I sidste uge kiggede jeg tilbage på 2016 og i denne uge tager jeg et kig ind i 2017. Der var rigtigt mange ting, som bare ramte plet i 2016, men der var også flere ting, som jeg snildt kan forbedre og udvikle videre på. I starten af 2016 forsøgte jeg, at opbygge en sund og produktiv morgenrutine. Det gik rigtig godt, lige indtil det spidsede til med mit speciale. Så røg overskuddet, fokus blev flyttet og det løb langsomt ud i sandet. Jeg kom aldrig tilbage i rytmen, sådan rigtigt i hvert fald.

Efter jeg har fået job i Odense (og bor i Kolding), så har jeg dog fået en hel del af morgenrutinen med igen. Den står på pendlerlivet i toget hver morgen, hvilket lige giver mig 35 minutters tid til at få ordnet lidt forskellige ting. Der bliver f.eks. altid drukket en god omgang vand om morgenen, e-mails og nyheder bliver ligeledes gjort. Sengen bliver dog aldrig redt da min kone stadig ligger og bobler, når jeg er på vej ud ad døren og af samme årsag bliver der ikke noget kvalitetstid med hende om morgenen. Træning bliver der slet ikke noget af. Jeg kan ganske enkelt ikke undvære søvnen og stå tidligere op end ved en 6-tiden, som er realiteten nu. Dog har jeg dage, hvor jeg først står op ved en 7-tiden, da ofte har møder til sent ud på dagen og dermed fordeler timerne lidt anderledes end ellers skemalagt. Derfor kunne der dog godt sniges en morgentræning ind i ny og næ, når jeg ellers føler, at den ekstra times søvn ikke er tvingende nødvendigt. Men det kommer vi til. Dette var bare lige et kort rendevouz med morgenrutinen, for læseren med elefanthukommelse.

 

Nytårsfortsæt – really? But why?

Inden jeg kaster mig over mine mål for 2017, så vil jeg lige knytte et par ord til de evige nytårsfortsæt – for hvorfor overhovedet have dem? De er jo næsten dømt til at fejle, i hvert fald når man kigger på den generelle succesrate for nytårsfortsæt – eller mål, som jeg hellere vil betegne dem. Det ligger næsten i ordet, at det ikke vil lykkedes. Come on, be honest! Smag på det. Det er ikke succes der rammer spidsen af tungen.

Når du hører en eller anden ævle om sine nytårsfortsæt (mig for eksempel), så tænker du med garanti (bevist eller ubevist) “jow, jow makker, det lyder da fint nok… meeeeen lad os nu se”. Om det er den danske jantelov, der spiller ind her, et resultatet af ens egne fejlslagne nytårsfortsæt eller måske en blanding, skal jeg lade være usagt. Men ordet har bare ikke succes over sig. Så hvorfor overhovedet lave dem?

 

Udvikling > status quo

Well, hvis vi igen kigger tilbage på mit morgenrutineprojekt, så kom der altså noget godt ud af det, også selvom jeg slet ikke ramte 100% plet. Jeg har fået implementeret nogle gode vaner. Ikke alle, bestemt. Men er det ikke bedre end ingenting?

Status quo er for mig i hvert fald ikke tiltalende. Jeg er ret sikker på, at de mål jeg havde sat for MetroMand – også selvom jeg ikke opnåede 100% – var stærkt medvirkende til, at jeg nu kan tillade mig at liste nogle (nye) mål for bloggen, som for et år siden var 100% urealistiske.

Det samme gør sig gældende for de personlige mål. Jeg er blevet mere produktiv og fået prioriteret min hverdag bedre. Jeg har mere overskud til at skrive et blogindlæg på 1000+ ord efter en lang arbejdsdag, end jeg havde for et år siden. Samtidig har jeg lært af mine fejl ift. udformningen af mine mål. Morgenrutineprojektet var ikke fuldt ud realistisk. Det ved jeg nu. Lesson learned. 2017 målene på sundhedsparametrene bliver justeret og gjort mere realiserbare. Det er i mine øjne helt fint at sigte lidt for højt en gang i mellem, så længe man altid analyserer og lærer af sine fejl. Udvikling og udfordringer personligt og professionelt er for mig med til at gøre det hele meget mere interessant, lærerigt og spændende.

