lækre junghans herreure

 

De fleste high-end luksus ure kommer fra urmagere fra Schweiz (som for eksempel IWC ure), men hvis man bevæger sig et lille trin ned af stigen, så finder man et segment af højkvalitetsure, hvor de fleste pengepunge kan være med – hvis altså man sparer en lille skilling sammen først. I denne klasse finder vi for eksempel Omega, Tag Heuer og Junghans. Sidstenævnte urmager kommer ikke fra Schweiz men er noget så eksotisk som tysk.

Junghans leverer fantastisk flotte herreure, hvor den verdenskendte tyske grundighed og øje for kvalitet er tilsat en udsøgt fornemmelse for elegant, minimalistisk og tidløst design. Det er sådan set en rigtig, rigtig lækker kombination og hvis man så samtidig tager in mente, at urerne faktisk befinder sig i et ganske overkommeligt prisniveau, kvalitet og design taget i betragtning, så er Junghans et urmærke, du bestemt ikke bør gå uden om.

Jeg har taget et kig på Junghans’ historie og efterfølgende giver jeg dig mine bud på lækre Junghans ure, som alle som en er til at betale sig fra. Du vil bemærke, at priserne er oplyst i Euro og det er ganske enkelt fordi, at de er fundet hos Mr. Porter, som oplyser priserne i Euro.

 

Junghans ure – historien bag

 

Vi skal helt tilbage til d. 14 april 1861, hvor Junghans blev startet under det daværende navn Zeller & Junghans af Erhard Junghans og hans svoger Jakob Zeller-Tobler. De første par år blev der dog kun produceret diverse indmad til ure for den senere konkurrent Black Forest. Der skulle dog ikke gå så forfærdeligt lang tid, før det første Zeller & Junghans ur så dagens lys i 1866. Kort efter dør Erhard og hans kone overtager forretningen, som efterfølgende overlader kontrollen til deres to børn Erhard Jr og Arthur Junghans. De henter særligt inspiration fra de amerikanske urmagere, men også på markedsføringsfronten finder de inspiration derfra, da det amerikanske marked er førende her. Dette medfører, at det berømte Junghans logo tager form som en stjerne:

 

Det originale Junghans logo

original junghans logo

 

Sidenhen er logoet blevet modificeret og ser nu således ud:

 

Det nuværende Junghans logo

 

junghans logo

 

Udover at hente inspiration fra den amerikanske markedsføring, får Arthur Junghans også en masse input til innovativ produktionsteknikker, der sikrer, at Junghans kan producere store mængder af højkvalitetsure. Dette er bestemt ikke en dårlig ting, da urmærkets design lagt sammen med de fordelagtige priser grundet et effektiviseret produktionsanlæg, gør, at deres ure er enormt populære.

Det går stærkt. Urerne er i høj kurs og i 1903 er nu verdens største producent af ure. Deres fabrik producerer nu over 3 millioner(!) Junghans ure hvert eneste år. Ganske imponerende og der er da nu også brug for at udvide produktionsfaciliteterne.

Løbende har Junghans konsekvent fokus på innovative løsninger. Det resulterede blandt andet i det legendariske Calibre 10 i 1890, som forblev standarden i mere end 50 år. I 1912 introducerer de selvlysende ure, som den første urmager i verden og i 1946 lancerer de det første cronograph armbåndsure i verden.

I løbet af årerne har Junghans løbende skiftet ejere, i 1956 købte Diehl Group virksomheden, i 2000 overtog EganaGoldpfeil Holding styringen og i 2008 Junghans igen nye ejere i form af Dr. Hans-Jochem Steim og Hannes Steim – stadig i tyske hænder.

Fokus har dog – uanset ejerforhold – altid været at producere ure af høj, høj kvalitet og udført i et lækkert, stilrent, tidløst og minimalistisk design. Dette eksemplificeres ved deres mission, som ganske enkelt lyder: “An innovative spirit and the incessant pursuit of precision”.

 

Elegante Junghans herreure

Dit håndled er altså, som du kan læse i historien bag, i de absolut bedste hænder, når du smækker et elegant Junghans ur på. Du er sikret imponerende kvalitet og udsøgt design til en fantastisk flot pris. Nedenfor har jeg fundet et flot udvalg af lækre Junghans herreure, som vil klæde enhver velklædt herre.

 

Junghans Meister Driver Chronoscope

 

[smartslider3 slider=2]

Mærke: Junghans Pris: €1990.-

Find det elegante Junghans herreur her

 

Vi starter ud med dette elegante Junghans Meister Driver Chronoscope 40mm stainless steel til lige under €2000 med det selvoptrækkende calibre J889.3 movement, som kommer med en indbygget 42-timers reserve. Det kendetegnende stilrene og minimalistiske design fra Junghans præger så sandelig dette nydelige herreur. Sikker en skønhed af en perle!

Du får – udover det møglækre design og den høje kvalitet – et ur i rustfrit stål med SICRALAN-coated plexiglas og som er vandtæt ned til 3 bar.

 

Klassisk Junghans herreur

 

[smartslider3 slider=3]

Mærke: Junghans Pris: €1840.-

Find det klassiske Junghans herreur her

 

Hvabehar for en flot sag, hva’? Jeg elsker den klassiske kombination af en sort urskive og rem i rustfrit stål. Ganske enkelt en fremragende kombination der sikrer, at du for evigt vil kunne lade dit håndled pryde af dette uforskammet lækre Junghans ur. De stilrene og minimalistiske linjer er tydelige og gennemgående ved dette klassiske herreur. Du får her et herreur i fantastisk høj kvalitet, udsøgt design og til en – relativ – billig skilling. Den perfekte kombination.

