Indlægget er lavet i samarbejde med Authentic.dk

 

Lige inden jeg røg på barsel, dumpede en lille, lækker pakke ind ad brevsprækken. Inden i gemte der sig et fantastisk lækkert minimalistisk armbånds ur fra det nye danske designermærke Tycho Brahe sendt fra Authentic.dk. Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med Authentic, så kan jeg da lige hurtigt fortælle dig, at siden har et bredt udvalg af herreure til den moderne mand. Hvis du lader blikket vandre ned over deres udvalg, så vil du lynhurtigt opdage to ting:

  1. Deres udvalg af præget af en tydelig forkærlighed til det minimalistiske, tidløse og elegante design.
  2. Deres udvalg af herreure alle falder inden for en ganske overkommelig prisklasse, så alle kan være med.

Du kan se et lille udpluk af mine favoritter fra webshoppen senere i artiklen. Men det skal nu ikke handle om Authentic i denne omgang, det skal handle om det smækre herreur fra Tycho Brahe, som jeg nu render rundt med ganske ofte. Inden vi kaster os frådende over herlighederne, så skal vi da lige have en introduktion af Tycho Brahe og finde ud af, hvorfor lige netop dette urmærke er særligt interessant.

 

Tycho Brahe – Dansk kvalitet og stilrent design

tycho brahe herreure

 

Tycho Brahe watches er som tidligere nævnt et nyere dansk urmærke, som har nøje udvalgt navnet som en hyldest til den danske pioneer inden for astronomi Tycho Brahe. Kasper og Jens, grundlæggerne af urmærket, er nemlig store beundrere af Tycho Brahes lunefulde væsen og hans evne til at balancere et succesfuldt liv og samtidig forstå at nyde det. Det forsøger d’herrer at viderebringe i deres ure gennem lækre designede ure, som designes igennem deres samarbejde med den danske designer Asbjørn Mejlvang.

Nu er det jo typisk sådan, at udsøgt design følges hånd i hånd med skyhøje priser, men det er bestemt ikke tilfældet her. Du får dansk design og kvalitet til en yderst overkommelig og rimelig skilling. Det kan du se med egne øjne længere nede i artiklen.

Tycho Brahe watches har valgt at fokusere på kvalitet frem for kvantitet og produceret én kollektion af i alt 8 knivskarpe ure. De kan i øvrigt anvendes både som herreure og som dameure. Deres første kollektion hedder Nova Stella, som på godt dansk kan oversættes til “Den nye stjerne på himlen” og det er jo ganske passende på det nye danske urmærke. Jeg er overbevidst om, at vi kommer til at se meget mere og mange flere lækre kollektioner fra Tycho Brahe watches.

Men lad os kigge lidt på det herreur, som jeg fik ind ad brevsprækken.

 

Elegant Tycho Brahe ur med mesh-rem

tycho brahe watches herreur

 

herreur med mesh rem

 

Uret kom i en fornem hvid æske, med en tilhørende omsvøbende hvid boks. At åbne op for herligheden og se det elegante ur ligge og tigge om at komme på mit håndled, er lidt samme følelse, som når man åbner op for sin nye iPhone eller Macbook. Fornemt!

Når der er tænkt over selv indpakningen, er vi altid kommet rigtigt godt igang!

Jeg har længe været på udkig efter en elegant herreur i minimalistisk design med en hvid urskive og den særprægede mesh-rem, som bare giver uret et helt unikt og fedt look! Nova Stella kollektionen fra Tycho Brahe leverer på alle punkter, hvis jeg selv skal sige det det. Det er særligt det minimalistiske design, som jeg faldt for, som eftersigende skulle have lånt kraftig inspiration fra de klassiske armbåndsure fra 1950’erne. Det er endnu en grund til, at jeg er vild med den klassiske elegance; den holder bare forevigt, så det her ur kan jeg med en lille snert af lykke smide på håndleddet i mange, mange år frem.

