En lækker weekendtaske i læder er en af de ting der gør, at du for alvor skiller dig ud fra mængden. Når du har den perfekte blazer, den knivskarpe business skjorte og et par elegante chinos på, jamen så ligger trumfen i de ekstra detaljer. De kunne f.eks. være et par fede solbriller, et lækkert billigt ur til mænd eller en fed weekendtaske i læder.

En lækker weekendtaske udført i høj kvalitet er en ofte overset detalje ved en velklædt herres outfit. Forskellen på at have ovenstående outfit på sammen med en slidt stoftaske kontra en knivskarp weekendtaske i læder er markant. Dit første håndsindtryk er unægteligt stadig glimrende, men med den rigtige weekendtaske i hånden, så står du bare så meget skarpere.

Udover at være en smuk detalje til dit outfit, så har weekendtasken også en bred vifte af anvendelsesmuligheder. Den er naturligvis selvskrevet som weekendtaske, men den kan snildt bruges til træning, som håndbagage til flyturene, en tur på stranden og ja sågar som skoletaske i stedet for en messengertaske. Men lad os lige få slået fast, hvad en weekendtaske egentlig er for en størrelse, hvorfor du bør investere i sådan en lækker sag og hvad du bør være opmærksom på. Derefter kigger vi på en god stak lækre weekendtasker i læder til mænd.

Hvad er en weekendtaske?

Kogt helt ind til benet er en weekendtaske sådan set bare en velklædt herres rejsetraske, som kan rumme tøj, toiletsager og andre nødvendige ting til en weekend. Den er som sådan “bare” en gevaldig opgradering af en rygsæk hvad angår kapacitet og stil. De er kendetegnet ved at være aflange og kommer med både runde og mere firkantede former. De kan som udgangspunkt være udført i både stofmateriale og læder, men de mere ekslusive weekendtasker er udført i læder. I forhold til selve bærefunktionen er de for det meste udstyret med både en skulderrem og almindeligt greb.

Som med alle andre tasker, så varierer de naturligvis i størrelse, men de kan som udgangspunkt klare en blazer, men så heller ikke voldsomt meget mere. En weekendtaske er f.eks. ikke tiltænkt et komplet jakkesæt. De er ment som elegant tilbehør på din forretningsrejse eller dine personlige rejseaktiviteter og bestemt ikke til et forretningsmøde eller lignende.

Hvorfor skal du have en weekendtaske i læder

Weekendtaske er som tidligere nævnt basalt set en opgradering fra en rygsæk eller en erstatning for en standard håndbagage kuffert på hjul.

En helt normal skoletaske med stropper og hele molevitten er – ja, ærlig talt – for børn/unge. Den bliver aldrig et stilsikkert valg og tilføjer bestemt ikke noget godt til dit outfit. Lige meget hvordan du vender og drejer det, så vil du blive anskuet som en skoledreng med sådan en på. Så heller find dig en lækker skuldertaske i læder.

Hvis vi kigger på det andet alternativ til en lækker weekendtaske, nemlig håndbagage kufferten med hjul på, så er den ofte større og dermed mere passende, når du har behov for mere plads. De fleste modeller vinder dog næppe nogle designpriser, så hvis dit behov passer til en weekendtaske, så vælg den hver gang. Jeg har selv en standard sort håndbagage, bevares, men hvis jeg kan, så vælger jeg min weekendtaske hver gang – og det gør jeg i langt de fleste tilfælde. Weekendtasken er nemlig overlegen på alle andre punkter end kapacitet.

En lækker weekendtaske i læder sikrer dig et elegant og fuldtendt look. Brug den i alle tilfælde du kan, hvor du måske ellers ville have brugt en standard håndbagage kuffert.

Hvad du bør kigge efter i en weekendtaske

Rent stilmæssigt kan weekendtasker i læder variere, men de kommer ofte enten i mørkt læder og stilrent design, som passer bedst til et mere businesspræget look og i en mere casual udgave, hvor der f.eks. kan være anvendt kontraster i nuancerne.

