I sidste uge fik I min komplette guide til den perfekte skjorte til mænd. I denne uge kaster jeg så min kærlighed over lækre business skjorter til mænd, som du med fordel kan investere i til garderoben. Uanset hvordan dresscoden er på dit arbejde, vil du aldrig gå galt i byen med et par fine skjorter. En skjorte til arbejdet kan variere i udtrykket fra den formelle til den mere uformelle skjorte. Der findes få arbejdespladser i det nuværende Danmark, hvor det er et absolut must, at have jakkesæt på og omvendt findes der få arbejdspladser, hvor en pæn skjorte ikke vil være velanset som en del af dit outfit.

Jeg anvender primært to typer af skjorter i mine arbejdslook. Den første type skjorte – med forward-spread krave – befinder sig i den mere formelle del af spektret og kendetegnes ved spidse flipper. Den passer glimrende sammen med et par chinos og du kan med fordel smide en blazer for et fremragende business look. Samtidig fungerer den glimrende til jakkesæt, så med en god stak af denne pæne skjorte i garderoben, er du super godt dækket ind til et hav af kombinationer og dermed lejligheder.

Den anden type skjorte – med button-down krave – befinder sig i den mere uformelle del af spektret og kendetegnes ved at spidserne er knappet fast til skjorten. Button-down skjorten passer ligeledes glimrende sammen med et par chinos eller mørke jeans og kan ligeledes med fordel krydres med en nydelig blazer. Udover dette er button-down skjorten den ideelle sommerskjorte og erstatning for den kortærmede skjorte. Du smøger simpelthen bare ærmerne op til albuen og vupti! Så har du den perfekte sommerskjorte.
Dette er mine to foretrukne skjorte til arbejdet og jeg vil her give dig mine bud på lækre skjorter til arbejdet, som du med fordel kan investere i. Et par af skjorterne her i artiklen adskiller sig en smule ved at have spread kraver omend ikke med en voldsom spredning mellem spidserne.

Om du anvender en af disse skjorter sammen med en nydelig blazer, et lækkert mørkeblå jakkesæt eller bare sammen med et par fede chinos, så virker disse skjorter hver gang:

Læs også: Ti simple regler for god stil

Lækre business skjorter til mænd

Elegant hvid skjorte til mænd

lækker hvid businessskjorte

Mærke: Eton Pris: 1199.-

Find den lækre hvide forward-point skjorte her

Vi starter med en af de absolut mest uundværlige businessskjorter til mænd. Det er naturligvis den crispy hvide skjorte, der mere eller mindre kan anvendes til alt. Du bør som minimum have én lækker hvid skjorte i garderoben og meget gerne flere.

Lækker lyseblå skjorte til mænd

lækker lyseblå businessskjorte

Mærke: Eton Pris: 1199.-

Find den lækre lyseblå forward-point skjorte her

På lige fod med den hvide skjorte har vi den lyseblå businessskjorte til mænd. Den udmærker sig på samme måde som den hvide pendant, nemlig ved at være hamrende alsidig. Det er ikke for sjov, at mere eller mindre alle stilbeviste mænd har mindst én lyseblå skjorte i garderoben. Den er ganske enkelt et must-have! Når du nu alligevel skal ud og investere i sådan en lækker sag, så kan du lige så godt købe den i ordentlig kvalitet som denne fra Eton.

Læs også: Få min stilguide – Gratis!

Klassisk mørkeblå businessskjorte

lækker mørkeblå skjorte

Mærke: Tommy Hilfiger Tailored Pris: 800.-

Find den lækre mørkeblå businessskjorte her

Her har vi endnu en klassiker i den mørkeblå businessskjorte fra Tommy Hilfiger Tailored. Den er muligvis ikke helt så tvingende nødvendig, at have i garderoben som den hvide og den lyseblå businessskjorte, men det er dæleme tæt på. Du vil med garanti elske at have den med i din ugentlige rotation af skjorter til arbejdet. Det skader selvfølgelig heller ikke, at den er dejlig alsidig og dermed passer til næste alt.

