Et af livets mindre mysterier: Hvordan tilpasser man sit slips til skjorten? Et simpelt udgangspunkt er: Tilpas slipset til dit tøj – ikke dit tøj til slipset!

Lad ligeledes være med at købe et bare fordi det ser lækkert ud – det skal spille sammen med resten af din garderobe! Sagt med andre ord: gå efter alsidighed som med andre tøjdele også nævnt i andre artikler.

Læs også: Nem guide til herreslips

Læs også: Fem essentielle herre slips

Det er ikke så svært at tilpasse slipset til skjorten, som det kan fremstå for nogle mænd. Det eneste det kræver er lidt forståelse for farve, mønster og størrelsesforhold.

Størrelsesforholdet er afklaret i linket ovenfor, så det eneste vi mangler at kigge på, er sammenspillet mellem farve og mønster.

For at gøre det så overskueligt som muligt, har jeg delt guiden op i forskellige kombinatoriske valg.

Første kombination er ensfarvet skjorte med ensfarvet slips:

Det vigtige at huske på i denne sammenhæng er, at slipsets farve skal være mørkere end skjortens (dette gælder naturligvis ikke, hvis du f.eks. har en sort skjorte på).

Den sikre vinder ved denne type kombination, er at anvende komplimenterende farver. F.eks. en lysegrå skjorte med et mørkegråt slips, eller lyseblå skjorte med mørkeblåt slips.

Næste kombination i rækken er ensfarvet på mønstret – og omvendt:

ternet-skjorte-med-ensfarvet-slips-237x300

Det vigtigste ved denne kombination er, at matche farven på dit ensfarvede slips med en eller flere af farverne i mønstret på skjorten, som der ses på billedet ovenfor.

Nu over i den mere sofistikerede afdeling: Mønster på mønster!

Mange mænd (mig selv inklusiv) har en tendens til at undgå mønster med mønster sammensætninger, da de er bange for at komme til at se sådan her ud:

Men bare rolig… God til kan læres, de herrer! 3 hurtige og nemme huskeregler:

  1. Undgå det samme mønster Yes, den er simpel! Undgå prikker med prikker osv.
  2. Anvend forskellig størrelse af mønster Undgå at bruge samme størrelse mønster på både skjorte og slips. Som tommelfinger regel skal mønsteret på dit slips være større end mønsteret på din skjorte. Simpelt!
  3. Match farverne Match farven af slipset med den fremtrædende farve i mønstret på skjorten.

Holder du tungen lige i munden, kommer det (forhåbentlig) til at se sådan ud:

Sådan de herrer! Så er det bare igang med at eksperimentere og øve sig. Øvelse gør mester.

Written by Christian Bo Nissen