Der er mange beslutninger, når det kommer til herre ekvipering, der kan være med til at afgøre, om dit look fremstår knivskarpt eller lettere kikset. Det at finde en frakke til jakkesæt, er bestemt en af dem. Hvis du først har fået styr på det lækre jakkesæt, så er den naturlige forlængelse, at der skal være styr på en lækker frakke til jakkesættet.

Den forkerte jakke til jakkesættet kan ødelægge al den energi du har lagt i et ellers perfekt jakkesæt og omvendt kan en lækker jakke til jakkesættet på elegant vis komplimentere dit look.

Det er faktisk ret simpelt, at finde den rette model og farve og når du er nået der til, så skal du naturligvis også supplere med et par lækre læderhandsker og et elegant halstørklæde. Så er dit outfit til de koldere perioder udført til perfektion.

Hurtig guide til frakker til et jakkesæt

Det første spørgsmål vi skal have afklaret er, hvilken type jakke passer til et jakkesæt. Det gælder i øvrigt det samme, når vi taler blazere, så følgende sætninger kunne lige så godt have overskriften hvilken jakke til blazeren. Inden vi kigger nærmere på de specifikke eksempler på lækre frakker til jakkesæt, så skal vi lige have et par basics på plads først.

Pasformen

Som med alt anden ekvipering skal pasformen sidder lige i skabet. Det nytter simpelthen ikke noget, hvis pasformen ikke er, som den skal være. Her vil jeg anvende de samme pointer, som jeg beskrev i min guide til jakkesæt. Det vigtigste her er, at skuldrene sidder som de skal og jakken eller frakken ikke laver et “kryds” henover midten, for så er den for lille og er der for meget løst stof, så er den for stor.

Når du prøver den nye frakke af, så sørg altid for, at du har et jakkesæt på inden under eller en blazer. Du må aldrig prøve en frakke kun iført en skjorte eller en pullover. Det vil ikke give det rigtigt indtryk af pasformen.

Hvilken stil passer til dig

Hvilken type frakke der passer til lige netop dig, er naturligvis op til dine personlige præferencer. Jeg vil derfor anbefale dig, at du forsøger dig lidt frem her. Prøv et par forskellige på, bestil et par forskellige styles hjem (gratis og nem retur) eller prøv dem i en fysisk butik.

Generelt kan man sige, at en single breasted frakke med notch lapel (se førstenævnte guide til jakkesæt for forklaring om notch lapel) er en fremragende frakker, der kan anvendes i alle sammenhænge og til alle jakkesæt. En double breasted frakke med f.eks. peak lapel er derimod en mere formel frakke.

Såfremt du i første omgang er på udkig efter én frakke til jakkesættet, så bør du så afgjort gå efter en mørkere frakke, da denne vil kunne anvendes til alle typer af jakkesæt og i alle sammenhænge. De er desuden glimrende til brug i mere uformelle sammenhænge også.

Herefter kan du udvide garderoben med f.eks. en khaki trench coat, så du har lidt flere strenge at spille på.

Lækre frakker til jakkesæt

Nu har vi kigget på, hvad du bør være opmærksom på, når du skal købe en frakke til jakkesættet, så tiden er selvfølgelig kommet til, at vi kigger lidt på de lækre jakker til jakkesæt, der finder på markedet lige nu.

Lækker mørkeblå frakke til jakkesæt

Lækker mørkeblå frakke til jakkesæt

Mærke: J. Lindeberg Pris: Sat 25% ned til 2250.-

Find den mørkeblå frakke her

Vi starter ud med en helt klassisk og stilrent mørkeblå frakke fra J. Lindeberg, som vil gøre sig fremragende som frakke til jakkesættet. Vi rammer her det klassiske, skandinaviske design uden for mange detaljer – bare ren lækkerhed, god kvalitet og en skarp, skarp pris.

Det her er det sikre valg, når vi snakker om frakke til jakkesæt. Det kan ikke gå galt med denne model og nuance – alternativt kan du vælge den sorte udgave af samme model nedenfor. Den er ligeledes sat 25% ned lige nu.
Såfremt du allerede ejer en frakke i en mørk nuance, så kan du med fordel kigge på den nedenstående udgave af samme model, som er udført i en rigtig flot sand nuance, der vil klæde alle mænd!

