Når nu vejret arter sig og solen kigger frem, stranden lokker og varmen breder sig, så er der ikke noget mere naturligt, end at hive en lækker sommerskjorte frem. Men vi kan hurtigt blive enige om, at der findes mere end én fed sommerskjorte til mænd og det kan derfor aldrig blive en dårlig idé, at udvide sortimentet i garderoben. Derfor har jeg taget et kig på udvalget af fede sommerskjorter til mænd og serverer dem for dig her.

Inden vi når så langt, så skal vi dog lige blive enige om et par ting, når snakken nu falder på sommerskjorter. Det kan nemlig hurtigt gå galt – alt for galt! Der er lige et par pointers, som så afgjort er værd at tage med, når du nu skal på udkig efter din nye sommerskjorte – eller bare hiver en gammel frem fra garderoben:

Læs også: Blazer til mænd: 19 fede blazere og en knivskarp guide

Guide til sommerskjorter til mænd

Ja, som sagt er der lige et par ting, som vi skal have på plads først. Jeg vil følge op på stilen fra min artikel om fede sejlersko til mænd og lave et par do’s & dont’s. Jeg starter ud med dont’s, da den absolut vigtigste regel for god sommerstil, bedst kan beskrives som en don’t:

Læs også: Ti simple regler for god stil

Sommerskjorte med stil – dont’s

  • For det første – og det her er altså regel nummer 1 – er der ikke noget, der hedder kortærmede skjorter i en velklædt herres sortiment af sommerskjorter. Niks, nope, nej tak! De er i 99% af tilfældene en torn i øjet og sidder alt for ringe. Løsningen er til gengæld ufattelig nem og simpel; skal der lidt ekstra luft til kroppen og trænger dit look til et mere casual præg, jamen så smøger du da bare ærmerne op. Simpelt, elegant og god stil!
  • Lad være med at bære hvidt på hvidt. Med det mener jeg, at godt nok findes der lækre, hvide shorts til mænd, men de skal altså ikke kædes sammen med en ellers lækker, hvid sommerskjorte. Der skal lige være lidt modstand i mellem dine forskellige ekviperinger i dit outfit, ellers ser det bare dumt ud. Du er jo ikke til white sensation, vel?
  • Hold dig fra Hawaii skjorterne, med mindre du er til karneval, fastelavn eller til nøds på Hawaii. De er altså ikke pæne. Punktum.

Sommerskjorte med stil – do’s

  • Som opfølgning på punkt 1 under dont’s, så får du nemt og ubesværet den perfekte sommerskjorte, hvis du bare smøger ærmerne op på f.eks. en lækker button-down skjorte. Det er simpelt, det er elegant og det udviser styr på stilen!
  • Ligesom med alt andet så vær lige opmærksom på fittet. Det skal hverken være for stramt eller for løst – og dette gælder overalt på skjorten. Her kan du med fordel læse min guide til den perfekte skjorte.
  • Da det er sommerskjorter, vi beskæftiger os med i denne artikel og dermed de lette og uformelle lejligheder, de skal anvendes til, kan man sagtens kigge efter nogle skjorter med lidt mønster og vilde farver. MEN – og det er et stort men – der skal ikke gå klovn i den. Hold det nydeligt og stilrent. Længere nede giver jeg et par eksempler på de lidt mere spraglede sommerskjorter, som bestemt kan bæres med stil.

Læs også: Fede solbriller til mænd: Den ultimative guide

Lækre sommerskjorter til mænd

Alright, det var lige et par hurtige pointers fra hoften. Skal vi ikke bare gå i krig? Jeg starter ud i de stilsikre og ensfarvede skjorter, du ganske enkelt altid kan hive frem. Derefter bevæger vi os over i sommerskjorter med mønstre, lækre pangfarver og spraglede designs.

Let’s go:

Læs også: Få min stilguide – GRATIS

Hvid Polo Ralph Lauren skjorte

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 799.-

Find den lækre hvide model her

Der er lige et par klassikere, som vi skal igennem, inden vi kaster os over de lidt mere funky sommerskjorter. Den første er naturligvis den hvide button-down skjorte fra Polo Ralph Lauren. Den er ganske enkelt genial, den skjorte! Jeg ejer selv en og er oven ud lykkelig for den. Faktisk kan man snildt bruge mere end én. De kan nemlig bruges året rundt og om sommeren smøger du bare ærmerne op og voilá, du har den perfekte hvide sommerskjorte.

