Dette indlæg indeholder affiliate linkd

I det tøjsegment som jeg primært handler i og som denne blog handler om, er der nogle designermærker som udmærker sig særligt i specifikke kategorier. De har bare ramt plet, når det kommer til design, kvalitet og pasform i den specifikke kategori. Det kunne for eksempel være Sebago’s sejlersko eller Tiger of Sweden’s jakkesæt. Hvis vi i stedet vender blikket mod skjorter til mænd i høj kvalitet, fremragende pasform og knivskarpt design, jamen så er det unægteligt svært at komme uden om Eton. Eton skjorter er ganske enkelt i en klasse for sig selv. Netop derfor fortjener Eton naturligvis en dedikeret artikel kun til deres lækre skjorter – og lidt accessories.

Som altid vil jeg selvfølgelig give mine bud på lækre Eton skjorter til mænd, men jeg vil samtidig give et indblik i denne fabelagtige skjortemager og hvorfor lige netop en lækker Eton skjorter eller ti er noget der vil klæde enhver moderne mand.

Inden du læser videre (eller efter artiklen her), så kan du med fordel læse min guide til den perfekte skjorte til mænd. Så er du – sammen med denne artikel – klædt 100% på til dit næste skjortekøb.

Historien om Eton skjorter

Eton startede i 1928 i Sverige, hvor grundlæggerne af det vi i dag kender som Eton, David og Annie Petterson, startede Syfabrikken Special. Op til dette havde Annie syet kjoler til naboer og familie i parrets køkken. Det gik godt. David havde på daværende tidspunkt et savværk, men da den store depression indtraf, blev han tvunget til at lukke den. Det resulterede i, at han i stedet kastede sine kræfter ind i sin kones foretagende og hermed blev Syfabrikken Special dannet. Fokus blev skiftet fra kjoler til skjorter til mænd, hvilket viste sig at være et rigtig klogt træk.

Biksen vokser og da sønnerne Rune og Arne rejser jorden rundt i deres søgen efter nye, lækre materialer til de ditto lækre skjorter, kommer de forbi den lille by Eton i England. De får en omgang stof med hjem og kort tid efter – i 1948 – ser den første Eton skjorte dagens lys.

Eton skjorten bliver en kæmpe succes og faktisk så succesfuld, at de skifter navn til Eton i 1950. I de efterfølgende år bygger de en nye og topmoderne fabrik samt udvider deres forretning udover de svenske grænser. De fortsætter med at innovere både deres produkter og deres produktionslinje og i 1992 introducerer Eton verdens første rynkefri skjorte, Eton Etastar i 100% bomuld. Den blev – naturligvis – en kæmpe succes og har hjulpet Eton til at blive en af de mest efterspurgte skjorter til mænd verden over.

Hvorfor du skal vælge en lækker Eton skjorte

Udsøgt kvalitet, tidløst design og superb pasform

Eton skjorter har, som beskrevet i foregående afsnit, altid leveret skjorter til mænd i høj kvalitet, udsøgt design og superb pasform. Den svenske skjortermager gør nemlig en dyd ud af at huske hvad der har gjort dem til et verdensomspændende skjortermærke. De har fra virksomhedens spæde start i 1928 altid haft fokus på den høje kvalitet, det lækre design og den gode pasform. Samtidig fortsætter de med at innovere på deres produkter og deres produktionslinje. Det sikrer, at deres skjorter altid leverer op til deres egne høje krav til produkterne.

Et bredt sortiment af bæredygtige Eton skjorter

Nu skulle man måske tro, at de så kun holder sig til de helt stilrene og sikre skjorter som for eksempel den hvide og den lyseblå skjorte. Men hvis du tager et kig på sortimentet, som jeg har valgt ud senere i artiklen, vil du se, at deres udvalg spænder bredt.

Hvis du har læst hele artiklen ind til nu, så vil du også vide, at Eton skjorter er udført i udsøgt kvalitet og superb håndværk, hvilket naturligvis betyder, at de i sig selv er bæredygtige. De holder ganske enkelt meget, meget længere end andre skjorter.

