Indlægget er sponsoreret af Go’on

Hvis man ser bort fra dine forældre og nærmeste venner, hvem har så betydet noget for din opvækst? Hvem har præget din barndom? Hvis jeg skal svare på de spørgsmål, så dukker der nogle billeder og specifikke personer op i mine tanker og kendetegnet for dem alle er, at de bedst kan betegnes som ildsjæle.

Dem vil jeg vende tilbage til. For grunde til, at jeg overhovedet kommer ind på dette emne, er, at Go’on igen år sætter fokus på at hylde ildsjælene i vores samfund – lokalsamfundet vel at mærke. Det er så afgjort en sag, som jeg fuldt ud støtter! For uden de her herrer og damer jamen så ville vores liv ganske enkelt være fattigere. En vovet påstand, I know, men jeg mener bestemt, at den holder vand. Det illustreres tydeligt, når vi kigger på den person, som Go’on i år har fremhævet, nemlig Finn, bedre kendt som Kongen af Cold Hawaii!

 

Ildsjælen Finn – Kongen af Cold Hawaii

årets ildsjæl 2017

 

Finn er uden sammenligning et klasseeksempel på en vaske ægte ildsjæl. Jeg ved ikke med dig, men jeg er ikke surfer og har kun prøvet det et par dage på Bali, men på trods af det, så er jeg fuldt ud bevidst om fænomenet Cold Hawaii. Hvis du nu ikke skulle have hørt om det, så er det et sted, der tiltrækker surfere fra hele kloden og er kendt i stolte og verdenskendte surferegne som Australien, Hawaii og Californien. Og hvorfor så det?

Altså, det er jo ret beset bare en klat i udkantsdanmark, som på landkortet hedder Klitmøller. Et sted som egentlig ikke burde syne af meget og da slet ikke tiltrække udenlandske turister i stort antal. Jamen det er naturligvis på grund af førnævnte ildsjæl Finn – Kongen af Cold Hawaii. Han har nemlig ved hjælp af utrætteligt hårdt arbejde gjort Klitmøller til en turistattraktion for alverdens surfere og bl.a. være medskyldig i, at dette års VM i padle surf skal afholde i Klitmøller. I KLITMØLLER! Det er simpelthen bare en kæmpe præstation og så afgjort noget, som bør aftvinge respekt. Sidst men bestemt ikke mindst noget, som man bør hylde. Det er lige netop det, som Go’on gør i deres promotion video til denne omgang “Årets Ildsjæl 2017”. Tjek selv video ud, den er faktisk ret nice:

 

Se klippet om ildsjælen Finn

 

Min lokale ildsjæl

Som nævnt tidligere, så hylder Go’on hvert år Årets Ildsjæl og så er vi tilbage til indledningen. For min barndom har bestemt også været præget af ildsjæle. Der hvor jeg husker det mest tydeligt, var i perioden 1990-1998 hvor min familie og jeg boede i den lille by Rudkøbing på Langeland. Jovist, det var godt nok Langelands største ø, men med 5000 indbyggere så kan det vidst med rette betegnes som en del af udkantsdanmark.

Men tilbage til ildsjælene. Det kunne f.eks. være min tidligere fodboldtræner, som utrætteligt trænede os uduelige og til tider p***e irriterende unger. Derudover var han aktiv i andre sammenhænge som f.eks. at få stablet en kæmpe musical på benene, hvor byens børn blev en stor del af forestillingerne både inden for musikken (hvor jeg hamrede på trommer og spillede på store xylofoner foran flere hundrede mennesker i Rudkøbings store hal – dét var fedt! Han var med garanti også aktiv i flere andre sammenhænge som jeg enten ikke kan huske eller ganske enkelt ikke blev berørt af. Det er typer som ham, som giver et lokalsamfund en kæmpe indsprøjtning energi, liv og ja, mening! Kæmpe cadeau til dig, Ole (jeg kan ikke huske hans efternavn, desværre)!

 

Hvem er din lokale ildsjæl? – Vinderen får 25.000 kroner

Ovenskriften siger det hele: lad os hylde vores lokale ildsjæle for det kæmpe arbejde, de ligger for dagen! Hvem i dit lokalområde fortjener at blive nomineret til Årets Ildsjæl 2017? Vinderen får – udover titlen naturligvis – 25.000 kroner!

Smid dit bud og lad os vise de her personer, hvor meget de rent faktisk betyder. Du afgiver din nominering her: Årets Ildsjæl 2017.

 

Written by Christian Bo Nissen