Det er tid til at gøre status efter første uge af min jagt på den produktive morgenrutine. For den nye læser prøver jeg ihærdigt at opbygge en sund og produktiv morgenrutine, og har hentet inspiration i 14 ting succesfulde mennesker gør inden morgenmaden. Kort fortalt går det ud på, at jeg vil ændre min morgenrutine, som tidligere omfattede at stå op akkurat tids nok til, at jeg kunne nå i bad og kvæle morgenmaden ned, inden jeg skulle ud af døren. Jeg har meget på min tallerken hver dag, og derfor kunne jeg godt bruge en ekstra time eller to. De timer vil jeg meget gerne klemme ind om morgenen, og blandt andet nå at træne inden dagens timer fyldes op af de sædvanlige gøremål.

Jeg postede min plan for projektet på min personlige Facebook væg, og det kom der flere konstruktive kommentarer ud af. Jeg lagde mærke til, at nogle folk (ikke overraskende) var en smule skeptiske i forhold til den relativt omfattende liste af ting, jeg gerne vil nå inden morgenmaden. Til det vil jeg gerne tilknytte en kommentar. Jeg er fuldt ud afklaret med, at det nok ikke er alle ting jeg enten får nået, eller som jeg finder ud af undervejs, ikke passer ind i min hverdag/giver mening for mig. Projektet her anskuer jeg som en test, hvor jeg vil finde ud af hvad der virker for mig. Hovedmålet er at få en god og sund morgenrutine op at køre, hvor jeg får trænet inden dagens gøremål og samtidig kan bruge tid på forskellige ting, inden jeg skal ud af døren. Hvad præcist disse ting indeholder ved jeg først til slut 🙂

Samtidig er det ikke meningen, at planen skal anskues som en rigid drejebog, der ikke kan justeres til den aktuelle dags gøremål. Er der f.eks. Champions League en uge, skal der være plads til at gå i seng senere end planen ellers dikterer. Ellers bliver det hurtigt for surt og hårdt, og jeg tror, at det er en af årsagerne til, at folk nogle gange dropper deres mål. Der bliver sat rigide planer op for antal af træningspas, max. indtag af kalorier og andet, og når først et træningspas eller to er blevet sprunget over (ofte af helt valide årsager som f.eks. sygdom), er det svært at tage sig sammen igen, da man jo alligevel har fejlet. Der skal være plads til at leve!

Planen for uge 1

 • Uge 1: 07.00-23.00 uanset om jeg skal på arbejde eller ej. Jeg må desuden ikke have hovedet nede i en skærm (hverken computer eller smartphone) en halv time inden sengetid, da det i følge flere undersøgelser påvirker ens søvn negativt.
  – De dage jeg ikke skal på arbejde (mandag, onsdag og fredag), skal jeg op og træne 1 time inden morgenmad.
  – To glas vand drikkes med det samme alle dage.
  – At bruge tid med min kæreste (under morgenmaden).
  – At redde min seng (hver dag).
  – At skrive de ting ned jeg er taknemmelig for én dag om ugen (fredag).
  – At planlægge den aktuelle dag (hver dag).
  – At tænke over mine mål og strategien for at opnå disse (fredag).
  – At tjekke e-mails og nyheder (hver dag).

Status for uge 1

Mandag

 • Fik kroppen svinget ud over sengekanten kl. 07:04 – godkendt!
 • To glas vand drukket inden jeg røg ud af døren.
 • Trænet 1 times cardio.
 • At bruge tid med Maiken (min kæreste) fik jeg ikke gjort, da hun allerede var driblet afsted på arbejde, da jeg kom hjem. Tirsdag og torsdag overlapper vores morgenrutine hinanden, så det bliver nok først i de kommende uger, hvor jeg har “fritid” på det tidspunkt hun spiser morgenmad.
 • At redde min seng fik jeg heller ikke gjort, da Maiken allerede havde sørget for det 🙂
 • At tjekke e-mails og nyheder. Done!
 • At planlægge den aktuelle dag. Done!