Sådan plejer du din Eton skjorte

Følgende er frit oversat fra Eton’s egen hjemmeside:

  • Følg altid vaskeinstruktionerne for hver enkelt skjorte
  • Knap skjorten op, flip kraven op og vend skjorten på vrangen
  • Lad være med at overfylde din vaskemaskine
  • Sæt vasken til lave omdrejninger
  • Når vasken er værdig, så skal du hænge skjorten på en bøjle, strække ærmerne, kraven og fronten blødt.
  • Stryg gerne skjorten på lav varme.

Lækre Eton skjorter til mænd

Hvis du ikke allerede er klar over det, så ligger Eton skjorter en anelse højere prismæssigt end diverse andre mainstream kvalitetsmærker. Jeg kan dog garantere dig, at de er alle pengene værd. Du kan dog være heldig, at nogle af Eton skjorterne her i artiklen kommer på udsalg. Hvis du finder en Eton skjorte på udsalg, så er det bare om at slå til. De hjemmesider som jeg henviser til her, vil af og til have Eton skjorter på tilbud, så det kan være en fordel, at holde øje løbende. Der er dog slet ingen skam i at købe Eton skjorter til normal pris – de er som sagt alle pengene værd og lige som med mange højkvalitetsmærker, så kommer de sjældent på udsalg.

Anywho, lad os kigge på en god stak fede Eton skjorter til mænd:

Lækker hvid Eton skjorte

lækker hvid eton skjorte

Mærke: Eton Pris: 999.-

Find den lækre hvide Eton skjorte her

Vi starter naturligvis ud med en klassisk hvid Eton skjorte. Og dog, for den her hvide Eton skjorte skiller sig ud fra diverse andre hvide skjorter. Eton har nemlig valgt at krydre det stilrene, hvide look med et par små, lækre detaljer ved de blå, sorte og rødfarvede knapper. Et moderne bud på en klassisk hvid skjorte til mænd.

Klassisk hvid Eton skjorte

klassisk hvid eton skjorte

Mærke: Eton Pris: 999.-

Find den klassiske hvide Eton skjorte her

Vi kan naturligvis ikke have gang i en artikel om Eton skjorter, uden at have en klassisk lækker hvid Eton skjorte med også. Den kommer lige her. Klassisk stilrent design, høj kvalitet og så er det naturligvis en slim fit Eton skjorte – præcis som vi kan lide dem. Hvem vil ikke gerne have en (eller flere) hvid slim fit Eton skjorte hængende i garderoben? Jeg takker i hvert fald pænt ja tak!

Lækker lyseblå Eton skjorte

lækker lyseblå eton skjorte

Mærke: Eton Pris: 1199.-

Find den lækre lyseblå Eton skjorte her

Vi starter som sagt ud med klassikerne og derfor kan vi selvfølgelig heller ikke komme uden om en lækker lyseblå Eton skjorte. Du kan ALTID bruge en lyseblå skjorte. Den går fremragende til mere eller mindre alle andre ekviperinger, hvilket naturligvis er med til at gøre den til den klassiker, den er i dag. Her har du et pragteksemplar på en lækker lyseblå skjorte, hvor design, kvalitet og pasform går op i en højere enhed. Det fede ved den lyseblå skjorte er, at du altid kan bruge en ekstra i garderoben. Her har du et stensikkert bud på din næste lyseblå Eton skjorte.

Flot ternet lyseblå Eton skjorte

lækker ternet lyseblå eton skjorte

Mærke: Eton Pris: 1099.-

Find den lækre ternede lyseblå Eton skjorte her

Ovenstående vidunder af en lyseblå Eton skjorte er en af mine klare favoritter. Jeg er generelt vild med de lyseblå skjorter (hvem er ikke det?) og for mig må det standard lyseblå look gerne få selskab af et par alternative varianter i ny og næ. Det er lige her, at ovenstående flotte model kommer ind i billedet. Jeg synes, at Eton’s designer har ramt fuldstændig plet her med den lyseblå nuance og det lækre, diskrete ternede mønster. Jeg elsker simpelthen den friske lyseblå nuance. Fremragende Eton skjorte, intet mindre!

Elegant blå Eton skjorte

lækker blå eton skjorte

Mærke: Eton Pris: 1199.-

Find den elegante blå Eton skjorte her

Hvis vi bevæger os en lille tand væk fra de helt klassiske nuancer, så kunne ovenstående elegante blå Eton skjorte være et fremragende bud på din næste skjorte. Jeg er personligt helt vild med den blå nuance, som Eton’s designer har ramt her og det diskrete mønster sikrer skjorten et elegant og unikt udtryk.

