Efteråret er her – der er ingen vej uden om det – og det betyder, at strandtasken, solcremen og shortsene er pakket væk. Trist men sandt.

Det er dog absolut ingen grund til, ikke at gå velklædt rundt i det køligere klima. Efteråret er en fantastisk sæson rent stilmæssigt, da du nu kan begynde at lege med lidt flere lag og nogle fede og funky nuancer, nu kan hives frem igen. Læs f.eks. mine tips til en fed efterårs- og vinterstil til mænd samt om 7 geniale farver til dit efterårslook.

Det gælder f.eks. de brune nuancer, de grønne og for de friske de sennepsfarvede beklædninger. Men efterårsnuancer er en helt anden snak. I denne artikel kigger vi nærmere på, hvilke efterårsessentials, du som velklædt mand bør have i garderoben. De er alsidige i deres anvendelse og så er de fuldstændigt imune overfor hvad end der lige nu er oppe på mode – de her beklædninger holder 100% sæson efter sæson og er derfor alle som en fremragende investeringer.

Let’s go:

Lækre støvler til mænd

Det er ingen sag, at have fodtøjet i orden om sommeren – bare smid et par sejlersko på f.eks. og du er good to go. Det er dog ikke altid lige så nemt, når først regnen falder og bladende på træerne ikke længere er grønne. Det kan nemt blive kedeligt.

Løsningen er naturligvis et par lækre støvler til mænd. De kommer i et hav af forskellige designs, modeller (f.eks. brouges, derby eller chelsea) og så selvfølgelig nuancer. Der er masser af lækkerier, at hente her.

Et par lækre støvler kan tilpasses de fleste lejligheder – de kan anvendes med et par jeans til de uformelle lejligheder eller dresses op til de fleste formelle begivenheder (pånær de absolut mest formelle).

Et par eksempler:

Lækre mørkebrune støvler til mænd

Lækre mørkebrune støvler til mænd

Mærke: Loake 1880 Pris: 2399.-

Find de nydelige mørkebrune støvler her

Lækre sorte støvler til mænd

lækre sorte herrestøvler

Mærke: Loake 1880 Pris: 2799.-

Find de nydelige sorte støvler her

Lette pullovers og striktrøjer

Der er lige en tand for tidligt, at smide det helt tunge skyts frem i form af de kraftige striktrøjer, men en let pullover eller striktrøje er helt perfekte til efterårsvejret. Det giver dig – udover varmen – muligheden for at leje med forskellige lag. Det kan du finde masser af eksempler på under Inspirations-kategorien og jeg kan da lige give dig et par hurtige links: Eksempel 1, eksempel 2, eksempel 3, eksempel 4.

Skal du igang med at bygge op fra bunden, så bør du starte ud med de basale og mest alsidige nuancer som navy, beige, grå og brun. Hvis du allerede er godt fyldt op på disse poster, så kan du med fordel lege med fede og spændende farver som f.eks. grøn og bordeaux.

Af materialer bør du kigger på lettere vævet og åndbart bomuld, det lækre, temperaturregulerende merino uld og det altid fantastiske kashmir uld.

To styks eksempler:

Lækker mørkegrøn striktrøje i merino uld

Mærke: Samsøe & Samsøe Pris: 699.-

Find den lækre striktrøje her

Lækker mørkeblå striktrøje i merino uld

Mærke: Samsøe & Samsøe Pris: 699.-

Find den lækre striktrøje her

En lækker blazer eller… mange

Der er ingen årstid, hvor en blazer til mænd ikke vil være et fremragende valg, såfremt du vil pifte dit outfit op. Det kan ikke komme som en overraskelse for den faste læser af MetroMand, at jeg er kæmpe fortaler for blazeren – og for den nye læser: velkommen til – og køb så en blazer eller fem 😉

Sæsonnen for hørblazere og de letteste bomuldsblazere er dog overstået nu, nu kigger vi frem mod koldere tider og derfor primært de tungere bomuldsblazere eller uldblazere.

Basisfarverne er her navy, sort og grå. Såfremt du har dækket dig godt af på standardblazerne, så kan du snildt kigge på grønne, brune og ellers blazere med tekstur og lidt mønster.

Jeg har fundet en klassisk uldblazer fra Tiger of Sweden, som findes i både navy, sort og grå. Du få den navy og grå model her (den sorte kan findes gennem linkene nedenunder også):

Klassisk navy blazer

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 2599.-

Find den lækre blazer her

Lækker grå blazer

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 2599.-

Find den lækre blazer her

Stilede bukser i uld

Bukser er ikke bare bukser. Det ved alle forhåbentlig. Du kan lege med pasform, design og nuancer men et ofte overset parameter er materiale og tekstur. Det rette materiale kan gøre udslaget mellem en standard, kedelig metervare og et par bukser, som udstråler god stil. Det samme gælder i øvrigt for f.eks. blazere.