Tirsdag

 • Op kl. 07:06 – godkendt!
 • To glas vand drukket. Done!
 • At redde min seng. Done!
 • At tjekke e-mails og nyheder. Done!
 • At planlægge den aktuelle dag. Sådan da. Jeg fik lagt en hurtig for hovedet plan oppe i hovedet, inden jeg røg ud af døren. Forhåbentlig får jeg indført en rutine i de kommende uger med mere tid om morgenen, hvor jeg skriver dagens punkter ned, og dermed kan anvende den som en slags tjekliste.

Onsdag

 • Op kl. 07:05 – godkendt.
 • To glas vand drukket inden jeg røg ud af døren.
 • Trænet 1 times cardio.
 • At redde min seng fik jeg ikke gjort, da Maiken allerede havde sørget for det.
 • At tjekke e-mails og nyheder. Done!
 • At planlægge den aktuelle dag. Done!

Torsdag

 • Torsdag morgen gik det lidt galt, da jeg først kom ud af sengen kl. 07:17. Jeg så fodbold onsdag aften og krydrede det med en omgang poker, der gjorde, at jeg først ramte dynen kl. 00:16. Dét taget i betragtning, så er det et ok tidspunkt, men det kan sagtens gøres bedre!
 • To glas vand drukket inden jeg røg ud af døren.
 • At redde min seng fik jeg heller ikke gjort, da Maiken allerede havde sørget for det 🙂
 • At tjekke e-mails og nyheder. Done!
 • At planlægge den aktuelle dag. Done!

Fredag

 • Jeg ville tage lidt revanche fra torsdag morgens syvsoveri, så jeg kom op kl. 06:45.
 • To glas vand drukket inden jeg røg ud af døren.
 • Trænet 1 times cardio.
 • At redde min seng fik jeg ikke gjort, da Maiken allerede havde sørget for det.
 • At tjekke e-mails og nyheder. Done!
 • At planlægge den aktuelle dag. Done!
 • At skrive de ting ned jeg er taknemmelig for én dag om ugen. Done!
 • At tænke over mine mål og strategien for at opnå disse. Jeg fik lavet en overordnet skitse for mine mål i 2016. Denne skitse vil jeg specificere og gøre (mere) målbar næste uge. Muligvis lægger jeg mine mål op her senere i forløbet. Det kan jo altid være sjovt at kigge tilbage på om et år og gøre status.

Planen for næste uge

Jeg overvejer lidt at stå op kl. 06.00 tirsdag og torsdag, og dermed snige to træningspas mere ind her. Jeg elsker simpelthen den energi det giver! Dermed hedder den styrketræning mandag, onsdag og torsdag og cardio tirsdag og torsdag. Det kan dog hurtigt ryge i vasken, da jeg ikke har styrketrænet i et stykke tid, og derfor muligvis er lettere ynkelig efter mit første træningspas 🙂 Det vil tiden vise. Jeg har fået installeret Mofibo på mobilen og erhvervet mig et par høretelefoner, så jeg nu kan få kørt nogle lydbøger igennem under træningen. Hvis nogle har et par gode anbefalinger til lydbøger på Mofibo, hører jeg meget gerne fra jer.

Planen for næste uge ser nogenlunde således ud:

 • Uge 2: 06:30-22:30 uanset om jeg skal på arbejde eller ej. Igen ingen skærm en halv time inden sengetid.
  – De dage jeg ikke skal på arbejde, skal jeg op og træne 1 time inden morgenmad.
  – To glas vand drikkes med det samme alle dage.
  – Arbejde på topprioriterede projekter to dage om ugen (mandag og onsdag).
  – Arbejde på personlige projekter to dage om ugen (tirsdag og torsdag).
  – At bruge tid med min kæreste (under morgenmaden).
  – At redde min seng (hver dag).
  – At skrive de ting ned jeg er taknemmelig for én dag om ugen (fredag).
  – At planlægge den aktuelle dag (hver dag).
  – At tænke over mine mål og strategien for at opnå disse (fredag).
  – At tjekke e-mails og nyheder (hver dag).

Vi skrives 🙂

Written by Christian Bo Nissen