Dette indlæg er sponsoreret

For det meste kører det hele for os. Alt går flyvende, når det kommer til arbejdet, vennerne og familien. Skjorten er strøget og ellers er det mere eller mindre bare derudaf. Men lige meget hvor meget fart, der er over feltet, er der nogle ting, vi mænd ikke kan komme udenom. Og det nytter ikke konstant at nedprioritere disse ting og holde dem lavt på dagsordenen for at håbe, at de går i glemmebogen.

Værd at huske på er, at mange af disse ting hurtigt kan ordnes med simple løsninger, så du herefter slipper for at gå rundt og have det hængende i baghovedet – så kan du også hurtigt vende bekymringsfri tilbage til hverdagen og blive en bedre udgave af dig selv.

 

De pinlige områder

Der er bare visse ting og områder, som vi sjældent berører og sjældent snakker om i vores omgangskreds, da det er noget, der går os dybere på. I vores hoved er disse ting simpelthen bare for pinlige og private at snakke om. Stoltheden skal jo opretholdes, så er det bedre at holde det for sig selv.

Men mange af disse ting – pinlige lidelser – er noget, der rammer alle mænd i forskellige former. Det kan være alt fra hårtab, impotens til hæmorider og fnat.

Og det er fint at blive ved med at fremstå så perfekt som mulig udadtil, men der er ingen grund til, at du skal banke dig selv i hovedet, og det skal gå dig på, når der kan gøres noget ved det. For ville det ikke være skønt at få styr på nogle af disse ting, så du bedre kan være dig selv og slappe af i hverdagen?

Mange produkter kan heldigvis købes over nettet, så du ikke skal ned i diverse butikker og føle dig pinlig berørt over dine køb. Også informationer om forskellige lidelser kan fås på nettet, som hurtigt kan give dig oplysninger, løsningsforslag og behandlingsformer.

Om det så er mere hår på hovedet, renere hud eller mere sexlyst, så er der heldigvis råd for dette. Og nej, det er ikke særlige sexede områder, men ikke desto mindre kan det spare dig for en masse unødvendige tanker og bekymringer i hverdagen.

 

Få styr på helbredet

 

Helbredet er generelt er også noget, os mænd ofte nedprioriterer, og det er efterhånden en kendsgerning, at vi går sjældnere og sjældnere til lægen. Det er en kedelig udvikling, da mange ikke får opdaget alvorlige sygdomme som eksempelvis kræft i tide. Hvor mænd typisk er længere tid om at gå til lægen, er kvinderne en del bedre. Emnet har været så meget i fokus, at der endda har været oprettet kampagner som ”Rigtige mænd går til lægen”. Så hvis der er noget, du føler, er en smule anderledes end det plejer, hvorfor så ikke hurtigt slippe af med bekymringerne og ringe til lægen? Det er der ingen skam i. I de fleste tilfælde vil du få at vide at intet er galt, og du kan hurtigt vende glad tilbage til livet.

Du behøver samtidigt ikke kun at være proaktiv, når det kommer til alvorlige ting, som skal undersøges. Det kan lige så godt være mundhygiejnen, du lidt oftere skal have undersøgt. Et hurtigt tjek på nettet med en søgning på ’tandlæger Århus’ eller hvor end du kommer fra i Danmark, kan nemt være første skridt mod et tandlægebesøg. Så kan du også få tjekket det af listen! Ingen grund til at nedprioritere dette mere – få det hellere overstået.

 

Nedsatte sanser

 

At have nedsatte sanser, er bestemt heller ikke noget, de fleste går rundt og blærer sig med. Mange forsøger at skjule eller ignorere disse. Men vi lever trods alt i 2017, og meget kan gøres med relativt få og diskrete hjælpemidler.

Har du eksempelvis nedsat hørelse? Så er der heldigvis høreapparater, der kan hjælpe dig. Og bare rolig, du behøver ikke frygte nogle store og klodsede, som du husker dine bedsteforældre gå rundt med, tværtimod. Der bliver hele tiden lavet bedre og mere diskrete versioner af disse. På den måde vil et høreapparat ikke gå udover selvværdet og selvtilliden.

Det behøver ikke at være så stort et tabu, som mange går og føler, det er. For bliver man mindre perfekt af det? Næppe. Eksempelvis bliver der ikke set ned på dårligere syn – brillere er in og kan fås i mange forskellige modeller, mærker og farver. Så hvorfor tænke værre, når det kommer til hørelsen? Det er jo en kendsgerning, at vi bliver ældre og kroppen ældes, men heldigvis kan vi med nutidens produkter og muligheder opretholde vores ungdommelighed og ikke blive holdt tilbage af mindre skavanker og bagateller.

 

Written by Christian Bo Nissen