Et af de mest undervurderede materialer, når vi snakker bukser er uld. Langt de fleste bukser udføres i bomuld og det er egentlig synd. Et par lækre uldbukser er nemlig fantastisk flotte, lækre og stilede. Og så er de geniale til de koldere perioder grundet deres varme egenskaber.

Hvis det er dit forsøgte skud i uldbukse-gamet, så vil jeg gå efter de klassiske nuancer navy og grå. Så går du ikke galt i byen.

Jeg har fundet to fremragende eksempler på lækre uldbukser:

Elegante navy uldbukser

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 1299.-

Find de elegante navy uldbukser her

Elegante uldbukser i gråmelange

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 1299.-

Find de elegante grå uldbukser her

En fed læderjakke

Til fritiden og de uformelle lejligheder er en læderjakke en genial ekvipering – særligt til efterårs- og forårssæsonerne. De kan anvendes sammen med en masse andre beklædninger og så er de både vand- og vindafvisende, hvilket bestemt ikke er helt ligegyldigt på disse tider af året.

Udover de lavpraktiske funktionaliteter så er den rette læderjakke faktisk ganske lækker og stilet i udtrykket. Samtidig tilføjer læderet dit outfit et touch af maskulinitet, hvilket aldrig er helt ringe, så længe det gøres med mådehold.

De mest almindelige overdele sammen med en læderjakke er naturligvis t-shirten og eventuelt en hoodie, såfremt det er køligt uden for. Du kan dog også godt smide den på på arbejde med en skjorte inden under, såfremt arbejdspladsens dresscode tillader det.

Som udgangspunkt vil jeg anbefale en sort læderjakke, hvis du skal investere for første gang. Dermed ikke sagt, at de brune modeller ikke er fristende – for det er de bestemt!

Her er et eksempel på en lækker sort læderjakke, som vil se godt ud på enhver velklædt herre:

Fed sort læderjakke til efteråret

Mærke: Boss Casual Pris: 3999.-

Find den sorte læderjakke her

De praktiske sneakers

Yep, det bliver lige lidt praktisk nu. Et par hvide sneakers er fantastisk fede og geniale til sommeren, men til efteråret duer de altså bare ikke. Vejret tillader det simpelthen ikke. I stedet bør du erhverve dig et par – hvad jeg kalder – praktiske sneakers. Praktisk har lidt en negativ klang over sig, men praktisk behøver bestemt ikke være lig med kedeligt eller grimt. Du skal bare forsøge, at holde dig til mørke lædersneakers.

Så får du den lækre komfort, som kun sneakers kan tilbyde, et par sko der kan klare det hårde efterårsvejr og samtidig et fedt stykke fodtøj til de uformelle lejligheder.

Jeg har fundet to styks lige her:

Fede sorte sneakers

fede sorte sneakers

Mærke: Common Projects Pris: 2599.-

Find de fede sorte sneakers her

Fede mørkebrune sneakers

Mærke: Buttero Pris: 1899.-

Find de fede mørkebrune sneakers her

Den stilfulde paraply

En stilfuld herre går naturligvis ikke ned på udstyr. Jeg har selv haft et utal af de der billige fold-sammen paraplyer og jovist, de har da udført det, de er købt for (sådan da), men pæne er de altså ikke.

Det går jo ikke, at du spankulerer ned ad gaden i før dit flotte puds hvad end det er jakkesæt, blazer, læderjakke eller noget andet og så er udstyret med Fakta’s fineste foldsammen paraply til en flad 10’er. Det ødelægger ligesom lidt billedet, ikke?
Invester i stedet for i en lækker og stilfuld paraply, som du med stolthed folder ud, når regnen begynder at falde.
Det kunne for eksempel være en af nedenstående to modeller:

Elegant navy paraply til mænd

navy paraply mænd

Mærke: Fox Umbrellas Pris: 1499.-

Find den elegante navy paraply her

Elegant ternet paraply til mænd

ternet paraply mænd

Mærke: Fox Umbrellas Pris: 1399.-

Find den elegante ternede paraply her

Et lækkert halstørklæde… eller to

En ofte undervurderet stykke beklædning er halstørklædet. Men det er en klar fejl. Ofte vil en efterårs- eller vinterjakke være i mørke og neutrale nuancer, hvor detaljerne ikke bemærkes i forbifarten. Det vil dit halstørklæde i modsætning helt sikkert blive. Forestil dig en sort jakke tilsat et knaldrødt halstørklæde – det bemærkes! – Ikke at det er dén sammensætning, vi er ude i, men you know what I means..

Her er to fremragende eksempler på lækre halstørklæder til mænd:

Lækkert navy halstørklæde til efteråret

Mærke: Norse Project Pris: 899.-

Find det lækre halstørklæde her

Lækkert beige kashmir halstørklæde

fedt kashmir halstørklæde mænd

Mærke: Johnstons of Elgin Pris: 1099.-

Find det elegante halstørklæde her

Written by Christian Bo Nissen