Lækker grå businessskjorte til mænd

lækker grå business skjorte

Mærke: Oscar Jacobson Pris: Sat 45% ned til 549,45.-

Find den lækre grå businessskjorte her

Et af trickene til en lækker, alsidig garderobe til arbejdet er at have en bredt udvalg af lækre skjorter. Du starter med de helt basale og must-have skjorte som den hvide og den lyseblå skjorte. Derefter udvider du stille og roligt sortimentet med et bredt udvalg af flotte skjorter i høj kvalitet. Det kunne f.eks. med fordel være denne fremragende grå skjorte i meleret look fra Oscar Jacobson. En fremragende skjorte du vil elske i mange år!

Flot lyselilla skjorte til mænd

lækker lilla skjorte

Mærke: Stenströms Pris: 1699.-

Find den lækre lilla forward-point skjorte her

Det er måske ikke alle, der synes om pink eller lyserød på mænd og det er da helt fair. Samtidig er det måske ikke alle, der er mand nok til at bære en lyserød skjorte. Jeg kan da hurtigt afsløre, at jeg har og har haft flere lyserøde skjorter igennem min tid og jeg har været hamrende glade for samtlige af dem! De giver dit look et fantastisk pift og udstråler – i mine øjne – selvsikkerhed og at du har styr på din stil. En pink/lyserød/laksefarvet eller lilla skjorte gør det helt fantastisk sammen med de grå nuancer. For ikke at skræmme jer helt væk, har jeg valgt en lyselilla udgave her fra Stenströms. En virkelig, virkelig flot og lækker skjorte. Tør du?

Den klassiske gingham skjorte til mænd

lækker gingham skjorte

Mærke: Eton Pris: 1199.-

Find den klassiske hvide og blå ginghamskjorte her

Nogle vil argumentere for, at den klassiske hvide- og blåternede ginghamskjorte til mænd er et must-have på lige fod med de enkle hvide og lysblå skjorter. Så langt vil jeg dog ikke gå. Jeg vil dog sige, at den absolut er anbefalelsesværdig og vil være en positiv tilføjelse til enhver stilfuld herres garderobe. Den fungerer glimrende alene, men kan med fordel krydres med en nydelig sort blazer.

Flot ternet hvid businessskjorte

lækker ternet hvid business skjorte

Mærke: Eton Pris: 1299.-

Find den lækre hvidternede skjorte her

Det er aldrig en dum idé, at have garderoben fyldt op med skjorter, som ikke bare er ensfarvede og uden mønster. Det giver en dejlig alsidighed til din garderobe og viser samtidig, at du mestrer den klassiske, stilrene elegance! Snup f.eks. denne flotte hvide skjorte med diskrete, lyseblå tern. Smid den på sammen med et par sorte chinos og du er rigtig godt kørende!

Knivskarp lyseblå ternet skjorte

flot lyseblå ternet skjorte

Mærke: Eton Pris: 1199.-

Find den lækre ternede lyseblå businessskjorte her

Hvis du synes, at gingham mønsteret er lidt for meget eller bare ikke lige dig, så får du her et glimrende alternativ fra Eton. En smuk kombination af den grundlæggende lyseblå nuance krydret med mønsteret i en mere kraftig blå nuance. Den er da lækker, hva – og så er den så tæt på et must-have til arbejdsgarderoben, som du kan komme.

Klassisk hvid- og blå ternet skjorte til arbejdet

hvid- og blå ternet skjorte til arbejdet

Mærke: Eton Pris: 1199.-

Find den lækre hvid- og blåternede arbejdsskjorte her

Vi snupper sørme lige en ternet businessskjorte mere – denne gang i et gingham design. Den kommer her fra den klassiske skjorteproducent Eton og er et nydeligt hvid- og blåternet eksemplar. Eton er en legendarisk skjorteproducent som er kendt for fremragende kvalitet og pasform. De koster givetvis lidt mere end de gængse skjorter, men de kan til gengæld holde i en evighed, er hamrende elegante og sidder perfekt. De er det hele værd, tro mig!

Elegant stribet skjorte til mænd

lækker stribet skjorte til mænd

Mærke: Tommy Hilfiger Tailored Pris: 700.-

Find den lækre hvide stribede businessskjorte her

Vi skal naturligvis også have en lækker stribet skjorte til arbejdet med på listen. Striber slanker som bekendt, så derfor er det aldrig en dårlig idé, at have en stribet skjorte hængende i garderoben. Dette eksempel fra Tommy Hilfiger Tailored rammer den rigtige afstand mellem striberne og gør samtidig brug af en smuk og diskret mørkeblå nuance ved striberne. Super flot, super elegant og super lækker stribet skjorte til mænd.

