Herreslips er i mine øjne slet ikke udbredt nok i den danske befolkning, og især i den unge del af befolkningen. Det tilføjer dit outfit en fantastisk detalje, og det er her du kan sætte dit personlige præg. Desværre bliver slipset ofte kun brugt på arbejdet (hvis det da overhovedet er kutyme at anvende på arbejdet – det er det ikke på mit), til julefrokoster eller andre større sociale sammenkomster. Men lad os forsøge at lave om på det! Mit nytårsfortsæt 2013: brug slips oftere. Sæt i gang de herrer!

 

Læs også: Fem essentielle herreslips

 

Inden vi kaster os i krig med dette noble projekt, så må vi lige have styr på de basale ting omkring herreslips. Her er mine 5 bud på de vigtigste ting du bør vide om herreslips:

 

1. Længden: Der er mange meninger om længden på slipset. Min personlige holdning er, at det skal gå lige til bæltespændets top. Hverken kortere eller længere – simpelt!

 

2. Bredden: Bredden af dit slips bør korrelere med bredden af din jakkes revers (jakkens krave). Jakkens revers bør igen korrelere med din kropsbygning – jo bredere/større du her, desto bredere jakkesæt og revers bør du gå efter, og omvendt.

Slipset skal som udgangspunkt ikke være for bredt, det hører den ældre generation til. Hvis du er meget høj eller bred, findes der slips i ekstra længde og slips der er bredere end normalen. Så hvor bredt skal det være som udgangspunkt? I mine øjne omkring 5-7 cm hvor slipset er bredest. Denne bredde passer både til arbejdspladsen og i sociale sammenhæng. De super smalle slips der måler omkring 5 cm. i bredden er meget moderne pt., men jeg vil dog advokere for en tand bredere; omkring de 6 cm. Har du et moderne slim-fit jakkesæt og tilhørende skjorte, passer denne slipsebredde perfekt.

 

3. Slipseknuden: Størrelsen på din slipseknude bør korrelere med spredningen på kraven af din skjorte. Desto større spredningen er på kraven, desto større knude kan du anvende. Til skjorter med mellem til stor spredning kan du anvende en ”half windsor” eller en ”windsor” knude, og til skjorter med mellem til smal spredning kan du anvende en ”four in hand” knude. Four in hand knuden passer bedst til de mere moderne slimfit jakkesæt og tilhørende skjorter. Så hvis du skal satse det hele på én knude, ville jeg vælge four in hand.

 

4. Dimple: Jeg ved desværre ikke hvad det korrekte ord er på dansk, men det engelske ord er ”dimple”. En dimple er det lille hul man kan lave lige under knuden. En dimple er dét der sætter prikken over det eftertragtede i! Et slips ser flot og lækkert ud uden, men en dimple oven i hatten, er den ekstra lækre detalje det hele handler om.

 

5. Farven: Slipsets farve, mønster og sammenspil med din skjorte er et helt kapitel for sig selv. Formålet med denne artikel er, at give et par nemt anvendelige tips på et overskueligt antal anslag. Så jeg vil ikke gå i dybden med dette, men har gjort det i en separat artikel der udkommer senere på måneden. Tilbage til farven! Keep it simple. Mørke slips til hvide eller lyse skorter og omvendt. Hvis du er en rookie indenfor slipseverdenen, så hold dig til ensfarvede slips og undgå mønstre, prikker, tern og så videre.

Læs også: Kunsten at tilpasse slips og skjorte

 

Written by Christian Bo Nissen