Hvis du har det ligesom mig, kan det være rart at hoppe i et par mindre ”formelle” sko, når klokken er slået fyraften. Desværre har naturen spillet os et puds, og født os i et land, hvor klimaet størstedelen af tiden ikke ligger op til slippers, sommer sneakers eller casual herresko.

Læs også: Den vigtigste beklædningsgenstand

Læs også: Guide til sommer sko

I mine øjne hører sneakers nemlig sommeren til, så alternativet til de formelle sko er de såkaldte casual herresko. Her kommer et par pointers der er værd at huske på, når pengepungen skal lettes for et par nye casual herresko:

 

1) Farven: Som ved formelle sko, bør du sigte efter alsidighed når valget skal falde. Med mindre du har boksen, bliver du nød til at vælge imellem én af dine 2-3 favoritter, og her bør farven af disse have stor betydning. Mørke sko vil generelt passe super til stort set alle former for og farver af tøj.

 

2) Undgå lyse sko: Selvom det kan være fristende at falde for de hvide/meget lyse sko, der sidder lige i skabet som nye i butikken, så hold dig tilbage. Casual herresko vil typisk være til off-sommer sæsonerne hvilket betyder regn, slud, sne, mudder og andet godt der vil gøre alt for at misfarve dine sko. Tro mig, selv ihærdig rengøring er ikke tilstrækkelig – lær af mine fejl!

 

3) Vælg tidsløst: Hvor fristende det end må være at falde for denne sæsons modefænomen, kan det være en god ide, at vælge sko med klassiske, stilrene træk. Dette sikrer dig, at du rent faktisk vil anvende skoene til næste sæson og ikke bare lader dem falde hen i bunden af skabet. Du skal dermed ikke smide penge efter nye sko til hver ny sæson.

 

4) Vedligeholdelse: Har du taget råd 3 til dig, er det en god ide at vedligeholde dine sko løbende, for at sikre maximal levetid samt altid fremstå crisp and clean når du har dem på. 

Læs også: Guide til vedligeholdelse af dine sko

 

5) Tilbud: Sørg for at være obs på, hvornår sko kommer på tilbud. Det vil ofte være ligesom alle andre varer nemlig vinter og sommer. Der vil være ekstremt mange penge at spare her, hvis du altså har den nødvendige tålmodighed. Sørg dog altid for at holde øje med relevante tilbud, og check løbende hjemmesider for tilbud. 

 

Written by Christian Bo Nissen