Farven: Som udgangspunkt vil en mørkere weekendtaske passer bedre til forretningsrejser osv. og en lysere weekendtaske vil passe bedre til de uformelle lejligheder. Det siger sig selv, at du snildt kan få brug for begge modeller, men da en weekendtaske i læder af høj kvalitet snildt kan koste en håndfuld tusinde, så bør du fokusere på at investere i den weekendtaske, du vil få mest brug for. Derefter kan du altid udvide sortimentet.

Størrelse: Her vil jeg personligt altid gå efter så stor som muligt, hvor den øvre grænse for størrelse passer med, at den kan anvendes om håndbagage på flyturene. For at undgå, at den bliver for lille, så ville jeg tjekke, at en 15″ bærbar uden de store problemer kan placeres i bunden af tasken.

Lommer/rum: Jeg vil som udgangspunkt sige, at en lækker weekendtaske ikke kan få for mange rum. Det er sådan set nemt nok at sige, at de stort set aldrig har en overflod af rum. Jeg vil personligt helst have mindst et rum inden i, så jeg kan opbevare vigtige dokumenter og andet der i. På ydersiden er det bestemt heller en dum idé, at der er en enkelt lille lomme med lynlås. Tænk pas og boarding pass til flyturen. Det er super nemt, lige at kunne hive det op, uden at skulle rode alt igennem.

Remmen: Er der virkeligt noget at tænke over her, spørger du måske. Og ja, det er der. Vi mænd er nemlig forskelligt byggede og en høj mand har selvfølgelig brug for en længere rem end en lav. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at remmen er lang nok og passer til din højde.

Lækre weekendtasker i læder til mænd

Det var så en lidt længere smøre om weekendtasker til mænd. Skal vi ikke bare kaste os over udvalget? Jeg har scannet markedet igennem og fundet de fedeste weekendtasker i læder til mænd:

Stilren sort weekendtaske i læder

Mærke: Boss Pris: 4.999.-

Find den elegante sorte weekendtaske i læder her

Vi starter ud med de sorte weekendtasker i læder og første skud kommer fra altid elegante Boss. De har om nogle formået at perfektionere det minimalistiske og stilrene design. Der er virkelig tænkt på de stilrene linjer og weekendtasken her oser bare af elegance og kvalitet. Den her sorte weekendtaske er for dig, der elsker det minimalistiske design.

Flot sort weekendtaske til mænd

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 12.299.-

Find den flotte sorte weekendtaske til mænd her

Her er vi ude i en af de virkeligt luksuriøse sorte weekendtasker til mænd. Den kommer fra Polo Ralph Lauren og kan vel næsten ikke være smukkere? Den er stilren, elegant, udført i 100% Italiensk kolæder og signalerer hamrende god stil på en yderst maskulin facon. Her køber du ikke bare i en af de smukkest sorte weekendtasker i læder, jeg nogensinde har set, men du køber samtidig et statement; at du har styr på din stil og er yderst kvalitetsbevist. Den her weekendtaske vil du ganske enkelt elske for livet!

Nydelig sort weekendtaske i hårdt læder

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 3.799.-

Find den nydelige sorte weekendtaske i hårdt læder her

Ønsker du en lidt mere kompakt weekendtaske, så får du hermed markedets bedste bud. Det kommer fra Tiger of Sweden og er en absolut nydelig sort weekendtaske i hårdt læder til mænd. Den ser måske særligt kompakt ud på billedet, men den er faktisk ikke meget kortere end de fleste andre modeller her – den måler 53cm i længden. Samtidig er der anvendt et helt clean og minimalistisk design – præcis som vi kender Tiger of Sweden for. Virkelig lækkert arbejde fra designerens side her!