Derfor er den her famøse opsætning af en stak mål ved starten af et år super givende. Det er dog første gang, at jeg forsøger at nedskrive dem helt officielt og til offentlig skue. Det bliver spændende at tracke løbende og planen er, at jeg vil gøre status i ny og næ. Well, hvorfor ikke bare smide det på som et af målene. Vi napper et statusindlæg hver måned. Så kan I holde mig lidt i ørerne.

Nu har jeg vidst også ævlet længe nok. Det er vidst blevet tid til at kigge på mine mål for 2017. Vi starter med mine mål for MetroMand:

 

Mine mål for MetroMand

 

1. Antal besøgende

I 2015 havde bloggen i snit ca. 2.300 unikke besøgende om måneden fordelt over hele året. I 2016 steg dette til 9.000 unikke besøgende fordelt over hele året. Jeg tvivler stærkt på, at en lidt mere end tredobling kan lade sig gøre igen. Hvad der præcist er muligt, er selvfølgelig ret svært at spå om. Jeg vil dog være optimistisk og skyde efter:

 • 15.000 unikke brugere i gennemsnit om måneden.

 

2. Antal posts om ugen

For at ovenstående mål om unikke besøgende skal kunne realiseres, så skal jeg have smidt en del indlæg ud på det store, vide Internet. Jeg vil dog hellere fokusere på kvalitet fremfor kvantitet og derfor sætter jeg antallet til:

 • Mindst 2 indlæg om ugen

Udover antallet af posts på min egen blog, vil jeg som en del af min markedsføringsstrategi også fokusere på indlæg på andre sider og blogs. Derfor vil jeg sætte som mål at poste:

 • 1 indlæg om måneden på en anden side eller blog

 

3. SEO arbejde

For folk der har arbejdet med hjemmesider, blogs og online markedsføring er Search Engine Optimization et bekendt begreb. Basalt set handler det om, at man gør sine indlæg Google-venlige, således at Google ranker dine indlæg så højt som muligt. Det kræver dog lidt forarbejde inden en post skal skrives, hvilket jeg ikke vil komme med en længere forklaring af her. Men, målet for 2017 skal således være:

 • At udføre SEO analyse inden påbegyndelse af hvert større post som f.eks. alle guides.

 

4. At gøre bloggen mere personlig

Jeg vil gerne gøre bloggen mere personlig. De posts jeg nyder aller mest at skrive, er posts ala denne eller den foregående om mit 2016. Det er med andre ord nogle lidt mere personlige indlæg, end hvad der ellers er mest af her på bloggen. Dem skal der være flere af i 2017. De personlige posts kan for eksempel være posts som denne, hvor jeg snakker lidt om øst og vest, men det vil også være posts, hvor jeg smider noget op fra min garderobe f.eks. Derfor er målet i 2017 at:

 • Skrive mindst 1 personlig post om måneden (udover posts om status for mine 2017 mål)

 

5. Forbedre MetroMands Facebookside

MetroMands Facebookside fik mere end tredoblet sine følgere, hvilket var fuldstændig fantastisk. Den udvikling skal selvfølgelig fortsætte, så derfor er målet at:

 • Nå 1.000 følgere på MetroMands Facebookside

Dette skal ske ved at poste nye indlæg løbende, men også ved at få mere liv på Facebooksiden gennem (til tider personlige) billeder og videoer. Det er min opfattelse, at dette skaber en fed interaktion på siden.

 

6. Instragram profilen skal aktiveres

Et af de mål jeg ikke nåede i 2016 var 800 følgere på MetroMands Instagram profil. Det skete dog ikke, hvilket 100% var min egen skyld. Jeg fik stort set ikke brugt den. Derfor skal den nu have masser af kærlighed og der skal også her postes mere personligt. Derfor har jeg følgende mål for Instagram:

 • 800 følgere på Instagram
 • Flere personlige billeder/videoer. Mindst 1 om ugen (vi starter småt men realistisk)

 

Mine personlige mål

 

1. Træning

Der skal gang i den der træning igen. Det skulle jo være så sundt og give masser af energi. Den der sundhed kunne jeg godt bruge og energien kan man altid bruge. Til at skrive flere indlæg på MetroMand for eksempel. Det skal dog ikke være et fuldstændigt urealistisk mål (som f.eks. 5 træninger om ugen). Hellere opnå en god og fast rutine end at brage der ud af i et par måneder, ramme en pause (for sikkert helt valide grunde) og derefter ikke komme igang igen. Derfor er målet for 2017 at:

 • Træne mindst 2 gange om ugen

 

2. Kost

Jeg er en af de der gakker, som er hoppet direkte ned i hele klimakrise-brønden, hvor der til tider er ret sort, håbløst og lang vej op igen for jorden og menneskeheden. Jeg kan blive ret så deprimeret til tider, når mit newsfeed bombarderes af den ene videnskabelige undersøgelse efter den anden, som tegner et ret så dystert billede af klodens status om bare et årti. Det er f*cking skræmmende. For mig, min familie, mine (kommende) børn og well, for jorden. Men, det skal det nu ikke handle om nu.

