Et af de første dyre og eksklusive herreure, som jeg faldt helt og aldeles pladask for, var et IWC Portuguese Perpetual Calendar herreur, som ganske enkelt er noget af det ypperste designmæssigt, jeg nogensinde havde set. Dengang for mange år siden, da jeg først så uret, anede jeg faktisk ikke, hvor dyrt et ur det egentlig er. Et IWC Portuguese Perpetual Calendar Double Moonphase ur går sjældent for under 150.000 kroner – brugt! Men sikke en skønhed det er:

 

IWC Portuguese Perpetual Calendar Double Moonphase

IWC Portugieser Perpetual Calendar double phase

 

Man bliver helt fortryllet, når man kigger på det. Eller det gør jeg i hvert fald. Det er simpelthen outstanding urmageri! Jeg var solgt. Efterfølgende har jeg drømt om en gang at kunne eje et IWC ur. Det gør jeg sådan set stadig, for som du vil se længere nede i artiklen, så starter et nyt IWC ur fra omkring 30-35.000 kroner for de billigere modeller. For de dyreste modeller rammer vi snildt en kvart million kroner fra ny. Bum!

Inden vi kaster os over et lille labert udpluk af de eksklusive IWC ure, så lad os først kigge lidt på historien bag det eksklusive urmager.

 

Historien bag IWC

Florentine Ariosto Jones iwc

 

Vi skal helt tilbage til 1868 hvor Florentine Ariosto Jones grundlage International Watch Company (IWC). Florentine Ariosto Jones er noget så usædvanligt som en amerikansk urmager fra Boston, som slår sig ned i Schaffhausen og grundlægger IWC med det altoverskyggende mål, at producere højkvalitets lommeure til det amerikanske marked. Med sig på vejen har han et team af yderst kompetente schweiziske urmagere og i sin egen bagage bringer han de effektive amerikanske produktionsteknikker. I 1880 overtager Johannes Rauschenbach-Vogel virksomheden og i 1881 kører sønnen, Johannes Rauschenbach-Schenk, IWC da faderen dør. Den nye familie fortsætter med at producere ure i høj kvalitet og har konstant fokus på at innovere. Dette resulterer blandt andet i de første ure med digitale time- og minutvisere i 1885 og i 1889 producerer de et af verdens første armbåndsure.

IWC er kendt for deres 6 serier; Pilot’s, Portugieser, Ingenieur, Aquatimer, Da Vinci og Portofino. Den første af de seks – Pilot serien – udkom for første gang i 1939 og de andre blev løbende tilføjet sortimentet.

Siden da er der sket utrolig meget med IWC og virksomheden har blandt andet skiftet navn til Uhrenfabrik von J. Rauschenbach’s Erben og tilbage igen, samarbejdet i forbindelse med designs med ingen ringere end Ferdinand Porsche og er på nuværende tidspunkt 100% ejet af LMH Group (dem der også ejer flere andre eksklusive urmærker som Jaeger-LeCoultre og A. Lange & Söhne.

 

Lækre IWC herreure

 

Nu vi har været igennem historien bag det eksklusive urmærke, så er det vidst blevet tid, til at kigge lidt på det smukke udvalg af lækre IWC herreure. Bemærk venligst at priserne står oplyst i Euro, da den eneste online forhandler jeg kunne finde, var Mr Porter, som har et fantastisk lokkende udvalg af eksklusive ekviperinger og accessories til den moderne og velklædte herre. Mr Porter oplyser priserne i Euro og derfor er priserne her også listet i Euro.

Det er tid til at dagdrømme en smule og savle lidt, ‘Gents:

 

IWC Schaffhausen Da Vinci Perpetual Calendar i guld

 

[smartslider3 slider=12]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris: €43.300.-

Find IWC Da Vinci uret med i guld her

 

Okay, vi starter hårdt ud, meget hårdt. Det suverænt dyreste ur på listen og et ur, som de færreste af os nærmest tør drømme om er dette ufatteligt smukke Da Vinci Perpetual Calendar i rødguld og med mørkebrun alligatorskins rem. Jeg er helt og aldeles betaget af dette vidunder af et ur. Der er masser af små, elegante detaljer ved uret, men på fornemmeste vis fremstår uret alligevel stilrent og smukt. Skulle det friste, så skal du af med over 300.000 kroner, men så får du til gengæld også en urkasse i 18 karat rød guld og ægte alligatorskin.

