Fordelene ved at bruge en kultænder til sine vandpibe kul

Når det kommer til at tænde sin vandpibe kul, er der en række forskellige metoder man kan benytte sig af. De fleste vil nok kende den klassiske måde med tændstikker eller lighter, men der findes en bedre mulighed; nemlig at bruge en kultænder. I denne artikel vil vi gennemgå fordelene ved at bruge en kultænder samt hvordan du gør det bedst.

Hvad er en kultænder?

En kultænder anvendes til at tænde kul med. Den består af en gasbrænder eller varmeplade samt et gitter eller lignende, som kullene kan ligge på, imens de tænder op, så de ikke kommer direkte i kontakt med kultænderens varmelegeme. Det betyder, at du ikke skal holde kullet med tangen, mens det tænder, eller forsøge at tænde kullet, når det allerede ligger på vandpiben – dårlig idé!

Skal jeg vælge elektrisk kultænder eller med gas?

Der findes to typer kultændere; elektriske og gas. Den elektriske kultænder er helt perfekt til at tænde dine kul, når du skal ryge derhjemme, hvor du har adgang til en stikkontakt – vil du derimod gerne ryge vandpibe på farten, er en gas kultænder mere praktisk. Ulempen ved den er naturligvis, at du skal sørge for, at den har gas på. Desuden gør den brug af en åben flamme, hvor den elektriske kultænder minder mere om en kogeplade.

 

Der er altså fordele og ulemper ved begge typer. Ultimativt kommer det an på, hvordan og hvor du ønsker at bruge den.

Hvilken kultænder skal jeg købe?

Når du kigger på kultændere, kan det være svært at se forskellene – men der er faktisk ret stor forskel på kvaliteten af de forskellige kultændere på markedet. Du bør derfor kigge efter kultændere med gode anmeldelser fra dedikerede vandpiberygere. Derudover skal kultænderen have en god varmeafgivelse, så kullene tænder hurtigt og jævnt. Endelig er det en fordel, hvis kultænderen har et stilrent design – den skal jo også passe ind i dit vandpibe-setup.