Skjorten passer både til et par lækre shorts eller et par fede chinos og du kan med fordel smide et par lækre sejlersko på sammen med for et fuldendt sommerlook. Vælger du chinos til benene kan du uden problemer også smide en lækker blazer til mænd på udover og du har med et fingerknips et hamrende elegant outfit.

Læs også: Shorts til mænd – 18 lækre sommershorts i høj kvalitet

Klassisk lyseblå sommerskjorte

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 799.-

Find den lækre lyseblå model her

Når vi nu er ved de klassiske sommerskjorter til mænd, så skal vi naturligvis også have den lyseblå sommerskjorte. Det er samme model som ovenstående. En klassisk, elegant lyseblå button-down skjorte fra Polo Ralph Lauren der, præcis som den hvide pendant, kan bruges året rundt, men udmærker sig særligt om sommeren med opsmøgede ærmer. Det er stilren elegance, når det er absolut bedst!

Flot lyserød sommerskjorte til mænd

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 799.-

Find den lækre lyserøde model her

Hvis du er på udkig efter en sommeskjorte i det klassiske button-down look, men gerne vil have et ekstra tryk på sommerknappen, så er der intet bedre end en lyserød sommerskjorte – eller laksefarvet skjorte eller pink skjorte, farven på ovenstående skjorte kommer lidt an på, hvilke øjne der ser på. Anyways, det kræver naturligvis, at man er rimelig sikker på sin seksualitet, men det er ikke et problem, vel? Jeg kan lynhurtigt afsløre, at jeg har sådan en sag og jeg har den på hver eneste sommer!

Frisk turkis sommerskjorte

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 899.-

Find den lækre turkis model her

Hvis den lyserøde button-down skjorte lige er en tand for vovet, men du gerne vil have en rigtig lækker skjorte i sommerfarver, så kommer redningen her. Den er udført i samme cut, som de foregående modeller og kommer derfor naturligvis også fra Polo Ralph Lauren. Designeren har her valgt en forfriskende lækker turkis nuance, som bare oser af sol og sommer. Den perfekte sommerskjorte til stranden!

Super lækker lime sommerskjorte

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 799.-

Find den limefarvede model her

Her har vi en sommerskjorte en en virkelig frisk og lækker lime nuance. Den er skarp – som solen på en sprød sommerdag. Man kan næsten se det krystalblå hav spejle sig i skjorten og du vil med garanti få misundelige blikke fra omverdenen med denne her på. Smid den på sammen med et par fede hvide shorts og du er flyvende til sommer!

Elegant hvid skjorte i hør

Mærke: Stenströms Pris: 1.599.-

Find den hvide skjorte i hør her

Her har vi et fremragende bud på en casual hvide skjorte til sommeren. Den kommer fra det ikoniske svenske skjortemærke Stenströms og er udført i 100% hør for optimal åndbarhed til de varme stunder. Den her skjorte skriger efter at få smøget ærmerne op og kinakraven giver skjorten et vanvittigt lækkert uformelt look. Absolut fremragende sommerskjorte til mænd!

Lækker denimskjorte til mænd

Mærke: Levi’s Made & Crafted Pris: 1099.-

Find den lækre denimskjorte her

I den mere afdæmpede elegante boldgade har vi denne nydelige navy denimskjorte fra Levi’s Made & Crafted. Jeg er vild med det afdæmpede, uformelle design der typisk pryder denimskjorterne og de mørkebrune detaljer fra knapperne anvendt ved dette design.

Det her er endnu en sommerskjorte, der så afgjort kun bliver flottere af, at du smøger ærmerne op. Det kan vidst ikke være mere simpelt, at se knivskarp ud, hva?

Casual blå denimskjorte

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1099.-

Find den lækre blå denimskjorte her

Vi napper lige en denimskjorte til, for ja, der kan rent faktisk være forskel på dem. Den her model kommer fra Polo Ralph Lauren og er en anelse mere råt og lettere slidt i sit udtryk. Samtidig er der anvendt lyse knapper, hvilket giver et anderledes, friskt udtryk i forhold til forgængeren. Skjorten er udført i det labre slimfit cut og har et nydeligt broderet logo på brystet.

Nydelig navy skjorte med hvide prikker

Mærke: Gant Pris: Sat 30% ned til 560.-

Find den navy model med hvide prikker her

Ovenstående er måske ikke så meget en decideret sommerskjorte, men den er godt nok flot, hva? Den er valgt for den forførende lækre navy blå nuance og designet, hvor der er pyntet op med et nydeligt hvidt mønster. Den her passer fremragende til sommeren – og til alle andre tider på året. Det er med andre ord en solid investering til din garderobe.