 

Junghans herreur med læderrem

 

[smartslider3 slider=4]

Mærke: Junghans Pris: €965.-

Find Junghans uret med læderrem her

 

Hvad siger du til dette stilrene og minimalistiske herreur med sort læderrem fra Junghans? Er det ikke bare en fryd for øjet? Den hvide urskive er strippet for fancy detaljer og funktioner og designet er holdt helt minimalistisk. Designeren har valgt at krydre designet med en helt enkel sort læderrem, som alene på grund af det sorte læders maskuline udtryk balancerer det enkle, hvide design helt perfekt. En perle af et minimalistisk herreur. Det er i øvrigt det billigste af urerne præsenteret her – under €1000 for et verdensklasse ur… fås det billigere?

 

Nydeligt Junghans ur til mænd

 

[smartslider3 slider=5]

Mærke: Junghans Pris: €2280.-

Find det nydelige Junghans ur her

 

Er det helt minimalistiske design ikke lige dig eller er du på udkig efter noget, som vil udvide dit udvalg og dermed ekviperingsmuligheder, så har du her et nydeligt Junghans herreur med små, lækre detaljer. Uret her er udstyret med både telymeter og tachymeter, så du blandt andet kan udregne hastigheder eller afstande. Der er lir på drengen dog uden at være overfyldt med unødvendige detaljer. Smukt og funktionelt samt udstyret med en lækker læderrem med små, elegante hvide syninger.

 

Stilrent Junghans ur med brun læderrem

 

[smartslider3 slider=6]

Mærke: Junghans Pris: €1990.-

Find det stilrene Junghans ur her

 

Er du på udkig efter et elegant dressur med brun læderrem, så har Junghans et smukt bud. Uret hedder Meister Kalender og er et fantastisk flot bud på et dressur med brun læderrem. Det er – som med alle dressure – ikke udstyret med et væld af detaljer, men holdt nydeligt, stilrent og minimalistisk. Du får dog dag, dato og moon phase indikator med.

 

Junghans ur med sort urskive

 

[smartslider3 slider=7]

Mærke: Junghans Pris: €1690.-

Find det sorte Junghans ur her

 

Det er virkelig svært, at skulle pege specifikke ure ud fra listen, da de ganske enkelt alle er fantastisk flotte. Men HVIS jeg nu skulle gøre det, så ovenstående Junghans ur med sort urskive og sort læderrem et af mine favoritter. Jeg elsker det dominerende, sorte og maskuline udtryk fra læderremmen og urskiven, der på elegant vis bliver brudt af de små, hvide syninger ved læderremmen og de hvide detaljer i urskiven. Ganske enkelt et fantastisk design, som uden tvivl vil klæde enhver moderne herre.

 

Minimalistisk sort Junghans ur

 

[smartslider3 slider=8]

Mærke: Junghans Pris: €1755.-

Find det minimalistiske sorte Junghans ur her

 

Skal det holdes helt i sort, så har Junghans produceret dette minimalistiske sorte dressur. Det er de klassiske, stilrene linjer holdt i lyse nuancer, som bryder den sorte dominans, som giver dette herreur dets unikke og elegante look. Jeg kunne stirre forelsket på dette pragteksemplar af et sort dressur i evigheder. Jeg ville elske at kunne smide dette ur på, ville du ikke?

 

Klassisk Junghans dressur

 

[smartslider3 slider=9]

Mærke: Junghans Pris: €1755.-

Find Junghans dressuret her

 

Junghans har også lavet denne perle med hvid urskive, som er samme model og design som førnævnte dressur. Modellen hedder Max Bill Chronoscope og er bare en fryd for øjet, uanset om du vælger den hvide eller den sorte urskive. Det klassiske dressur design er ramt til perfektion her og hvis pengepungen virkelig tillader det, så vil et af hvert ikke være en dum idé – en alsidig garderoben, også når vi snakker accessories, er altid en fornøjelse at have.

 

Junghans dressur med brun læderrem

 

[smartslider3 slider=10]

Mærke: Junghans Pris: €1785.-

Find Junghans dressuret med brun læderrem her

 

Nu har vi haft et par dressure, hvor de sorte nuancer har domineret, så vi skal naturligvis også kigge på et dressur med brun læderrem. Det er i nær familie med det tidligere præsenterede dressur med brun læderrem, men denne model hedder Meister Chronoscope og har et par nydelige ekstra detaljer. Det her ur er til dig, som vil have et klassisk og elegant dressur med brun læderrem i høj kvalitet og gerne med lidt detaljer ved urskiven.

 

Lækkert Junghans ur med guldskive

 

[smartslider3 slider=11]

Mærke: Junghans Pris: €1890.-

Find Junghans uret med guldskive her

 

Sidste Junghans herreur i denne omgang er dette flotte og maskuline eksemplar. Designeren har valgt den altid fremragende kombination af den sorte læderrem, den hvide urskive og den guldfarvede urkasse. En fremragende kombination som giver uret et særpræget og elegant udtryk. Hvem ville ikke elske at eje dette herreur? Jeg ville i hvert fald.

 

Written by Christian Bo Nissen