Så hvorfor overhovedet nævne det? Well, jeg er så også en af de håbløse romantikere, der mener, at vores egne vaner har en påvirkning på hele den her ballade. Yeah, I know, det er ret minimalt hvad mit forbrug kan påvirke. Men små bække, du ved. Derudover kommer der hele sundhedsperspektivet i at ændre sin kost til en mere plantebaseret en af slagsen, for ikke at tale om dyrevelfærdsperspektivet. Jeg er dog KÆMPE tilhænger af et godt stykke kød og bacon, så derfor ved jeg med mig selv, at en kost helt uden kød bliver lige lovlig meget at gå i krig med. Desuden er min kone heller ikke helt overbevist om sådan noget vegetarpjat, så det bliver – i første omgang – kun til følgende mål:

 • Mindst 1 kødfri ret til aftensmad om ugen
 • Min morgenmad og frokost skal mere eller mindre være 100% kødfri.
 • Begrænse “snack-time” til weekenden og særlige lejligheder.

Jeg er klar over, at mål som ikke er klart definerede, har det med at fejle. Grunden til delmål 2’s lettere vage definition er, at der somme tider vil være overskud fra aftensmaden (som kan indeholde kød), som så ryger med på arbejdet. Det der Stop Madspild er nemlig også på listen over lækre ting at optimere.

 

3. Vægten skal lige finjusteres

De tre ovenstående mål skulle gerne hjælpe mig til at opnå mit næstsidste mål for 2017:

 • At ramme 85 kilo – og blive under (husk det nu, Christian)

Ja, der er vel ikke så meget at sige her. Det behøver ikke ske efter en måned. Eller to. Målet kom på som et resultat af de to første personlige mål. Når 2017 er overstået, så skal jeg gerne kunne kigge tilbage på året og konstatere, at da jeg først ramte de 85 kilo, så kom jeg aldrig over den vægt igen. Dejlig simpelt, ikke?

 

4. Blive bedre til grafisk arbejde

Jeg har et fantastisk spændende år foran mig rent arbejdsmæssigt. Der er vildt mange ting, som jeg skal have sat igang i 2017, som alle som en er hamrende spændende. Men det er ikke nogle ting, som er så interessante at dele her. Jeg har dog et par mål, som jeg gerne vil dele med jer. Det handler nemlig om min personlige profil. Jeg arbejder som tidligere nævnt som eventkoordinator og her er markedsføring en naturlig side effect. Til denne markedsføring skal jeg ofte (altid) bruge noget grafisk materiale, men vores grafiker på arbejdet har rigtig travlt. Det resulterer i, at der til tider kan være ventetid på det grafiske materiale, som jeg efterspørger. Derfor vil jeg i 2017 bruge en del af min fritid på at forbedre mine evner inden for:

 1. Photoshop
 2. Illustrator eller InDesign

De to sidste har jeg ikke helt besluttet mig for endnu. Jeg tror ikke, at det vil være realistisk at blive nogenlunde kørende inden for alle tre programmer på et år og derfor skal jeg have afdækket mine behov mere specifikt, så jeg kan kaste mig over et af de to programmer ud over Photoshop. Dette skal jeg have forhørt mig om hos mine kollegaer. Forbedringen af mine evner inden for de to programmer vil ske igennem kurser på lynda.com og sparring med kollegaer med ekspertise inden for programmerne. Jeg er fuldt ud klar over, at jeg på ingen måder bliver superbruger af de nævnte programmer på et år, men mindre kan bestemt også gøre det til at starte med.

 

Det var så mine mål for 2017. Jeg glæder mig reddi’ meget til at komme igang – er sådan set igang allerede 🙂

Hvad er dine mål for 2017 og har du nogle tips til ovenstående?

 

Written by Christian Bo Nissen