Fed hvid skjorte med mønster

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: Sat 25% ned til 824,25.-

Find den fede hvide model med mønster her

Hvor førnævnte skjorte måske ikke direkte kan kategoriseres som en sommerskjorte, så har vi her et glimrende eksempel på en hvid sommerskjorte med mønster. Her har vi at gøre med en af de skjorter, som simpelthen bare kun duer om sommeren. Men her spiller den til gengæld også 100%. Hvid er altid et hit om sommeren og det humoristiske – men stilfulde – mønster giver skjorter her et unikt og lækkert look.

Hvid sommerskjorte på udsalg

Mærke: Matinique Pris: Sat 40% ned til 419,49.-

Find den hvide sommerskjorte på udsalg her

Så er der sommerprint for alle penge på denne hvide sommerskjorte fra Matinique. Masser af maritimt tema her med diverse fisk og navy nuancer – det er da sommer, sol og strand! Flot og elegant med et unikt mønster og så tilmed på udsalg lige nu. Haps!

Flot mørkeblå sommerskjorte med blomster

Mærke: Gant Pris: 899.-

Find den mørkeblå model med blomster her

Nu bevæger vi os for alvor over i de deciderede sommerskjorter. Vi starter benhårdt ud med denne fantastisk flotte mørkeblå sommerskjorte med nydeligt blomstermotiv af roser. Den er ganske enkelt et fremragende bud på en lækker mørkeblåblå sommerskjorte med mønster, hvis der gerne må være lidt spræl over skjorten uden at det bliver for vildt. Den er frisk i designet, uden at være for vild og usmagelig, hvilket passer perfekt til et sommerarrangement.

Fed sommerskjorte med blomster

Mærke: Morris Pris: 899.-

Find den lækre skjorte med blomster her

Kilder det lidt i maven, når du ser en Hawaii skjorte, men er du trods alt så fornuftig, at du ikke ifører dig sådan en sag, jamen så er løsningen her. En nydelig mørkeblå sommerskjorte med flotte hvide blomster som mønster. En rigtig elegante sommerskjorte, uden der går for mange farver og for meget vildskab i den. Lækkert!

Elegant sommermodel med røde blomster

Mærke: Gant Pris: 899.-

Find den elegante model her

Så er der sommer for alle pengene! På en flot navy baggrund har Gant’s designere valgt at smide et frækt, sommerligt og lækkert rødt/hvidt blomstermotiv på. Jeg er vild med denne navy sommerskjorte med et hamrende elegant røde blomstrede mønster. Den er sommerlig, lækker, udført i høj kvalitet og kan bruges år efter år. Lækkerier!

Fremragende lysegrøn skjorte i paisley mønster

Mærke: Gant Pris: 999.-

Find den lysegrønne model her

Vi napper lige en helt og aldeles fremragende lysegrøn sommerskjorte fra Gant. Jeg er vild med kombinationen af den knivskarpe lysegrønne nuance og paisley mønsteret. En sommerskjorte til den stilrene, elegante herre som godt vil have en smule farver og friskhed over sit outfit.

Den flabede sommermodel

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 999.-

Find den flabede model her

Vi hopper videre til denne flabede model fra Polo Ralph Lauren. Det alternative mønster Polo Ralph Lauren har valgt her, giver denne skjorte et særpræget og lettere flabet look. Denne skjorte er til dig, som vil have en rigtig sommerskjorte, der både er skarp i designet og skiller sig ud fra mængden.

Sommerskjorte med blomstermønster

Mærke: Paul Smith Pris: 1.499.-

Find den hvide model med blomster her

Nu er vi så ovre i den mere spraglede og vilde boldgade, dog uden at det bliver usmageligt og kikset. Paul Smith kommer her med et fremragende bud på en rendyrket sommereskjorte med blomstermotiver.

Det her, det er en sommerskjorte, hvor der er lidt spræl i, så du er sikker på, at du får (den rette) opmærksomhed, men hvor det ikke har taget overhånd. Smid den her på og du er sikker på anerkendende blikke!

Laber beige model med blomster

Mærke: Morris Pris: 899.-

Find den labre beige model med blomster her

Vi slutter af i denne omgang med ovenstående labre sag fra Morris. Der er sommer for alle pengene over denne beige model, hvor det farverige sommerprint pryder designet. Jeg er vild med det! Skal du have en skjorte, hvor sommer, sol og strand står smurt udover skjorten, så er det denne, du skal have fat i!

Written by Christian Bo Nissen