Elegant sort weekendtaske i læder

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 4.999.-

Find den elegante model her

Ovenstående sorte weekendtaske fra Polo Ralph Lauren er et smukt eksempel på en flot og elegant sort weekendtaske i læder. Det er den stilrene design og det maskuline læder der præger denne elegante weekendtaske, kun afbrudt af sølvdetaljerne ved spænderne og lynlåsen. Et fantastisk eksempel på den stilrene elegance uden for mange unødvendige forstyrrelser. Smukt!

Billig sort weekendtaske i læder

Mærke: Sandqvist Pris: 2.899.-

Find den billige sorte model her

Du behøver ikke nødvendigvis skulle hoste op med over 8k, for at få en pæn taske. Ovenstående er en nydeligt eksempel på en (forholdsvis) billig sort weekendtaske i læder. Modellen kommer fra Sandqvist og rammer det stilrene design på fornemmeste vis. Modellen er holdt helt stripped down i forhold til detaljer og det er bestemt ikke en dum ting, når det kommer til weekendtasker til mænd. På ydersiden får du vegetabilsk læder og på indersiden lækker økologisk bomuld. Smukt!

Hamrende elegant Montblanc weekendtaske

Mærke: Montblanc Pris: 9.200.-

Find den elegante model her

Er du på udkig efter en eksklusiv sort weekendtaske læder, så har du hermed fået den perfekte model serveret på et sølvfad. Montblanc står bag denne perle af en weekendtaske – og så er det ikke engang den dyreste model på listen. Den kan blive din for under 10 af de lange. Det er da billigt, hva’?

En Montblanc er ikke bare flot design og hamrende lækker kvalitet – det er om noget en statement, du dribler på weekend med. En statement omverdenen vil bemærke. Hold nu op for en flot weekendtaske i sort og blødt læder. Mums!

Lækker sort duffle bag i læder

Mærke: Oscar Jacobsen Pris: 2.999.-

Find den lækre sorte duffle bag i blødt læder her

Nu står der ganske vidst sort duffle bag i overskriften, men fortvivl ej – duffle bag er sådan set bare et andet ord for en weekendtaske. Her har du en elegant kombination af den bløde weekendtaske og den hårde weekendtaske i toppen ved lynlåsen. Det er sådan set slet ikke en ringe kombination, vel? Jeg er i hvert fald ret vild med den! Ligesom ved modellen fra Polo Ralph Lauren er selve designet holdt i det stilrene snit, men der er alligevel leget lidt med detaljerne ved de gyldne spænder. Fremragende!

Elegant brun weekendtaske i læder

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 3.799.-

Find den lækre mørkebrune weekendtaske i læder her

Vi hopper fra de sorte weekendtasker over til de brune og nupper naturligvis først de mørkebrune weekendtasker i læder. Den første model kommer fra altid lækre Tiger of Sweden. De kan altså bare det der med det stilrene, elegante design. Den er udover det lækre design udstyret med en super størrelse yderlomme, som passer perfekt til de vigtige dokumenter og andet gøgl på farten.

Lækker mørkebrun weekendtaske til mænd

Mærke: Morris Accesories Pris: 3.799.-

Find den lækre mørkebrune weekendtaske i læder her

Her har vi en fantastisk lækker mørkebrune lædertaske til mænd fra Morris Accessories. Den har et let vintage look over sig og det er jeg faktisk ret vild med! Modellen her er en anelse mindre formel og businesspræget end de fleste andre modeller. Det er med andre ord en rigtig weekendtaske til ferie og andet personligt. Dermed ikke sagt, at den ikke kan anvendes sammen med et jakkesæt og på forretningsmæssige rejser, slet ikke.