Nydelig brun Eton skjorte

brun eton skjorte

Mærke: Eton Pris: Sat 50% ned til 549,50.-

Find den brun Eton skjorte her

Vi napper lige samme design som den foregående model bare i en nydelig brun nuance i stedet. Jeg er præcis lige så vild med denne brune nuance som den foregående blå. Begge skjorter prydes af det lækre, elegante mønster og er selvfølgelig udført i Eton’s altid udsøgte kvalitet. Du går ikke galt i byen med disse to skjorter og de er fremragende bud på lækre skjorter til garderoben, når du bevæger dig lidt væk fra de klassiske nuancer.

Forførende lilla Eton skjorte

lækker lilla eton skjorte

Mærke: Eton Pris: Sat 50% ned til 549,50.-

Find den lilla Eton skjorte her

Signature Twill er navnet på deres skjorteserie som ovenstående lækre lilla skjorte tilhører – i øvrigt samme serie som de to foregående. Her har Eton altså ramt helt rigtigt. Det er ikke for sjov, at skjorten her er nævnt i både min guide til den perfekte skjorte til mænd og min artikel om 18 lækre businessskjorter til mænd. Det er ganske enkelt en fantastisk flot skjorte og den lilla nuance er simpelthen bare genial. Prøv den for eksempel sammen med et lillegråt eller mørkegråt jakkesæt – det tager kegler! Fik jeg i øvrigt nævnt, at den er på sat ned lige nu? Så skynd dig, at få en Eton skjorte på tilbud. Det sker ikke så ofte!

Stilren sort Eton skjorte

sort eton skjorte

Mærke: Eton Pris: 999.-

Find den sorte Eton skjorte her

I den klassiske afdeling for Eton herreskjorter skal vi også have en sort Eton skjorte med. Den kommer her og der er jo ikke mange dikkedarer eller mystiske detaljer over sådan en – og det skal der heller ikke være! Det er netop styrken ved en sort skjorte. Den holder det simpelt og den sorte nuance sikrer, at skjorten udstråler maskulinitet, hvor det stilrene design sikrer elegancen. Et perfekt makkerskab.

Frisk orange Eton skjorte

orange eton skjorte

Mærke: Eton Pris: 1299.-

Find den orange Eton skjorte her

I den mere friske boldgade har vi her en nydelig orange Eton skjorte til den stilsikre mand. Den lækre orange nuance passer i særdeleshed glimrende til de solrige og varme dage – altså, de få der forefindes i Danmark. Den vil samtidig fungere glimrende til en pæn skjorte til din sommerferie (eller vinterferie unde varmere himmelstrøg).

Elegant bordeaux Eton skjorte

bordeaux eton skjorte

Mærke: Eton Pris: Sat 50% ned til 699,50.-

Find den bordeaux Eton skjorte her

Vi er godt igang med de mere friske farver, som blev skudt godt igang med den førnævnte orange skjorte. Her har vi endnu en skjorte i en mere iøjenfaldende nuance, nemlig den lilla Eton skjorte. Lige som med den orange, så kræver den lilla, at du har et vidst niveau tan. De kraftige nuancer duer bare ikke sammen med en klassisk bleg danskerhud. Er du til gengæld en af de irriterende typer, som dribler rundt med en flot tan året rundt, så er de her nuancer fremragende måder, at få dit outfit til at skille sig lidt ud. De kan naturligvis også bruges om sommeren, hvis du trods alt peaker her tan-wise.

Smuk navy Eton skjorte med hvide prikker

navy eton skjorte med hvide prikker

Mærke: Eton Pris: 1399.-

Find den navy Eton skjorte med hvide prikker her

Hvis du ligesom mig godt kan lide at mixe det op med et par skjorter med mønster i ny og næ, som kommer her et hamrende stærkt bud på din næste Eton skjorte. Jeg elsker det elegante mix mellem den perfekte navy nuance og de hvide prikker. Det giver et stilrent look, som samtidig skiller sig diskret ud fra de ensfarvede skjorter. Dette fungerer i øvrigt også på andre ekviperinger – som for eksempel butterflies og slips. Nap dig en navy Eton skjorte med hvide prikker, hvis du vil have en skjorte, som du kommer til at elske år efter år efter år.

