg nu også tilpas træt, når jeg endelig rammer sengen. Nu sover jeg derfor næsten med det samme, og min søvn ikke bliver ikke længere afbrudt i løbet af natten. Dette har tidligere været en mindre problem,og det er nu helt væk. Super lækkert! Du kan læse min status for uge 1 her og uge 2 her og den oprindelige plan her.

Planen for uge 3 så således ud:

 

 • Uge 3: 06:00-22.00 uanset om jeg skal på arbejde eller ej. Igen ingen skærm en halv time inden sengetid.
  – Træning skal foregå alle dage og af 1 times varighed inden morgenmad.
  – To glas vand drikkes med det samme alle dage.
  – Arbejde på topprioriterede projekter to dage om ugen (mandag og onsdag).
  – Arbejde på personlige projekter to dage om ugen (tirsdag og torsdag).
  – At bruge tid med min kæreste (under morgenmaden).
  – At redde min seng (hver dag).
  – At skrive de ting ned jeg er taknemmelig for én dag om ugen (fredag).
  – At planlægge den aktuelle dag (hver dag).
  – At tænke over mine mål og strategien for at opnå disse (fredag).
  – At tjekke e-mails og nyheder (hver dag).

Status for uge 3

 

Mandag

 • Stod op kl. 05:55, super!
 • To glas vand drukket inden jeg røg ud af døren. Tjek!
 • 1 omgang styrketræning.
 • Noget meget mystisk skete i dag. Jeg kom hjem fra træning ca. kl. 07:20 og gik igang med morgenmaden imens jeg listede rundt, og forsøgte ikke at vække Maiken. Kl. 07:35 kommer hun ud af soveværelset og spørger lettere fortørnet, hvorfor jeg ikke kom ind og vækkede hende, så vi kunne spise morgenmad sammen?! Nye tider og jeg kæmpe fan 😀 !
 • At arbejde på et topprioriteret projekt. Det topprioriterede projekt og det personlige projekt bliver slået sammen i ét i hvert fald i denne uge. Jeg fik arbejdet på MetroMand, hvilket er helt perfekt.
 • Maiken havde redt sengen.
 • At tjekke e-mails og nyheder. Done!
 • At planlægge den aktuelle dag. Done!

 

Tirsdag

 • Jeg må ikke have hørt mit vækkeur (eller muligvis ikke sat det til), for vågnede først kl. 06:18.
 • To glas vand drukket inden jeg røg ud af døren. Tjek!
 • 1 times cardio.
 • Da jeg kom sent ud af døren og samtidig skulle skovle sne og salte foran huset efter træning, havde Maiken desværre allerede spist morgenmad.
 • At arbejde på et topprioriteret projekt. MetroMand fik lidt kærlighed 🙂
 • Maiken havde redt sengen.
 • At tjekke e-mails og nyheder. Done!
 • At planlægge den aktuelle dag. Done!

 

Onsdag

 • Op kl. 06:00.
 • To glas vand drukket inden jeg røg ud af døren. Tjek!
 • En omgang styrketræning.
 • I dag var første gang, jeg skulle træne inden arbejde, og det betød, at der ikke var meget plads til hygge om morgenbordet og andet.
 • At arbejde på et topprioriteret projekt. Fik lynhurtigt skriblet dagens morgenprogram ned her, men det var så også det.
 • At redde sengen, tjek!
 • At tjekke e-mails og nyheder. Done!
 • At planlægge den aktuelle dag. Done!

 

Torsdag

 • Op kl. 06:30. Vi har et stort agentseminar kørende på arbejdet fra onsdag til fredag, og det indebærer som altid et aftenarrangement hver aften med masser af mad og drikke. Det resulterer til gengæld også i senere sengetider og et til tider halvtungt hoved dagen derpå. Dét taget i betragtning, er jeg ganske tilfreds med, at jeg kom (relativt) tidligt op og fik trænet.
 • To glas vand drukket inden jeg røg ud af døren. Tjek!
 • En omgang cardio.
 • Der blev også tid til lidt hygge med Maiken, hvilket var super lækkert.
 • At arbejde på et topprioriteret projekt. Der blev arbejdet på MetroMand 🙂
 • Maiken havde redt sengen.
 • At tjekke e-mails og nyheder. Done!
 • At planlægge den aktuelle dag. Done!

 

Fredag

 • Torsdag aften var der afslutning på agent seminaret som indebar en super hyggelig aften med tilhørende sen sengetid: omkring kl. 02. Dermed ringede vækkeuret i morges også noget senere end tidsplanen for uge 3 ellers dikterede. Der var derfor heller ikke tid til træning, arbejde på projekter, at skrive de ting ned, jeg er taknemmelig for samt planlægning af mine mål. Disse ting bliver i stedet gjort lørdag morgen 🙂 Den 5. omgang træning blev udført her søndag morgen.
 • To glas vand drukket inden jeg røg ud af døren. Tjek!
 • Redt seng, tjek.

 

Planen for næste uge

Meditationsdelen bliver det eneste punkt, jeg ikke kommer til at udføre i uge 4. Jeg har simpelthen ikke haft tid til at sætte min ind i teknikkerne bag. Det er dog ikke droppet helt, og jeg håber, at jeg i den kommende tid kan få læst op på teknikkerne og tankerne bag, og dermed smide det ind som en fast rutine i fremtiden. Resten af punkterne skal overholdes, og dette inkluderer træning hver morgen. Det giver mig en masse lækker og brugbar energi fordelt over hele dagen, og samtidig giver det en ret fed følelse af tilfredshed, når det er overstået og dagen kan starte. De topprioriterede og personlige projekter bliver nok som i uge 3 smeltet sammen til ét punkt.

Planen for næste uge ser således ud, og det er nu, det for alvor begynder at blive tidligt!

 

 • Uge 4: 05:30-22.00 uanset om jeg skal på arbejde eller ej. Igen ingen skærm en halv time inden sengetid.
  – Træning skal foregå alle dage og af 1 times varighed inden morgenmad.
  – To glas vand drikkes med det samme alle dage.
  – Arbejde på topprioriterede projekter to dage om ugen (mandag og onsdag).
  – Arbejde på personlige projekter to dage om ugen (tirsdag og torsdag).
  – At bruge tid med min kæreste (under morgenmaden).
  – At redde min seng (hver dag).
  – At meditere (hver dag).
  – At skrive de ting ned jeg er taknemmelig for én dag om ugen (fredag).
  – At planlægge den aktuelle dag (hver dag).
  – At tænke over mine mål og strategien for at opnå disse (fredag).
  – At tjekke e-mails og nyheder (hver dag).

 

Vi skrives ved 🙂

 

Written by Christian Bo Nissen