Nydelig lyseblå prikket skjorte til mænd

lækker lyseblå prikket skjorte

Mærke: Stenströms Pris: 1199.-

Find den lækre lyseblå skjorte her

Det er en særdeles god idé, at have en alsidig garderobe. Dette inkluderer basisdele som f.eks. den hvide og den lyseblå skjorte, men i særdeleshed også skjorter, der skiller sig en smule ud. Det gør denne fremragende lyseblå og prikkede businessskjorte fra Stenströms. Det prikkede mønster er fantastisk flot og samtidig tilpas diskret. Perfekt som skjorte til arbejdet!

Elegant mørkeblå og prikket businessskjorte

lækker mørkeblå prikket skjorte

Mærke: Eton Pris: 1399.-

Find den lækre prikkede mørkeblå skjorte her

Som nævnt i indledningen spænder skjorterne i denne artikel fra de formelle og over i de mere uformelle skjorter. Denne nydelige prikkede mørkeblå skjorte fra Eton hører så afgjort til i den mere uformelle afdeling. Dens anvendelighed kommer lidt an på arbejdspladsen, men den vil være fremragende på de fleste arbejdspladser – omend ikke andet en perfekt skjorte til casual friday.

Lækker prikket blå skjorte

lækker prikket blå skjorte

Mærke: XO Shirtmaker by Sand Copenhagen Pris: 999.-

Find den lækre prikkede model her

I samme uformelle kategori som førnævnte prikkede skjorte har vi denne fremragende blå og lyseblå prikkede skjorte fra XO Shirtmaker. Nydeligt design hvor det prikkede mønster er fremtrædende men uden af være for meget eller for vildt. Samtidig er cuttet ved både kraven og selve kroppen knivskarp og nærmest perfekt! Fantastisk skjorte hvis du spørger mig.

Lækker hvid button-down skjorte til mænd

Lækker hvid button-down skjorte

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 799.-

Find den lækre hvide button-down skjorte her

Ligesom sin hvide forward-point pendant er den hvide button-down skjorte en klassiker og et must-have for enhver velklædt herre. Den fungerer fremragende sammen med et par chinos, i sammenspil med en lækker blazer eller bare som sommerskjorte med opsmøgede ærmer. Hvis du alligevel vil investere i en lækker hvid button-down skjorte, så køb da klassikeren over dem alle fra Polo Ralph Lauren.

Lækker lyseblå button-down skjorte til mænd

lyseblaa polo ralph lauren button down skjorte

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 899.-

Find den lækre lyseblå button-down skjorte her

På samme måde som den hvide button-down skjorte er den lyseblå button-down skjorte fra Polo Ralph Lauren en klassiker og en fantastisk businessskjorte at have i garderoben. Når den så samtidig gør sig fremragende som en mere casual skjorte og ligeledes som sommerskjorte, så bør du kraftigt overveje, om den ikke skal være en del af din garderobe.

Super flot mørkeblå button-down skjorte

Lækker mørkeblå button down skjorte

Mærke: Libertine-Libertine Pris: 699.-

Find den lækre mørkeblå button-down skjorte her

Der gælder de samme spilleregler for button-down skjorten som med forward-point skjorterne, hvor den hvide og den lyseblå skjorte er et absolut must-have og den mørkeblå måske ikke er et decideret must-have, men så afgjort er en fremragende skjorte, at have i garderoben. Her får du en absolut top-klasse mørkeblå button-down skjorte fra Libertine-Libertine, som du ganske enkelt vil elske at kunne hive frem og smide på, når du ønsker det. Føj, den er lækker!

Fantastisk blå ternet button-down skjorte

lækker blå ternet button-down skjorte

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 999.-

Find den lækre blå ternede button-down skjorte her

Som med forward-point skjorterne i starten af artiklen er det en rigtig god idé, at have et alsidigt udvalg af button-down skjorter i garderoben. Det giver dig ganske enkelt en masse muligheder, når du skal sammensætte dit outfit til arbejdet. De ternede button-down skjorter fungerer fremragende til arbejdet og denne blå-ternede button-down skjorte fra Polo Ralph Lauren vil du elske, at have som en del af dit skjortesortiment. Absolut fremragende design og farvevalg!

Written by Christian Bo Nissen