Lyseblå stribet Eton skjorte

lyseblå stribet eton skjorte

Mærke: Eton Pris: Sat 35% ned til 649,35.-

Find den hvidstribede Eton skjorte her

For de fleste af os, så vil vores Eton skjorter blive anvendt sammen med et jakkesæt eller på arbejdet. En klassisk skjorte til arbejdet er den lyseblå skjorte med hvide striber og her har vi Eton’s premium bud på sådan en skjorte. Den er nydelig, den er elegant og du går aldrig galt med sådan en skjorte. Den er i øvrigt sat ned lige nu – så du kan få dig en Eton skjorte på udsalg, lækkert!

Ternet skjorte fra Eton

fed ternet eton skjorte

Mærke: Eton Pris: 1199.-

Find den ternede Eton skjorte her

Vi har bevæget os væk fra de ensfarvede Eton skjorter og kigger nu på ternede Eton skjorter. Det er altid en god idé, at have en alsidig garderobe, hvor du har lige af hvert at vælge i mellem. En ternet skjorte eller flere er en glimrende måde, at få tilføjet lidt adspredelse til din garderobe. Her har du et lækkert bud på en ternet skjorte fra Eton, som kan bruges i et væld af sammensætninger.

Mørkeblå ternet Eton skjorte

blå ternet eton skjorte

Mærke: Eton Pris: Sat 45% ned til 714,45.-

Find den mørkblå ternede Eton skjorte her

Det skal ikke være nogen hemmelig, at jeg er en kæmpe sucker for alle nuancer af blå. Derfor er jeg naturligvis begejstret for denne flotte ternede mørkeblå Eton skjorte. Det hele bliver meget bedre, når man ser, at den er sat ned lige nu. Vi elsker alle sammen Eton skjorter på udsalg!

Sort- og hvidternet Eton skjorte

sort- og hvidternet eton skjorte

Mærke: Eton Pris: Sat 30% ned til 839,30.-

Find den sort- og hvidternede Eton skjorte her

Ovenstående skjorte er lige som førnævnte også på udsalg. Den er samtidig udført i et klassisk sort og hvidtternet design, som sikrer den en klassificering som en klassisk Eton skjorte. Det sort- og hvidternede design er ganske enkelt og stilrent, hvilket sikrer dig, at du kan anvende den år efter år. Det er et køb, du bestemt ikke vil fortryde!

Flot mørkeblå Eton skjorte med mønster

blå eton skjorte med mønster

Mærke: Eton Pris: Sat 30% ned til 909,30.-

Find den mørkeblå Eton skjorte her

Tidligere i artiklen præsenterede jeg en nydelige mørkeblå Eton skjorte med hvide prikker og hvis det hvidprikkede mønster er en anelse for iøjenfaldende for din smag, så kommer her et fremragende alternativ – eller supplement. Ligesom med den lyseblå model fra tidligt i artiklen, så er denne mørkeblå Eton skjorte med mønster en smuk perle. Jeg elsker den mørkeblå nuance, som Eton har valgt her og det diskrete mønster i designet giver skjorten sit personlige udtryk. Jeg er vild med denne skjorte og jeg er ligeledes vild med, at den er på udsalg lige nu. Haps!

Nydelig Eton skjorte med blomstermønster

eton skjorte med blomstermønster

Mærke: Eton Pris: 1399.-

Find den lyse Eton skjorte med blomster her

Hvis du troede, at Eton kun leverer skjorter til jakkesæt og arbejdet, så tager du fejl. Det er ovenstående fantastisk lækre skjorte med blomsterprint et fremragende eksempel på. Jeg er normalt meget tilbageholdende, når vi snakker om skjorter med blomstermønster. Det bliver ganske enkelt lynhurtigt alt for taggy for mig. Her har Eton dog ramt fuldstændig plet! Det anvendte mønster skriger af sommer og lækkerhed, uden at det bliver for meget og for outreret.

