mænd gør noget ud af dig selv

Det er sjovt som store dele af ligestillingsbevægelsen hovedsageligt fokuserer på tendenser rettet mod kvinder: Hvordan vi med samfundsstrukturelle tiltag kan ændre synet og normen for, hvordan man ser på kvindens virke i det daglige.

Dette er selvfølgelig vigtigt, men det er som om, at den gængse holdning og stereotyper omkring mandens gøren, er uændret. Dette er ærgerligt, da flere mænd bliver fanget i en form for identitetskrise og i et grænseland mellem at prøve at leve op til forventningerne om at være rigtige mænd, der på ingen måde må være forfængelige – følsomme væsner, der til fulde skal kunne sætte sig ind i kvindens kvaler, samtidig med de stadig skal leve op til de stadigt mere krævende idealbilleder af mandekroppen. Det er simpelthen umuligt at være følsom som en kvinde, leve som en neandertaler og spise derefter, og stadig have en krop som Brad Pitts.

Lad os slå det fast én gang for alle: Det er okay som mand at gå op i sit udseende, og følgende artikel beskriver derfor, hvad du kan gøre for at blive mere tilfreds med din ydre fremtoning.

 

Få trænet

Din krop er dit tempel, og hvordan du har det i den, betyder derfor rigtig meget. At træne hjælper både på din fysiske fremtoning såvel som din selvtillid

Rigtig mange mænd træner dog allerede, men det er kun en lille andel af dem, der træner effektivt. Eftersom tid for mange er en mangelvare, bør du virkelig effektivisere dine træningsmetoder for at få de ønskede resultater. Det kan du blandt andet gøre ved at søge professionel hjælp. Flere fitness guruer tilbyder deres hjælp. Disse har så meget viden og kundskab, at de kan effektivisere din træning og din kost i voldsom grad.

Et andet element du kan skrue på, er dine træningsmetoder. For eksempel kan du begynde på okklusionstræning. Princippet bag denne træningsmetode er trods navnet egentlig ganske simpel. Okklusion betyder at lukke af, hvilket kort fortalt er det, det handler om. Du aflukker venerne til den trænede musik så blodet bliver deri, og du derved får bedre resultater. Simpelt, men meget effektivt.

 

Klæd dig ordentligt

At klæde sig ordentligt er en kombination mellem to ting: At følge moden og de samfundsmæssige tendenser samt at vide, hvilke typer tøj der klæder din krop.

Dette nytter for eksempel ikke noget at følge moden, hvad angår oprullede bukser, hvis du har virkelig korte ben. I så fald vil de bare se endnu kortere ud. På samme måde kan du heller ikke gå i stramme T-shirts, hvis du har lidt for meget overflødigt fedt på maven. Hvis du mangler inspiration til din beklædning kan du på hjemmesiden andpants.com, under kategorien ’male’, finde moderigtigt tøj til alle typer og størrelser.

 

Det behandlingsmæssige

Det er desværre ikke alt en effektiv træning, og noget godt tøj kan dække. Til disse mere forankrede ’fejl’ må du gå til en professionel behandler. Det kan blandt andet være, du føler dig irritereret over dine skæve tænder, hvorfor eksempelvis tandlægerne på Frederiksberg, kan hjælpe dig.

Der kommer hele tiden nye behandlingsformer. Der er for eksempel de seneste par år, kommet meget mere effektiv behandling mod hårtab. Det mest klassiske eksempel er Wayne Rooney, der lige pludselig dukkede op på fodboldbanen som en ny mand med flot hård på hovedet.

Hvis du vil gå endnu mere ’drastisk’ til værks, kan du også overveje plastikkirurgi. Der er blevet forsket rigtigt meget i dette emne, og behandlingsmetoderne er blevet meget bedre og billigere end for bare nogle år siden. Af en eller anden årsag er det stadig meget mere tabu for mænd end for kvinder, men i takt med ligestillingsbevægelsen, bør det bestemt ikke være sådan. Gør derfor op med denne ulighed og få din ønskede kirurgiske operation, hvis det vil gøre dig gladere og mere selvsikker i hverdagen.

 

Læs også
Written by Christian Bo Nissen