Lækker sand frakke til jakkesæt

Lækker sand frakke til jakkesæt

Mærke: J. Lindeberg Pris: 3000.-

Find den elegante beige frakke her

Lækker sort frakke til jakkesæt

Lækker sort frakke til jakkesæt

Mærke: J. Lindeberg Pris: Sat 25% ned til 2250.-

Find den elegante sorte frakke her

Moderne khaki trench coat til jakkesæt

Mærke: Aquascutum Pris: 5899.-

Find den moderne khaki trench coat her

Jeg ved godt, at de konservative fortalere for klassisk herremode vil have noget at indvende i mod, at jeg kalder dette for en trench coat, for den mangler jo det double breasted snit, men det er også derfor, at jeg kalder det for en moderne khaki trench coat. Vi har stadig det klassiske design, som leder tankerne hen imod den militære uniform med f.eks. detaljerne på skuldrene og så har vi bæltet om livet samt stropper ved håndledene. En rigtig flot og klassisk frakke, som du med glæde kan smide på ovenpå jakkesættet – eller i stort set alle andre sammenhænge.

Jeg har taget mig den frihed, at finde den i en flot sort udgave og en klassisk mørkeblå udgave, som I ikke skal snydes for:

Elegant sort trench coat til jakkesæt

Mærke: Aquascutum Pris: 5899.-

Find den stilfulde sorte trench coat her

I modsætning til de to andre trench coats ovenfor pg nedenunder, så er denne udstyret med det klassiske double breasted snit, som lige giver dig et ekstra lag beskyttelse mod kulden. Det er dog vigtigt at pointere, at en trench coat ikke er lavet af uld, men ofte af andre, lettere materialer. Dette gør samtidig, at det ikke er den ideele vinterjakke, hvis temperaturerne når ned omkring frysepunktet. Har du et jakkesæt eller en blazer på inden under, kan du naturligvis klare en god del kulde.

En sort trench coat er endnu en klassisk herre ekvipering, som aldrig vil gå af mode og som du altid – hvis du passer godt på den – vil kunne hive frem af garderoben. Den oser af god stil og grundet den neutrale, sorte nuance, vil du kunne matche den med mere eller mindre alle looks.

Stilfuld navy trench coat til jakkesæt

Mærke: Aquascutum Pris: 5899.-

Find den moderne navy trench coat her

Her har jeg fundet en mørkeblå trench coat, som vil passe glimrende til et jakkesæt men også til stort set alle andre looks. Den er nydelig, den er elegant og den er tidløs. En frakke du vil elske at kunne give på år efter år.

Stilren brun frakke til jakkesæt

Mærke: Morris Heritage Pris: 4999.-
Find den elegante frakke her

I afdelingen for lange frakker har jeg fundet denne elegante sag fra Morris Heritage. Du får her en nydelig mørkebrun frakke, udført i det klassiske, stilrene snit og i høj, høj kvalitet. Hvis du ikke er til de klassiske mørke nuancer sort og mørkeblå – eller måske allerede ejer disse – så kunne en mørkebrun frakke i et lang snit måske være sagen. Den er i øvrigt blevet featuret hele to gange allerede her på siden. Først i min artikel om 7 fede farver til efterårsgarderoben og senere i Ugens Outfit for uge 46.

Lækker navy frakke til jakkesæt med indbygget krave

Mærke: J. Lindeberg Pris: 4199.-

Find den lækre navy frakke her

Her har vi endnu en perle fra J. Lindeberg. Jeg er vild med designet, som udover det klassiske, stilrene snit har fået besøg af en lækker krave/indervest, så kulden kan holdes lidt på afstand. Kraven er samtidig aftagelig, hvilket naturligvis øger tidsrammen for anvendelse. Et fremragende køb som også vil spille glimrende sammen med alle andre outfits. Du har med andre ord en fremragende og alsidig frakke her.

Klassisk sort double breasted frakke

Mærke: Emporio Armani Pris: 5399.-

Find den sorte frakke her

Her har vi en klassisk lang double breasted frakke i sort fra det italienske modehus Emporio Armani. Hvis vi taler om en klassisk og lækker frakke til jakkesæt, så vil de fleste måske per automatik tænke på et design ala ovenstående. Vi har det lange frakkedesign, som på elegant vis er krydret med det double breasted snit og de brede lapeller. Derudover kommer modellen i en helt neutral sort nuance, som sikrer dig, at du kan anvende den i alle sammenhænge. Haps!

Lækker navy frakke til mænd

Mærke: Hackett Pris: 5399.-

Find den nydelige navy frakke her

Til slut har jeg fundet denne nydelige og klassiske navy frakke fra Hackett. Du får her et helt klassisk, stilrent og minimalistisk design i den flotte navy nuance, som vil stå knivskarpt sammen med alle former for ekviperinger, den stilfulde herre vil have i garderoben. Jeg er vild med denne frakke, da den er så simpel og alligevel hamrende elegant. Stående applaus!

Written by Christian Bo Nissen