Der findes utallige myter, omkring hvad der holder os unge og smukke. Men hvad skal man tro på?

De fleste har et ønske om at forblive ung, attraktiv, spændstig og fit så længe som muligt. Denne artikel indeholder en række myter, hvor der ses faktuelt på hvilke af disse, der i virkeligheden passer.

For at få besvaret nogle af disse myter, har jeg fået læge og antiage ekspert Marie Louise von Sperling til at teste nogle af disse myter, der kan tviste virkeligheden, i bestræbelsen efter at opnå en evig ung krop, sund hud og sundt helbred.

Marie Louise von Sperling er uddannet cand. med. fra Københavns Universitet og speciallæge i plastikkirurgi. Marie har med mange års erfaring inden for kosmetologiske og ikke kosmetologiske behandlinger, arbejder på Amalieklinikken, der er beskæftiget med anti-age behandlinger. Når hun ikke arbejder på Amalieklinikken fokuserer hun på arbejdet med bogen ”ANTI AGE, træk 10 år fra din alder”, og er desuden med i TV2 programmet ”For ung til min krop”. Du kan læse mere om Marie Louise von Sperling ved at klikke her.

Læs også: Opbygningen af den produktive morgenrutine

Rygning får dig til at blive gammel før tid?

Hvis du gerne vil forblive ung og sund at se på, kan det bestemt anbefales, at smide cigaretterne ud med det samme. Rygning er utroligt skadeligt for hele kroppen, og forsager årligt omkring 300.000 dødsfald. Alene af den grund, er det en god ide at få lagt de vanedannende cigaretter på hylden.

Huden er ligeledes utrolig udsat som ryger. Rygning nedbryder nemlig de elastiske fibre i huden, hvilket får den til at se gammel og rynket ud. I sommerhalvåret, hvor man ofte er udsat for solens UV stråler, er rygning ligeledes en faktor der forstærker den skadende effekt, som solens stråler har for huden.

Læs også:

Motion 30 minutter om dagen

Det kan være ret så belastende, at høre på alle de sundhedsråd, omkring hvor vigtig motion er for kroppen. Men ikke desto mindre er motion en af de rigtig vigtige faktorer, når det kommer til at holde kroppen sund og rask.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man skal dyrke motion minimum 30 minutter om dage, hvilket skulle mindske sygdomme og stress markant. Samtidig viser studier at motion forstærker kroppen blodomløb, knogler og muskler. Det skulle samtidig være så sundt at motionere, at livet forlænges med 5-7 år.

Det er derfor bare med at komme i gang med at motionere, da der ikke er nogle dårlige ting forbundet med de 30 minutter om dagen det kræver. Det er muligt at hente inspiration til at komme i gang med træningen her

Læs også: 14 ting succesfulde mennesker gør inden morgenmaden

Solcreme, Solcreme, Solcreme

Solen er en af de mest skadelige faktorer, når det kommer til aldring af huden. Solen skadelige UV stråler får hudens aldringstegn til at accelererer med 200 kilometer i timen, så det er utroligt vigtigt ikke at undervurderer solen stråler.

Mange mænd tænker ikke over solens stråler som en farlig ting, og forbinder solcreme med en direkte blokker for den brune hud, som de fleste søger ved at gå ud i solen.

I virkeligheden blokker solcreme ikke for muligheden for at blive brun af solens stråler, men hjælper den fra at blive skadet af de UV stråler der følger med. Det er derfor utroligt vigtigt, hvis man er interesseret i en pæn og spændstig hud, at bruge solcreme.

Drik dig ung i vand

Det er vigtigt at få drukket vand i løbet af dagen, men det er en myte at man kan drikke sig ung!
Kroppen regulerer nemlig selv væskebalancen, og man får derfor ikke en mere fugtig hud, hvis man drikker 10 liter vand om dagen i forhold til de anbefalede 2 liter.

Det er værd at lægge mærke til, at menneskets anbefalede væskeindtag på 2 liter også indebærer væske fra frugter, te, og grønt med væske. Derfor er det ikke helt så svært at komme op på de 2 liter, som de fleste frygter.

Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand, men det kan desværre ikke lade sig gøre, at drikke sig ung og fit, ved at drikke overdrevet mængder vand. Dette er en myte!

Spis dig til et sundt look

Til forskel for ovenstående eksempel, hvor det desværre ikke er muligt at drikke sig ung, er det til gengæld muligt med den rette kost og indtag af næringsstoffer, at spise sig til et sund både indvendigt og udvendigt.

Superfoods er blandt andet nøglen til en sund og flot hud. Superfoods indeholder en stor mængde plantestoffer, der er med til at bidrage med sunde nærringstoffer til hudens celler.

Det er blandt andet nærringstoffer, der kommer fra granatæbler, spinat, ingefær, og tomat der er med til at hjælpe på at bevarer en spændstig og ung hud. Studier viser at nærringstofferne nedsætter cellestress, så cellerne derved fungerer bedre.

Det kan føles svært, at skulle spise en masse specifikke råvarer for at opnå en sund hud. Man kan med kosttilskud få den samme effekt, hvilket er bedre end ingenting. Du kan læse mere om kosttilskud, der er med til at bidrage med de nødvendige næringstoffer ved at klikke her.

Written by Christian Bo Nissen