 

IWC Schaffhausen Da Vinci Perpetual Calendar

 

[smartslider3 slider=13]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris: €32.200.-

Find IWC Da Vinci uret med sort rem her

 

Vi skal naturligvis have førnævnte perle’s fætter – præcis samme model med rustfrit stål som urkasse og en nydelig sort læderrem i alligatorskin. Som sagt har vi at gøre med det samme fortryllende lækre design, men forskellen fra guldkassen og den brune læderrem til den sølvfarvede og sorte læderrem er alligevel imponerende. Det er to vidt forskellige udtryk – begge er dog ufatteligt lækre. Prisen er lidt lavere end forgængeren omend tæt på en kvart million alligevel er en pæn slat for de fleste danskere.

 

IWC Schaffhausen Da Vinci Edition Chronograph

 

[smartslider3 slider=14]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris: €13.600.-

Find IWC Da Vinci uret her

 

Sidste Da Vinci model i denne omgang er denne flotte fyr. Det er schweizisk urmageri, når det er absolut bedst. Du har en snert af det ocean blå landskab fra Portuguese’eren, som jeg viste i starten af indlægget og et udsøgt design. Samtidig er vi kommet gevaldigt ned i pris og er nu på et niveau, hvor de fleste kan være med, hvis altså der lige bliver sparet op i et par år eller mere.

 

IWC Schaffhausen Portugieser Annual Calendar

 

[smartslider3 slider=15]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris: €21.500.-

Find IWC Da Vinci uret her

 

Vi hopper videre til en af de mest ikoniske herreure, nemlig IWC Portugieser. Det er svært ikke at blive bare en smule begejstret. Jeg er særligt vild med den fantastisk smukke ocean blue farve, der er anvendt i urskiven. Det kan simpelthen ikke gøres flottere. Et tidløst herreur fra en af verdens ypperste urmagere – så går du aldrig galt i byen.

 

 

IWC Schaffhausen Portugieser Chronograph med brun læderrem

 

[smartslider3 slider=17]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris:€16.900.-

Find IWC Portugieser uret her

 

Hvis det er muligt, at have en favorit blandt dette uimodståelige lækre udvalg af IWC ure, så er denne perle min. Jeg er også en kæmpe sucker for kombinationen af den mørkebrune læderrem og urkassen i rødguld. Det skriger simpelthen af elegance og god stil. Hvis jeg en dag stod med 100k + change og ikke lige vidste, hvad de skulle bruges til, så ville jeg købe det her IWC Portugieser herreur. Alt er bare gennemført! Jeg får næsten lyst til at tage et fint indhug i opsparingen, som ellers skal bruges på huskøb, mens jeg skriver dette.

 

IWC Schaffhausen Portugieser Chronograph med sort læderrem

 

[smartslider3 slider=16]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris: €7.700.-

Find IWC Portugieser uret her

 

Et noget billigere alternativ den modellen med den brune læderrem og urkassen i rødguld er dens bror med sort læderrem og hvid urskive. Du får stort set det samme elegante design som foregående model, men prisen er til gengæld mere end halveret. Du kan altså få et fantastisk flot, tidløst og elegant IWC Portugieser ur til en yderst overkommelig pris. Jovist, der skal da måske spares lidt op, men det er bestemt muligt for de fleste. Drop den ekstra flaske i byen, når klokken alligevel er tæt på lukketid, lav lækker mad derhjemme i stedet for take away og vent et par måneder, så burde den være i vinkel 🙂

 

IWC Schaffhausen Portofino Hand-Wound Eight Days

 

[smartslider3 slider=18]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris: €9.950.-

Find IWC Portofino uret her

 

Fra Portugieser modellerne fortsætter vi med en samling flotte Portofino ure. Første stop er denne smuksak også kaldet Portofino Hand-Wound Eight Days. Det er svært ikke at stor-rose alle urene her i artiklen, men hvert enkelt er vitterligt et lille mesterværk. Designet er smukt og tidløst, urværkets kvalitet fås ikke bedre og materialerne – som for eksempel den anvendte mørkebrune læderrem i alligatorskin – er uovertrufne.