Jeg har lige taget et par skud mere, som I da ikke skal snydes for:

 

tycho brahe herreur med hvid urskive

 

tycho brahe herreur med mesh-rem

 

tycho brahe herreur

 

Det er da pænt, hva? Det kan også blive dit for bare sølle 1695.-. Du finder uret her.

Jeg har som sagt også været forbi Authentic’s udvalg af armbåndsure og fundet flere lækre herreure, som vil klæde enhver velklædt herre, dem får du lige et par udvalgte modeller af:

 

 

Elegant herreur med sort urskive

Lækkert sort Tycho Brahe herreur

Mærke: Tycho Brahe Pris: 1.565.-

Find det elegante Tycho Brahe ur her

 

Vi skal da lige snuppe et Tycho Brahe ur mere, nu hvor vi er så godt igang. Jeg har valgt en kontrast til mit ur. Her er der anvendt en sort urskive og en lækker sort læderrem, som giver uret et dejligt maskulint udtryk. De enkle, minimalistiske og tidløse linjer, som er kendetegnet ved Nova Stella kollektionen er igen fremtrædende, hvilket giver et fantastisk udtryk, når det spilles op imod det maskuline og sorte farvevalg, som dominerer uret.

 

Nydelige herreur med guldkasse

Borgvardt 3050

Mærke: Borgvardt Pris: 1.290.-

Find det nydelige Borgvardt ur her

 

Det er vidst efterhånden tydeligt for enhver, at Authentic har et glimrende udvalg af knivskarpe og stilrene herreure, der så afgjort er værd at betale. Hvad siger du for eksempel til denne perle fra det danske mærke Borgvardt? Smuk sort urskive, sort læderrem krydret med en viser og en urkasse i en nydelig guldnuance. Et fantastisk flot og elegant herreur!

 

Stilrent danskdesignet herreur

Larsen Watches herreur - LW43

 

Mærke: Lars Larsen Pris: 1.490.-

Find det nydelige Lars Larsen ur her

 

I den lidt mere uformelle boldgade, så har vi dette lækre ur fra danske Lars Larsen (nej, ikke dynelarsen). Som med de andre eksempler, jeg lige har hevet ud (der er mange flere på siden), så er uret designet efter de lækre, stilrene og minimalistiske designregler – og de er fulgt til punkt og prikke. Jeg er vild med den gennemgående og sorte maskuline nuance, som på ubesværet vis bliver brudt af de gullige detaljer i urskiven. Nammenam!

 

Forførende herreur i valnøddetræ

Vejrhoej - Nautic 55° North

 

Mærke: Vejrhøj Pris: 2.795.-

Find det nydelige Vejrhøj ur her

Er garderoben allerede fyldt op med de klassiske herreure eller er du typen, som kun går beklæder dit håndled med ure, som skiller sig ud fra mængden, så er dette fantastisk flotte ur i valnøddetræ ganske enkelt et must-have! Det er simpelthen minimalisme til perfektion! I stedet for en masse detaljer gennem diverse funktionaliteter, så har designeren valgt at kreere et på samme tid særpræget og elegant ur, ved at anvende en cylinderformet urkasse, valnøddetræ som bærerende materiale og krydret det hele med rosaforgyldte stål og mørk kalvelæder. Jeg garanterer dig, at dette ur fremtvinger både respekt og beundrende blikke fra omverdenen!

 

Rabatkode til Authentic for MetroMands læsere

 

Nu har jeg vidst skrevet nok ord og i stedet for at fortsætte, vil jeg da lige dele en laber rabatkode, som jeg har fået sat op til MetroMands læsere i samarbejde med Authentic! Brug rabatkoden metromand15 og få 15% på hele shoppen. Bum! Jeg håber, at du bliver lige så glad for dit næste ur fra Authentic, som jeg er.

 

Written by Christian Bo Nissen