Nydelig mørkebrun weekendtaske

fed mørkebrun weekendtaske mænd

Mærke: SDLR Pris: 2.599.-

Find den nydelige mørkebrune weekendtaske her

Vi bliver lige i den vintage boldgade med denne nydelige sag fra SDLR. En smuk mørkebrun lædertaske til mænd og hvor prisen faktisk er ganske overkommelig. Den er allerede udstyret med en snert af patine, som uden tvivl kun bliver bedre og federe med tiden. Samtidig har designeren valgt en sort nylon rem i modsætning til de fleste andre her i artiklen, hvilket giver modellen sit særlige karakteristika. Nydeligt, elegant og prisvenligt!

Lækker brun weekendtaske til mænd

Mærke: Morris Pris: 3.399.-

Find den lækre brune weekendtaske her

Det svenske designmærke Morris kommer her med deres bud på en lækker brun weekendtaske i læder til mænd her. Weekendtasken udmærker sig ved at være udført i et lækkert brunt læder og et lettere rustikt design. Små, lækre detaljer pryder tasken som f.eks. det gyldne logomærke på midten af tasken og de gyldne spænder og søm rundt omkring på tasken. En absolut nydelig brun weekendtaske til den stilfulde herre.

Billig brun weekendtaske til mænd

Mærke: Royal Republiq Pris: 1.800.-

Find den billige brune weekendtaske til mænd her

Vi skal lige have en nydelig brun weekendtaske i læder til fra Royal Republiq. Den her weekendtaske er til dig, der er på udkig efter en billig model – den er nemlig den suverænt billigste model på listne. Det hårde læder giver modellen et mere formelt look og den er med andre ord et perfekt supplement til dit businesslook og er tilmed mere end overkommelig prismæssigt. Stilrent, elegant og prisvenligt – kan det blive bedre? Den findes også i cognac og sort, som du kan finde igennem linket ovenfor.

Eksklusiv mørkebrun weekendtaske til mænd

Mærke: Tärnsjö Garveri Pris: 17.599.-

Find den eksklusive weekendtaske her

Hvis du er på udkig efter en eksklusiv weekendtaske i læder til mænd, så har du hermed fået den perfekte model serveret på et sølvfad. Den her model emmer bare af elegance, god stil og ekstremt høj kvalitet. Du kan bare fornemme kvaliteten gennem billedet og samtidig se, at den kun bliver flottere med tiden og lidt brug – den der patina kommer til at tage kegler! Hvis du skal investere i en weekendtaske, så er der altså ikke andre end den her, der tæller!

Flot weekendtaske i cognac

Mærke: Oscar Jacobson Pris: 3.799.-

Find den flotte weekendtaske i cognac her

Næstsidste weekendtaske i denne omgang kommer fra Oscar Jacobson og er en vanvittig flot weekendtaske udført i højkvalitets cognac. Den er – udover det stilrene design – udstyret med en lækker yderlomme med tilhørende lynlås og en mørkebrun stofrem, som sikrer en nydelig kontrast til det lyse læder. Et gennemført lækkert design fra Oscar Jacobson og tilmed til en rigtig skarp pris. Nammenam!

Lækker lysebrun weekendtaske i læder

Mærke: Oscar Jacobsen Pris: 5.299.-

Find den lækre lysebrune weekendtaske her

Det sidste bud på listen over hamrende lækre weekendtasker til mænd kommer her i form af en laber lysebrun weekendtaske i læder. Den er fandme flot, hva? Den kommer fra det svenske modehus Oscar Jacobsen og er en fantastisk flot weekendtaske i læder udført i udsøgt lysebrunt læder. Jeg er særligt vild med det sekskantede design på fronten, som holdes minimalistisk som resten af tasken. Nydelige syninger, den helt rigtige lysebrune nuance og høj kvalitet gør denne taske til et fantastisk køb.

Modellen findes også i en mindst lige så lækker mørkebrun nuance, som I da ikke skal snydes for:

Lækker mørkebrun weekendtaske i læder

Mærke: Oscar Jacobsen Pris: 5.299.-

Find den lækre mørkebrune weekendtaske her

Written by Christian Bo Nissen