 

IWC Schaffhausen Portofino Hand-Wound Moon Phase

 

[smartslider3 slider=19]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris: €13.200.-

Find IWC Portofino uret her

 

Jeg har en kæmpe forkærlighed for Moon Phase modellerne, som denne Portofino model. Kombinationen af den mørkeblå nuance og de små, elegante detaljer danner et perfekt fundament for en unik detalje ved et ur. Er det ikke bare smukt? Det vil uden tvivl være en unik og smuk tilføjelse til enhver herres garderobe og en tilføjelse, som du vil elske indtil du ikke længere kan komme ud af sengen om morgenen.

 

IWC Schaffhausen Portofino Chronograph

 

[smartslider3 slider=20]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris: €5.600.-

Find IWC Portofino uret her

 

Sidste Portofino model i denne omgang er samtidig artiklens billigste, hvis man da kan tillade sig at betegne i omegnen af 40.000 kroner billigt. På trods af at denne model er i den billige ende af IWC ure, så er der ikke gået på kompromis med hverken designet eller kvaliteten. Du får den tornhøje IWC kvalitet og det ikoniske og tidløse design leverer direkte til dit håndled. Vil du gerne igang med at investere i finere ure, uden at skulle af med udbetalingen til et hus, så er ovenstående nydelige herreur et fremragende sted at starte.

 

IWC Schaffhausen Aquatimer Chronograph

 

[smartslider3 slider=21]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris: €7.700.-

Find IWC Aquatimer uret her

 

Vi skal selvfølgelig også have et IWC Aquatimer ur med i samlingen og jeg har valgt denne flotte model. Det er et mere sporty ur, som navnet også leder tankerne hen i mod. Det stilrene og tidløse design gør dog, at uret kan anvendes i et hav af sammenhænge – også til de velklædte stunder. Jeg er særligt vild med den fede kontrast mellem det rustfrie stål og den sorte urskive. Det giver uret et vanvittigt fedt og maskulint udtryk. Derudover er det også en kæmpe bonus, at uret faktisk er inden for en prisklasse, som de fleste kan spare op til.

 

IWC Schaffhausen Ingenieur Chronograph Edition Rudolf Caracciola

 

[smartslider3 slider=22]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris: €8.050.-

Find IWC Ingenieur uret her

 

Vi bliver i den mere sporty og uformelle afdeling med et super lækkert IWC Ingeniuer herreur. Der spilles på det lækre sølvgrå look, som på elegant vis krydres med den mørkebrune læderrem. Uret er samtidig en smule atypisk for IWC, i det der for eksempel er anvendt nogle lidt mere iøjenfaldende nuancer, som for eksempel den diskrete lyse orange nuance på blandt andet viseren og den lækre knaldrøde farve ved detaljerne i urskiven. Det er dog alt sammen udført i et knivskarpt og stilrent design. Et fantastisk flot og lettere sporty IWC ur.

 

IWC Schaffhausen Pilot’s Le Petit Prince Edition Chronograph

 

[smartslider3 slider=23]

Mærke: IWC Schaffhausen Pris: €6.500.-

Find IWC Pilot uret her

 

Sidste ur i denne omgang er – selvfølgelig, hvis du har læst hele artiklen – et IWC Pilot ur. Den sidste klassiske IWC serie som mangler at blive eksemplificeret her i artiklen. Jeg har valgt denne flotte model, som også går under det mundrette navn Le Petit Prince Editiion Chronograph – sig det hurtigt 10 gange i træk, i dare you 🙂

Uagtet at navnet måske er en anelse langt og omstændigt, så har vi altså at gøre med et fantastisk flot og elegant herreur. IWC’s designere har igen valgt den fantastisk flotte ocean blue nuance som dominerende baggrundsnuance og balanceret det med en smuk sølvgrå rem og skarpe, hvide detaljer i urskiven. Sikke en skønhed, hva’? Og så er det tilmed til at betale sig fra. Mums!

 

Written by Christian Bo Nissen