Fræk turkis Eton skjorte med diskret mønster

turkis Eton skjorte

Mærke: Eton Pris: 1299.-

Find den turkis Eton skjorte her

Nu hvor vi er i den sommerlige boldgade, så skal I naturligvis også have denne perle af en turkis Eton skjorte, som om nogen skriger af sommer, sol og strand. Jeg er elsker den turkis nuance, som Eton’s designere har ramt her, som ikke bliver for skinger og skrigende. Den er ramt til perfektion, hvilket gør, at den er perfekt som sommerskjorte.

Elegant hvid Eton skjorte med mønster

hvid eton skjorte med mønster

Mærke: Eton Pris: 1299.-

Find den hvide Eton skjorte med mønster her

Vi vender lige tilbage til de mere klassiske og elegante skjorte igen. Det gør vi med denne elegante hvide skjorte med mønster fra Eton. Hvis du allerede er fuldt ud loaded, når vi snakker om basisskjorterne som den lyseblå og den hvide, så er det på tide, at du får udvidet garderoben en smule. Første stop kunne meget vel være denne elegante skjorte her. Det diskrete mønster sikrer skjorten dens unikke look og giver dig dermed et par ekstra strenge at spille på, når du nu skal sammensætte dit næste look til arbejdet eller i sammenspil med et jakkesæt – den her skjorte går nemlig til begge dele.

Hvid Eton skjorte med friske prikker

hvid eton skjorte med prikker

Mærke: Eton Pris: 1299.-

Find den hvide Eton skjorte med prikker her

Må din hvide skjorte med mønster godt have en anelse med spræl over sig end førnævnte skjorte, så kommer der her et knivskarpt bud. Det skønne ved Eton’s skjorter er, at de altid holder sig inden for den stilrene elegance, også selvom nogle af deres designs har lidt mere spræl over sig end andre. Det er denne nydelige hvide Eton skjorte med rødtprikket mønster et perfekt eksempel på. Det rødprikkede mønster gør, at denne skjorte skiller sig ud fra mængden, dog uden at det stikker af rent stilmæssigt. Smukt løst, Eton, smukt!

Klassisk hvid Eton button-down skjorte

lækker hvid button-down skjorte fra eton

Mærke: Eton Pris: Sat 45% ned til 604,45.-

Find den hvide button-down skjorte fra Eton her

Som beskrevet i min guide til den perfekte skjorte til mænd, så anses en button-down skjorte som en anelse mere uformel i forhold til de foregående skjorter i denne artikel. Jeg bruger personligt stadig button-down skjorten på arbejde og elsker samtlige af mine button-down skjorter. Jeg har naturligvis en hvid button-down skjorte i min garderobe og den blive brugt flittigt. Her har vi en klassisk hvid button-down skjorte fra Eton, hvor de brune knapper tilføjer et ekstra pift af uformelt til skjortens udtryk. Du vil aldrig fortryde, at have en eller flere hvide button-down skjorter i garderoben. De er ganske enkelt fantastiske!

Nydelig blå button-down skjorte fra Eton

mørkeblå button-down eton skjorte

Mærke: Eton Pris: Sat 45% ned til 604,45.-

Find den mørkeblå button-down skjorte fra Eton her

Som så mange gange før, så kan vi ikke have en type skjorte i hvid, uden også at præsentere en blå udgave af den. Her kommer en fremragende mørkeblå button-down skjorte fra Eton. Den er virkelig flot, hva? Jeg elsker som sagt button-down skjorten og den navy nuance, som Eton’s designer har ramt her, er ganske enkelt en fryd for øjet! En perfekt kombination og så gør det bestem ikke noget, at denne Eton skjorte er på udsalg lige nu. Bedre bliver det vidst ikke.

Denim skjorte fra Eton

lækker denim skjorte fra Eton

Mærke: Eton Pris: Sat 50% ned til 599,50.-

Find denim skjorten fra Eton her

Sidste Eton skjorte i denne omgang er samtidig også den mest uformelle skjorte i artiklen. Dem skal vi nemlig også gerne have en flot udvalg af i garderoben. Vi har at gøre med en lækker denim Eton skjorte, som vi vidst hurtigt kan blive enige om, vil klæde enhver velklædt herre. Du kan med fordel smøge ærmerne op og så har du en perfekt sommerskjorte til mænd. Ubesværet elegance når det er absolut bedst.

Written by Christian Bo Nissen